Yani kılcallanma vs. olmadı yanlış anlamadıysam. Sadece ben kalemin açısını bazen tam tutturamadığım için bazı yerler silik oldu. Sizce bu defter kullanılır mı?
Fark Tanıtım defterinden bende var. Bütün mürekkeplerle uyumlu değil. Bazılarında kırçıllanma bazılarında da arkaya geçirme yapıyor. Görece ucuz ama genel performansı düşük. Karalama vs. için kullanılabilir.
Ama tabii her markanın her defteri aynı değil. Belki Fark’ın da daha kaliteli defterleri vardır.
Karatis genel olarak problemli olmasa da her mürekkeple anlaşamadı maalesef. Benzerini diğer kullanıcılarda da gördüğüm için eminim. Uzun zamandır Karatis’e yazmadığım için bilmiyorum hangisi atladı ama %100 güvendiğim bir defter değil. Birkaç mürekkepte kırçıllanma yaptığını da hatırlıyorum. Bence performansı 8/10.
TR A4 loose sheet’te atlama yapan bende de olmadı ama Karatis’te oluyor maalesef.
Mahvoldu kalem, çöpe at.
Karalama için ayda yılda bir kullanıyorum. Şu ana kadar liften dolayı sorun yaşamadım. Hatta ilginçtir, sanırım Rhodia’nın A5 defterinde daha fazla yaşıyorum lif sorununu. Ama lif işi sıkıntı cidden. O biraz da sanırım uçla da alakalı. Ayarsız bir uç defter yüzeyini çizip lifleri ucun içine alıyor.
Lamy Safari belki 10 yıllık, Kaweco Sport çakmasını ise birkaç sene önce aliexpressten almıştım. Komple bronzdan mamul. Çok keyifli bir parça. Ama biraz ağır ve ucu biraz sıkıntılı galiba. Sanki ucunda sivri bir nokta varmış da kağıdı yırtacakmışım hissi veriyor hafiften. Ucunu kendim değiştirebilir miyim? Ve tabi bu tarz bir işlem işe yarar mı? Emin olamıyorum.
Üstadların revnaklı yazılarını görünce de hevesim kabarıyor. Bir iki tane TWSBI Eco gibi şeffaf gövdeli dolmakalem alıp her doğumgünümde koleksiyonuma bir şişe Edelstein eklemek gibi bir fanteziye düşüyorum.
Bence mükemmel bir kalem ama yukarıda @BiblofilYouTube un bahsettiği üzre gövdesinde çatlama yapma riski var. Gerçi bu problemin en az bir 3-4 yılı vardır, belki yeni üretimlerde çözülmüştür bu problem, bilemiyorum. Ama nazik bir kalem olması sebebiyle çok baskı yapmadan kullanılırsa sorun olmayacaktır diye düşünüyorum. Ben sayko olduğum için özellikle bastırdım, bir şey olmadı.
Muhtemelen ucun kanatları ayarsızdır. O tür durumlarda bahsi geçen problem olur. Tespit etmek için 4 yöne doğru yazmak ve hangi yönde sorun var tespit etmek lazım. Bir büyüteçle bakılınca da görülebilir. Ucun kendisinde de pürüz kalmış olabilir. O görece daha basit bir sorun. 12000’lik zımpara üstünde hafif dairesel hareketler ile temizlenebilir. Yine de birkaç video izlemek lazım, düzelteyim derken dönülemez bir yola girilebilir.
Değişim ise çok kolay ama uç ve damağın uyumlu olması lazım. Her aynı boy uç her kaleme uymuyor.
F/P’si düşük. Şişesi filan çok güzel ama çok daha ucuza benzer performansta mürekkepler var.
Her zaman New pen day olmaz. Bugün de empty bottle day olsun. İki şişenin dibini gördük, yıllar sonra vedalaştık, ohhh ferahladı çekmeceler. Şimdi gidip 20-30 şişe alabilirim.
@isos81@BiblofilYouTube merhaba! Defter olarak bunlar uygun mudur?
En az 90 gr olmalı diyen videolar izlemiştim, bu 70 gr. Ama dediğiniz üzere, başka bir konuda, Ivory kağıt. Bu 6’lı paket dolma kalem uyumlu mudur?
Gramaj tek başına bir şey ifade etmiyor. Tomoe River kağıtlar mesela 52 gr (68leri de var) ve süper uyumluyken, daha ağır olup da dolma kalemle alakasız kağıtlar da var.