Yazım Gereçleriniz

Teşekkürler mahvoldum ben de. Başka mürekkeple deneyince düzelir umarım… :melting_face:

2 Beğeni

Eğer mürekkep kalemde 2-3 gün bekledi ise başlarda atlama, koyu yazma vs. yapmış olabilir. Bu durumda genelde sonradan açılır. Ama yarım saat geçti dediğine göre bu ihtimali atlayabiliriz.

Böyle bir durum yoksa mürekkeple kalem anlaşamamış olabilir. Bunun için aslında ben her zaman Parker Quink ya da Pilot Ku-Jaku denerim. Eğer kalem bu mürekkeplerle yazmıyorsa sorun kalemdedir derim. Yani bunlar kontrol mürekkeplerim benim. :slight_smile:

Uç kötü olabilir. Onun için nib-meister’lar var ama ucuz kalemler için astarı yüzünden pahalıya geliyor.

Son ihtimal de defterden dolayı sorun olabilir. Bazı mürekkepler bazı defterlerle anlaşamıyor. Eğer elinde varsa farklı defterde dene bir de.

Benzer bir sorunu Scrikss 419 ile yaşadım ve bir yerden sonra pes edip kaldırdım, sonra da yüzüne bakmadım. Atlama yapan kalem dolma kalemden soğutur insanı.

3 Beğeni

Rhodia defterde Victoria’s Journals’a göre daha çok atlama yapıyor. Daha çok VJ kullanıyorum, iki kelimede bir harflerin çizgilerini atlıyor, arka sayfaya çok hafif kanama da yaptı. Parker ve Pilot mürekkeplerim yok, kalemle gelen mavi ve Pelikan 4001 siyah kartuş var elimde onlarla bir test edeyim. Kartuş işini bu yüzden hiç sevmiyorum ama kalemi beğendiğim için razı olmuştum, bu sefer de kalem yarı yolda bıraktı (umarım erken konuşuyorumdur). :confused:

1 Beğeni

Kartuş çok dert edilecek bir mevzu değil. Bir tane şırınga alırsan (mümkünse küt uçlu), sonra o şırınga ile hem kartuşu temizlersin hem de mürekkep çekip kartuşa aktarırsın.

Bende kartuşlu kalem var ve hiçbir sorunum yok.

1 Beğeni

Ne yaptıysam yazdıramadığım bir Steelpen var (uç-damak komple söküp temizlememe rağmen). Onunla uğraşırken şırınga ile temizlik/refill işlerine biraz alıştım zaten ama garez yaptım herhalde genel olarak, plastiklerini saklama gerekçesi anti-istifçi kişiliğime çok ters. :slight_smile: Ben de Lamy Alstarı şu an kendi kartuşuyla kullanıyorum, onun hiçbir problemi yok.

Ineo için aldığım Faber castell kartuşlar bitince yeşil şişe mürekkep alma düşüncem vardı, kalem yazarsa eğer bir sample rica ederim. :blush:

1 Beğeni

Sevdiğin, güzel yazan kalemler için konvertör alabilirsin ama bana göre gereksiz bir maliyet. Şırınga ve kartuş bana fazla fazla yetiyor. İstife de gerek yok, 2-3 tane yedek oldu mu tamamdır.

Mürekkep aktar → Bitince yıka → Bekle kurusun → Yeni mürekkep çek :slight_smile:

Sample her zaman. :metal:

2 Beğeni

Kendi başlığım diye demiyorum(ki başlık hepimizin) ama buraya toplamak bilgiye bir yerden ulaşmak için önemli, o yüzden buradan cevaplayayım.

Valla mâlını biliyorsun @isos81 hocam. Yeşil mürekkep iyidir. Tonuna göre. Kahverengi de hiç fena değildir. Kahverengi/kızıl gölgeli yeşil, en iyisidir. :smiley:

@tui mürekkep çok güzel. Bayılıyorum şu renge ama almak nasip olmadı nedense. 500 çeşit yeşil kombinasyonuna sahip olup da bunu almamak, benim ayıbım olsun.

Kalemle ilgili düşünceme gelecek olursak, bir kere üzücü bir deneyim olmuş. Arkadaşların da dediği gibi insanı dolmakalemden soğutur bu iş. Birkaç kontrollü deney yapmak lâzım. Öncelikle uç temizliği şart tabi. Tüm segmentlerinin kontrol edilip tekrar takılması gerekir. Bunu da herkes efektif bir şekilde yapamaz ama söküp bir yıkamak iş görür. Sonralıkla kâğıt ve en önemlisi mürekkep değiştirilmeli. Kalemin kapiler davranışıyla uymuyor olabilir kalem bu konularda çekingense.

