Yayınevleri Hakkında

Üzerinde iki yıldır çalıştığım fantastik kurgu dalındaki romanı tamamladım. Aylarca üzerinden tekrar geçip eksiklikleri kendimce düzeltip, kendimce kusursuzlaştırmayı hedefliyorum. Sormak istediğim soru şu: Yayınevleri yazdığımız romanlarla ne kadar ilgileniyor? Gerçekten ilgileniliyor mu? Dosyamı İthaki’ye göndermeyi düşünüyorum ama İthaki’den hiç yerli yazarların çıktığını görmedim. Veya sahiden ben görmedim. Bu gibi şeyler açıkçası hayallerime giden yolda beni sarsabiliyor. Sizce dosyamı tamamladıktan sonra ne yapmalıyım? Paramla bastırmak istemiyorum, zira benim için yapıtına yaptığın bir saygısızlık gibi geliyor. Ama dosyalarımız okunmuyorsa ve okunmadan bir değer biçiliyorsa sizce parayla bastırmak mantıklı olmaz mı? En azından yayınevlerinde sistemin nasıl işlediğini az çok bilenler yardımcı olursa sevinirim.

Öncelikle elinize sağlık. İthaki yerli yazarları da basıyor. Spekülatif kurgu ve fantastik tarzda bir serileri de var. Pangea Kitaplığı adında.

Cevap için teşekkürler. ‘‘Gerçekten okuyorlar mı?’’ anlamında sormuştum. Farazi olarak konuşuyorum; yakınlarının romanlarını falan mı bastırıyorlar, yoksa işler parayla mı dönüyor, gibisinden. En kötü senaryoları düşünerek varsayımda bulunmak istiyorum. Ülkedeki doğru işleyen hiçbir sektör kalmadığı için güven problemi yaşıyor insan.

5 Beğeni

Azıcık bir faydam olur belki diye uğraşıp yazmıştım. İnsanların da, işime yarayan kısmını alayım gerisi önemli değil, demesini beklerdim. Çok farklı tepkiler geldi. :man_shrugging:

2 Beğeni

Şöyle bir başlık vardı:

Bu yazınızı aylar önce forumda öylesine dolaşırken bulup okumuştum. Şimdi bu konuda görünce bir daha okudum. O zamanlar konuyu hortlatmamak için bir yorum yazmamıştım fakat sizi burada görünce yazmak istedim. Henüz acemi bir şekilde öyküler kaleme alan biri olarak -ve tabii kendimi iyice geliştirdiğimi düşündüğüm zaman kitap taslaklarımı bitirip öykülerimi de bir kitap hâline getirmek isteyen biri olarak- bu yazınızı çok faydalı bulmuştum. Hâlâ da buluyorum. İkinciye okumak da güzel bir farkındalık sağlıyor. Her ne kadar bazılarımızı o acı gerçeklerle yüzleştirse de (ki yüzleşmek de gerekli). Gerçi yazınızdaki çoğu düşüncelerinizi ben de önceden düşünmüş ve biliyor olsam da bir editörün ağzından bunları duymak benim gibi yeni yazar adaylarının kafasındaki o sis perdesini dağıtıyor. Bence benim gibi sessiz sedasız böyle bir yazının varlığına minnet duyan birçok kişi vardır. :joy: Ben faydalı buluyorum. O yüzden böyle bir yazı yazıp farkındalık yarattığınız için teşekkür ederim.

Estağfurullah. Faydam olduysa ne mutlu :slight_smile:

1 Beğeni