Yazım Gereçleriniz

Çoğunlukla ben de böyle yapıyorum ancak -yaklaşık yılda bir kere- kalemin tüm parçalarını söküp temizlediğim de oluyor. O zaman su tamamen berrak akıyor.

Şimdi Sheaffer’a tekrar 4001 Siyah doldurdum. 4001, Quink’e kıyasla daha ağdalı yazıyor ama koyuluk ve kayganlık konusunda aynılar.

1 Beğeni

Ben de yapıyorum. Önce yıkıyorum bol bol, sonra bir bardak suya atıp bekletiyorum. Sonra çıkarıp duruluyorum ve peçeteye çektirip kurumaya bırakıyorum. Daha fazlasına enerjim de sabrım da yok. :slight_smile:

Bu durumda hangisini tercih edersin?

1 Beğeni

İkisini de elimin altında tutarım. Sonuçta bazı mürekkepler bazı kalemlerle daha uyumlu oluyor (burası subjektif). Mesela Loom ile Quink birlikteliğinden hiç hoşlanmamıştım, oysa Sheaffer 100 ve Quink en ucuz kağıtlarda bile sorun çıkarmayan bir ikili oldular.

Not: İki mürekkep arasındaki en belirgin fark 4001’in ağır kokuyor olması. Quink’i burnuma iyice yaklaştırmadıkça kokusunu alamıyorum.

1 Beğeni

Mürekkep shimmer değilse takılmayın. Yeni mürekkep onun içinden geçer zaten. Az miktarda renk değişimi kalana kadar temizleyin yeter.

Simliyse söküp temizlemek daha doğru. Yoksa sonraki mürekkepler de simli yazar, yazmaz, akış sorunları olur, olur da olur.

Özet: simli mürekkep kullanmamaya çalışın.

@alper evet bulaşık deterjanı bu işin en güzel yöntemi. Geçen seneden kalan mürekkepleri bile alır indirir sabaha kadar. :smiley:

Bir de bu kadar takılmayın bence, keyfinize bakın. Hayat kısa. :blush:

4 Beğeni

kuşlar uçuyor. :slight_smile:

1 Beğeni

Geldiler! :fountain_pen:

2 Beğeni

Abi Scrikss Primeo ile yazdım. La çok kaygan… Aşırı keyifli. Parker Jotter’dan daha keyifli. Primeo çelik olsa Parker’a bakmam herhalde. Çok büyük konuşmayayım ama. Yani mürekkebin de belki etkisi vardır. Kullandığım kartuş Scrikss’in kendi kartuşu. Parker da yanında gelen Quink’i kullanıyorum.

Bilmiyorum ruhum mu fakir ama cidden beğendim. :smiley:

Videodaki Özgür Demirtaş = ben şu an.

1 Beğeni

Geçen yıllarda Amazon’dan 3-5 liraya aldığım Meteksan defterleri bana 10 sene daha yeteceği :slight_smile: için fiyatlar konusunda bir araştırma yapmadım ama geçenlerde galiba BİM için konuluşmuştu, bir bakın isterseniz Amazon’a, fiyatları belki uygundur.

Özellikle şunlardan onlarca almıştım. Ben günlük not - karalama vs için bunları kullanıyorum. Bu defterlerden özellikle kraft kapak olanı kagıdı nedeniyle çok beğeniyorum.

@isos81 hocam Meteksan arkasına yazmış dolma kalem uyumlu diye.

Bunlar da yazılar.

Bu da A4:

1 Beğeni

77 liraya bedava gibi. :slight_smile:

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B01GPM3VMU/ref=ox_sc_act_title_1?th=1

1 Beğeni

Ya ben kartuş alınca mı indirime girer ya. Öff! Neyse! Ben de kapıyorum hocam. Teşekkür ederim.

Mürekkeplerde son kullanma tarihi oluyor mu, ben kullanana kadar bunlar çöp olur mu bilmiyorum ama ben de birer adet aldım.

Yetkili abi bilir. :slight_smile: @BiblofilYouTube

At çekmeceye bir ara öncekileri bitirince bunları da kullanırım diye düşündüm. :slight_smile:

Yok şundan dolayı biraz sinirlendim, sözde param azdı. Ama elime geçen her kuruşu bu dolma kalem olayına harcadım :smiley:

Aldım :roll_eyes:

Şimdiye kadar dolma kalem için 1061 TL harcamışım.

Az gibi gelebilir ama bana çok geldi ya. Şikayetçi değilim ama insan bir garip oluyor. :smiley:

2 Beğeni

Onların öyle yazması öyle olduğu anlamına gelmiyor her zaman. Milletin 3 bin TL verdiği Hobonichi’leri de gördük. :slight_smile:

Kullanıp beğendiysen sorun yok, keyifle yaz.

Güneşte bırakıp pişirmezsen bir şey olmaz. At çekmecede dursun.

Gülmedim. :expressionless:

3 Beğeni

4 Beğeni

Güzel pazarlama taktiği. :slight_smile:

2 Beğeni

Kenardan kenardan basit bi kalem bakıyım dedim konuda, şunu görüp kahkaha attım. :joy:

3 Beğeni

Lanet gibi oldu bu cümle. Dönüp dolaşıp karşıma çıkıyor. :slight_smile:

4 Beğeni