Bir de kartuştan mürekkebin aktarımında sorun olmadığını kontrol etmemiz lâzım ama sizin sorununuz bu değil bence. Öyle bir şey olduğunu zannetmiyorum. Mürekkebin uçta kuruması da değil. Öyle olsa yazmaz yazmaz, yazdı mıydı bir daha skipping yaşatmazdı.

Yine de sorun çözülmediyse kalemle vedalaşmak bir seçenek olabilir. :confused:

4 Beğeni

@BiblofilYouTube hocam siz kırmızı ile maviyi nasıl öyle karıştırmadan karıştırdınız? XD Yani homojen renk yapmadan o tarz bir şekilde nasıl yapabildiniz?

2 Beğeni

@BiblofilYouTube hocam revnak nedir merak ediyor :joy:

@objetpetitraven konu içinde revnak diye bir arat istersen :smiley:

2 Beğeni

Arattım… Çok güzeller. Parker Quink Black-Blue’nun da revnaklı olduğunu gördüm yanlış anlamadıysam. Diğer yandan aşağıdakiler çok güzeller:

https://amzn.eu/d/bKWwU5e

https://amzn.eu/d/fMPE8JU

https://amzn.eu/d/cIyZkyt

Yeni D&D hobisine girmiştim. Daha ona para ayıramamışken dolma kalem de işin içine girdi :smiley: Babamla arayı yakın tutmalıyım XD

1 Beğeni

Meğer mürekkebin kendisinden varmış. (utanç :smiley: )

1 Beğeni

KWZ üzmez. Azure 4 en sevdiğim mavi olabilir.

Pelikan 4001, Parker Quink de f/p mürekkepler. J. Herbin’in 10 ml edisyonları var Markakalem’de, onlar da çok para vermeden deneme yapmak için mantıklı.

Ben de zamanında sen gibiydim o yüzden heyecanını anlıyorum ama yavaş yavaş gitmekte fayda var. Önce tüm malzemeler gelsin, sonra yazmaya başla. Devam etmek istersen ona göre bakarız.

Bu arada revnak gölge ile birlikte bu işin en güzel yanı bence. O yüzden dedim siyah yazacaksan roller al geç diye. Diğer türlü verdiğin emek karşısında aldığın keyif minimumda kalıyor. Neyse, her mürekkepte revnak olmaz, her defter de revnak göstermez. Ayrıca kalemin de az da olsa etkisi var. Ama bunlar başka zamanın konusu olsun. Dediğim gibi, önce malzemelerin gelsin.

4 Beğeni

Tekrar efsaneyi hatırlayalım.

8 Beğeni

Kuzenim yazmış. :sweat_smile:

6 Beğeni

Bu arada babamın bir lafı var, doğrudur, benim için söylediği laf şu ki: “Sen bir şeye giriştim mi çılkını çıkarıyorsun.”

Yani açıkçası ben gerçekten bazen kontrolsüz olabiliyorum. Dün iki kalem arasında gidip gelirken şimdi ikisini de alasım var. Blog yazıyorum ayrıca Medium’da, oradan 10 dolarlık küçük bir meblağ gelecek. Onu hesaba katmamıştım hiç. Bildirimi gelince e-posta üzerinden son dakika “Bari şu Primeo’yu da alayım da, kardeşime küçük bir hediye olur hem de yazıya bağlanır.”

Bu düşüncem de etkili olan bir video aşağıda, izleme listemde sonra müsait bir vakitte izlemek için:

3 Beğeni

Sizce bu sahte midir yoksa gerçek mi? Gerçekse kalitesi nasıldır? Belki aranızdan hoşuna gidenler olur:

1 Beğeni

Çin kalemi bu, Çin’in sahtesi mi olur, kendisi sahte zaten. :slight_smile: Dikkat edersen Lamy Safari kopyası tamamen.

Bundan @Erdo’da vardı. F/P ürünlerinden birisi ama tüm Çin kalemlerinde olduğu gibi ucu şansa çok bağlı.

4 Beğeni

Hocam yorumunuz güldürdü. Yorumlar falan coşunca bir sorayım dedim.
Jinhao’dan konuyu açmışken aşağıdaki kaleme de göz koydum XD:
X450:

Bu linkteki sahte değildir değil mi hocam? Şu an alacağımdan değil, gelecekte. Yani Amazon’da sahte ürün görülür mü bilmiyorum ama sorayım dedim.

1 Beğeni

Az önce aynı soruya yanıt vermedim mi? İkisi de Jinhao ya hani. :thinking:

1 Beğeni

Bundan bana bir arkadaşım hediye almıştı. F uç seviyorsanız gayet iş görür, makul bir kalem. Fiyat performans ürünü. Sök tak çıkart temizle antrenmanları yapılabilir.
Ben pek F uç sevmediğim için benimki rafımda duruyor. Aktif kullanmıyorum.

2 Beğeni