Yeni transferim iniş yaptı. İlk bakış değerlendirmelerim: Bu kalem bi harika dostum. Kalemin ağırlığı 23 gram. Ağır bir kalem ama ağırlığın büyük kısmı ön kısımda olduğu için yazarken çok hissedilmiyor. Tutuş yeri ile kalemin ucu arasında biraz mesafe var. Eğer kalemin ucuna yakın bir yerden tutmaya alışkınsanız işinize yaramaz. Tutma kısmı dokulu olduğu için parmaktan kayma yapmıyor. Ucunu çevirince en uç kısmını gizleyebiliyorsunuz böylelikle düşme durumunda ucunun yamulma ihtimali ortadan kalkıyor.
Amazon’da şu an 174 TL. Kodla falan 150 liraya gelebilir. Ben 200’e aldım.
Dolma kalemle kullanmak için bu defteri almıştım. Sert kapak ama yumuşak bir dokusu var. Yazılar kağıdın arkasına geçmiyor. Benim için önemli olan nokta buydu. Ama bir şey yazdığın zaman biraz beklemek lazım çünkü mürekkebi tam emmemiş oluyor. Ben beğendim. Hatta bir şey yazmak için deftere kıyamıyorum.
Dolma kalemle kullanmak adına defter arıyorsanız Rhodia-Clairefontaine vb dolma kalem dostu defterler uygundur. Mekanik kalem ya da ahşap kurşun kalemlerle ben Moleskine kullanıyorum ya da böyle eşantiyon falan güzel ajandalar var onları kullanıyorum. Büyük bir kolim var belime kadar gelen. Onda bu tarz kağıt ürünlerim var kilerde. Seçip seçip kullanıyorum açıkçası.
İnsanlar defter konusunda ne kadar özenilmiş ürünler satın alırsa kullanmaya da o derece kıyamıyor, hiçbir şey yazamıyor. O yüzden kullanabileceğimiz defterleri almak en mantıklısı bence.
Çok fazla kalemim vardır, fakat bunların yeri ayrıdır. Benimle üniversite sınavı, dil sınavı ve sayısız vize/final atlattılar. Şimdi de hayatımın son sınavı olmasını umduğum lisansüstü sınavımı atlatmalarını umuyorum.
Üniversite sınavına son bir ay kala dershane geleneği olarak istediğim bölümü kazandığımda kalemimi öğretmenlere hediye etmem istendi. Kıyamadım.
Aynen ikisi de defalarca kez yere düştü. Smash ilk senesi içerisinde başladı bu probleme. Diğeri de 2. senesi içerisinde başladı yanlış hatırlamıyorsam. Muhtemelen yere düştükleri içindir diye düşünüyorum. Smash’in ucu yamuluyordu sürekli düştükçe zaten. Onda uç takılma problemi, Graph Pro’da arkadan uç koyduğum zaman uç çıkartmama problemi var. Kapağını çıkartınca görebildiğimiz yüzüklü mekanizma takılıyor nedense. Yüzük sıkıştığı için de basmamazlık yapıyor bazen. Edit: Durum tam tersi, yani Smash’te yüzükle ilgili problem varken, Graph Pro’da uç takılma problemi var.
Aslında görsem belki çözme ihtimalim var ama belki.
İkisinin sorunu da düşmeden kaynaklı. Smash kesin zaten. Graph1000 ise yine düştüğünde mekanizmanın terazisinde problem olmuş, bu yüzden gövdede bir yerlere takılıyor gibi duruyor.
Yorum yazabilecek kadar deneyimlediğimi düşünerek yazayım dedim.
Pentel Graph 1000 ve Platinum Pro Use, ikisi de 0.5mm ve ikisinde de Pentel uç kullandım.
Kesinlikle Pentel öne geçti. Elimi acıtmıyor öncelikle. Platinum’un da acıttığı söylenemez ama Pentel çok daha ergonomik. Ağırlık olarak ele daha iyi oturduğundan dolayı da kesinlikle Pentel çok daha hafif. İkisinde de uç kırılma problemi asla yaşamadım ve bu da harika bir şey. İçerisinde gelen uçlarla da denedim her iki kalemi ve yine de kırılma olmadı.
İkisinden de çokça memnunum ama Pentel hala bir adım önde, keşke bu tür ürünlerden öğrenciyken de haberdar olabilseydim, çok daha rahat öğrencilik hayatı yaşayabilirmişim:)