Yazım Gereçleriniz

Kendi başlığım diye demiyorum(ki başlık hepimizin) ama buraya toplamak bilgiye bir yerden ulaşmak için önemli, o yüzden buradan cevaplayayım.

Valla mâlını biliyorsun @isos81 hocam. Yeşil mürekkep iyidir. Tonuna göre. Kahverengi de hiç fena değildir. Kahverengi/kızıl gölgeli yeşil, en iyisidir. :smiley:

@tui mürekkep çok güzel. Bayılıyorum şu renge ama almak nasip olmadı nedense. 500 çeşit yeşil kombinasyonuna sahip olup da bunu almamak, benim ayıbım olsun.

Kalemle ilgili düşünceme gelecek olursak, bir kere üzücü bir deneyim olmuş. Arkadaşların da dediği gibi insanı dolmakalemden soğutur bu iş. Birkaç kontrollü deney yapmak lâzım. Öncelikle uç temizliği şart tabi. Tüm segmentlerinin kontrol edilip tekrar takılması gerekir. Bunu da herkes efektif bir şekilde yapamaz ama söküp bir yıkamak iş görür. Sonralıkla kâğıt ve en önemlisi mürekkep değiştirilmeli. Kalemin kapiler davranışıyla uymuyor olabilir kalem bu konularda çekingense.

Bir de kartuştan mürekkebin aktarımında sorun olmadığını kontrol etmemiz lâzım ama sizin sorununuz bu değil bence. Öyle bir şey olduğunu zannetmiyorum. Mürekkebin uçta kuruması da değil. Öyle olsa yazmaz yazmaz, yazdı mıydı bir daha skipping yaşatmazdı.

Yine de sorun çözülmediyse kalemle vedalaşmak bir seçenek olabilir. :confused:

4 Beğeni