Söz uçar dijitalde olsa yazı kalır.
Yapay zekam dünyayı ele geçirdiğinde ona ilk talimatım bu cümlenin tüm dijital izlerini yok etmesi olacak. Sonrasında huzur içinde ölebilirim.
Yardıma ihtiyacım var. Parker Jotter’ı temizlemek istedim siyah kartuşu takmak için. Mavi kartuş daha bitmemişti. Neyse çıkardım ben kartuşu. Sonra ucu beslemeyi falan bardak suya koydum. Çok az bir mürekkep çıktı. Sonra bir daha da çıkmadı. Kartuşun arkasını kesip taktım ve sonra az açılmış musluğun altına tuttum. Su berrak geliyor kalemden.
Kalemi asla uzun süre kullanmadan bırakmadım, yeni zaten kalem.
Beslemede mürekkep sıkışmış olamaz değil mi bu kadar hemen?
Yani neden berrak akıyor? Ne yapmam lazım?
Problemi anlamadım. Kalemi temizlediysen suyun berrak gelmesi lazım zaten. Ayrıca kartuşu niye kestin?
Şöyle ki, izlediğim videolarda mürekkep çok çıkıyor. Ben besleme kısmını suya koyunca mürekkep çıkmadı başta, sonra biraz sallayınca az bir şey çıktı. Ondan sonra bir daha çıkmadı.
Kartuşun arkasını kestim çünkü amacım şırınga ile yapıştırıp bir tür piston yapmaktı. Kartuşu kaleme takacaktım, şırınga ile de çekip çekip itecektim. Birkaç videoda görmüştüm. Markakalemin videosunda da… Orada kartuşu değil direkt şırıngayı beslemeye koyuyor. Onu ben şimdi bozarım diye yapmadım. Neyse sonra, kartuşu taktım arkası kesilmiş olanı, sonra suyun altına tuttum. Berrak akıyor.
Sorun mu bilmiyorum ama, izlediğim videolarda mürekkep çok çıkıyordu. Bende az çıktı.
Gönlünün temiz olduğunu gösterir.
Arkadaş biz senin cemaziyelevvelini biliriz lafı boşuna söylenmedi ya
Biraz daha açıklayıcı ve bilgilendirici bir yanıt yazar mısınız rica etsem?
Kartuşu kesmeye gerek var mı?
Boş olan ve temizlediğin kartuşu kaleme taktığın tarafı açık zaten. Kaleme takarken o kısım delinip açılmış oluyor. Tekrar kesmeye vs gerek yok. Şırıngaya çok az mürekkep çek, o delik olan yani kaleme takılan yerden, şırınganın ucunu içeri sok, yavaşça şırıngadan mürekkebi kartuşa aktar. Kartuşu kaleme tak kullanmaya devam et.
Kartuş boşalınca farklı renk mürekkep kullanacaksan musluğa tut kartuşu, içini suyla doldur ters çevir yani kaleme takılan yer aşağı gelsin, tırnagınla yanına tepesine vur, su mürekkep çıksın içinden. Aynı işlemi temizlenene kadar yap. Sonra kurumaya bırak .
Şunu yapmak istedim, ortalarına gelin videonun:
Şimdi durum şöyle… Ben kalemi kurumaya bıraktım ve 1 saat sonra siyah kartuşu taktım. Bu şekilde açık bir siyah var. Bu normal mi? Yani tam siyah değil.
Bu Scrikss:
Tamam gayet iyi, temizlenmiş kalem. Az ya da çok mürekkep çıkma işini bilmiyorum ama sonuçta su berrak akıyorsa sorun yoktur. Bazen de ucu damakla beraber suyun altına tutup hızla üflersen kalan birkaç damla da çıkacaktır.
Onu yeni mürekkep aktarmak için değil de, uç ve damağı temizlik amacıyla yapmış ki doğru bir hareket. Şart değil kullanmak ama kullanırsan çok fayda sağlıyor. Biten kartuşun dipten ucunu yatay kesersen, onu damağa takıp arkadan şırınga ile su basarak daha rahat bir temizlik sağlarsın. Aslında bunun için plastik pompa gibi aletler var da bulamadım ben satan yer.
Hiç siyah kullanmadığım için bir fikrim yok mürekkebe dair. Ama normalden açık yazıyorsa muhtemelen su kalmıştır damağın içinde, tam kurumamıştır. Bir süre sonra yani yazdıkça düzelir.
Hocam öncelikle çok teşekkür ederim cevabınız için.
