Yazım Gereçleriniz

Denetmen reisimin karşısında boynum kıldan ince :hanci:

1 Beğeni

Yazım gereçlerinde yazı paylaşımı da yapılıyor. Konu amacı dışında kullanılıp Cadı’ya inat gidiliyor. @Arqonquin @SJack @Bay_Karamsar Çok ayıp. :sweat_smile:

1 Beğeni

Bak bunu beklemiyordum :slight_smile:

1 Beğeni

Bence @BiblofilYouTube bundan sonra yorumlarını kağıda yazıp görsel olarak atmalı.

2 Beğeni

Ahaha işte bu çok acımasızcaymış :frowning:

1 Beğeni

Kusur bulmak istersem bulurum. Genetiğim böyle. Kafaloji sonuçta. :sweat_smile:

3 Beğeni

Cadı Havamumu Nine ile akrabasın değil mi :slight_smile:

1 Beğeni

Ben kendisiyim. :buyucu:

2 Beğeni

Kitaplarıma notlar alırım. Çok yormam hiçbir cildi fakat mutlaka yaşanmışlık izleri olur çoğu kitabımda. Bu harika bir şey bence sonradan karşılaşınca.

Neyse. Kitaplara notları ise ince uçlu kalemlerle alıyorum (0.3-0.2)

Bunun sebebi ise kitaplarda her zaman gerekli boşluk olmuyor yazmak istediğim noktada. Bu fotoda vardı sorun olmadı. İnce uçlar ise kitap kağıdında maalesef iyi seçilmeli zira kağıda takılıp sürekli yırtma ihtimalleri var. Çoğu yurtdışından olmak üzere yumuşak uçlar tercih ediyorum ince uçlarda. Bu ucu hassaslaştırsa da kağıda daha iyi davranıyor.

3 Beğeni

“N” harflerini büyük yaptığın dikkatimi çekti. Hepsi küçük ama nedense “N” büyük. :thinking:

1 Beğeni

Evet öyle yapıyorum galiba :slight_smile:

Asıl sorun n ve m yanyana gelince oluyor. Son kelimedeki gibi mesela. Ya da aydınlanma kelimesindeki gibi. O zaman hangisinin nerede bitip yenisinin nerede başladığını ben bile söyleyemem çoğu zaman :laughing:

Yukarıda yine ayrık durmuşlar. O konu ciddi sıkıntı. Hatta bir de ı gelirse araya Allaaaaah…

1 Beğeni

Ah ne kadar güzeller, öyle değil mi? :grin:

Altın kaplama olmasalar da. :stuck_out_tongue:

3 Beğeni

Sayfalara not almanıza imrendim. Ben, aman kitaba bir şey olması diye ayrı bir deftere not alıyorum. Bu rahatsızlığımın üstesinden gelemedim bir türlü. Daha yeni yeni okuduğum kitapların ilk sayfasına tarih atmaya başladım. Tarihi bile ellerim titreye titreye atıyorum. Var mıdır bunun bir çözümü? :thinking:

3 Beğeni

Eskiden ben kitapları okurken yazar çizerdim ama aynı kitabı 2-3 yıl sonra tekrar okumak istediğimde bu yazma-çizme olayları yeniden okuma deneyimi anlamında sıkıntı oluyordu. Bende kitapları yazıp çizme yerine o sayfalarda post- it kullanmaya başladım.

Kitapları okurken yazmak çizmek istemiyorsanız post-it kullanabilirsiniz.

3 Beğeni

@BiblofilYouTube @Prencess_36 Yazılarınız güzelmiş.

2 Beğeni

Ben kitapların bütünlüğüne ve okunurluğuna zarar vermeden eklemeler yapmaya bayılıyorum. Özellikle ikinci okumalarımı çok keyifli bir hale getiriyor. Sürecin geçmişteki ben ile etkileşim haline dönüşmesi gibi bir şey işte.

Her neyse. Kolay silinen bir yazıyla birşeyler yazılıp çizilmesi bana göre çok hoş özetle.

İçerik katkısı da yapayım başlığa,

Bu da şantiyede ayaküstü kullandığım ajanda ve bugün bana eşlik eden kalemlerimden biri oldu.

4 Beğeni

Renkli post-it kullanıyorum. Bu takıntıyı yenemezsem, yapışkanlı not kağıtları kullanmak mantıklı geldi.
Aslında @BiblofilYouTube’ın da bahsettiği gibi amacım kitaplara “yaşanmışlık izleri” bırakmak. Kitaplara olan takıntılı (kutsal bir nesneymiş gibi) bakış açımı değiştirmek istiyorum bir nevi.

Teşekkür ederim. :upside_down_face:

4 Beğeni

Arkadaşlar kullandığınız ve memnuz kaldığınız B5 ya da A5 boyutlarında sert kapak bir not defteri tavsiyesine açığım. :hugs:

1 Beğeni

Kullanma amacınızı ve hangi tür kalemle kullanacağınızı söylememişsiniz. Aşağıdaki örnekler pahalı ama çok iyidir.

3 Beğeni

Bunlar bayağı pahalı bana göre. Kitaplardan sevdiğim bazı alıntıları yazmak, çok çok amatörce şarkı sözleri yazmaya çalışıyorum uzun zamandır, bu amaçla aklıma gelen şeyleri yazmak için istiyorum aslında. Sürekli telefona not almak veya bilgisayarı açmak istemiyorum. Çok basit bir defter olsun da istemiyorum.

1 Beğeni