Çoğunlukla ben de böyle yapıyorum ancak -yaklaşık yılda bir kere- kalemin tüm parçalarını söküp temizlediğim de oluyor. O zaman su tamamen berrak akıyor.
Şimdi Sheaffer’a tekrar 4001 Siyah doldurdum. 4001, Quink’e kıyasla daha ağdalı yazıyor ama koyuluk ve kayganlık konusunda aynılar.
Ben de yapıyorum. Önce yıkıyorum bol bol, sonra bir bardak suya atıp bekletiyorum. Sonra çıkarıp duruluyorum ve peçeteye çektirip kurumaya bırakıyorum. Daha fazlasına enerjim de sabrım da yok.
İkisini de elimin altında tutarım. Sonuçta bazı mürekkepler bazı kalemlerle daha uyumlu oluyor (burası subjektif). Mesela Loom ile Quink birlikteliğinden hiç hoşlanmamıştım, oysa Sheaffer 100 ve Quink en ucuz kağıtlarda bile sorun çıkarmayan bir ikili oldular.
Not: İki mürekkep arasındaki en belirgin fark 4001’in ağır kokuyor olması. Quink’i burnuma iyice yaklaştırmadıkça kokusunu alamıyorum.
Abi Scrikss Primeo ile yazdım. La çok kaygan… Aşırı keyifli. Parker Jotter’dan daha keyifli. Primeo çelik olsa Parker’a bakmam herhalde. Çok büyük konuşmayayım ama. Yani mürekkebin de belki etkisi vardır. Kullandığım kartuş Scrikss’in kendi kartuşu. Parker da yanında gelen Quink’i kullanıyorum.
Geçen yıllarda Amazon’dan 3-5 liraya aldığım Meteksan defterleri bana 10 sene daha yeteceği için fiyatlar konusunda bir araştırma yapmadım ama geçenlerde galiba BİM için konuluşmuştu, bir bakın isterseniz Amazon’a, fiyatları belki uygundur.
Özellikle şunlardan onlarca almıştım. Ben günlük not - karalama vs için bunları kullanıyorum. Bu defterlerden özellikle kraft kapak olanı kagıdı nedeniyle çok beğeniyorum.