Ya ne bileyim, videolara bakıyorum şırıl şırıl kalan mürekkep akıyor bende az bir şey çıktı sonra berraklaştı. Acaba dedim ki, mavi içinde kurudu mu, ama sonra dedim daha ne oldu ki kurusun.
Ha düzelecekse tamamdır o zaman. 1 A4 boyu yazdım ama daha düzelmedi bu arada. Tahmini bir süresi var mıdır?
Hocam ne diyeyim, kalem niye çabuk temizlendi diye soru da olmaz yani
Tamam hevesinizi ve merakınızı anlıyor ve saygıyla karşılıyorum da, hepimiz koca koca adamlar paragraf paragraf bunlara açıklayıcı bilgi yazamayız ki. Lütfen biraz daha duyarlılık rica ediyorum.
Bu tarz daha basit konular için özelden birimize sorabilirsiniz. Seve seve yardımcı oluruz.
Hocam paragraflarca yazmanızı beklemiyorum ki. Ama gönlünüz temizmiş de olmaz yani.
Diğer bir konuda ben sanırım ağlayacağım. 389 TL’ye düşmüş. Amazon senin ben.
https://amzn.eu/d/aAUCnpA
Bu Amazon işini biliyor, müşteriyi nasıl kendisine bağlayacağını vs.
Diamine Green Umber
Mürekkepleri kurcalayıp hiç kullanmadıklarımı kalemlere çekip artık kullanmaya başladım.
Umber da onlardan biri. Zamanında beğenip almışım, anca nasip oldu. Güzel gölgeleri var. Hiç sheen shimmer yok. Donuk, soğuk ve mat bir mürekkep yani. Ama tarzı hoşuma gitti.
İşte feraset, işte fazilet, işte mürekkep gibi mürekkep.
Valla dimi ya. Dönüp dolaşıp Pelikan, Parker Waterman falan kullanıyoruz. Mürekkep dediğin böyle olur akmaz kokmaz.
New notebook day!
Bu kadar Meteksan muhabbeti geçince, kendim denemek istedim. Normal kalemlerle ve agresif olduğunu bildiğim mürekkeplerle (Ebi ve Blue Suede) test ettim. Referans olması açısından Rhodia’ları da ekledim. Normal yazımda Rhodia arkaya geçirmediği için onları sadece agresiflerle denedim.
Meteksanlar kırçıllanma konusunda fena değil ama kanamada zayıf. Tek yönlü kullanılabilir ya da kanama yapmayan bir mürekkep bulunursa belki o zaman yaprağın iki yüzü de değerlendirilebilir. Arkadaki gölgelenme ise (shadowthrough muydu bu?) biraz fazla. Ben karalama için kenarda tutarım ama bittikten sonra tekrar almam. Bu arada Colors 60 TL filandı, F/P olarak düşünecek olursak gayet iyi. Genel performansı 6/10, F/P olarak ise 8/10 diyebiliriz sanırım.
Kraft’ın yüzeyi bana teksir kağıtlarını anımsattı. Rengi de sarımtrak zaten. Yalnız bloknot yapışkanı zayıf. Ana sayfayı açıp da sayfa çevirince aşırı kolay kopuyor yapraklar. Bloknotların geneli kötü bu konuda bu defter ekstra zayıf.
Son olarak, Colors 60 gsm, Kraft 70 gsm ve Rhodia da 80 gsm.
Meteksan Colors
Meteksan Kraft
Rhoda - 1
Rhodia - 2
Toplu
Demek ki her dolma kalem uyumluyum diyene inanmamak gerekiyormuş.
Meteksan’da çok yanlış modellere gitmişsin. 70gsm olan ama Kraft olmayana gitmen lâzım. Onda kanama pek olmuyor. Ama yine de dolma kalem uyumlu mu, fiyatına göre tabi ki okey ama onlar da uyumlu değil. Sadece arkaya geçirmiyor. Revnak göstereyim, gölgeler tam çıksın falan, ı ıh, daha düz bir kâğıt. İş görür mü, kesinlikle görür. Başlangıç seviyesinde kullanılır. İyi bir kâğıda geçince aaa bu mürekkep bu renk miymiş dedirtir mi, dedirtir ama ne kaa ekmek o kaa köfde.
Meteksan prestij bir tık daha iyi bunların hepsine göre. Onun eksi tarafı ise yüzey hissi berbat. Yazmaktan nefret ediyorum. Kalem gömülmüyor.
Onu bunu boşverin de bomba bir haberim var.
Bu haberi vermenin tam zamanı, çünkü şimdi hoboniçiye 3k bayılıp elimde patladığıyla ilgili yine örseleneceğim gibi.
Ya son zamanlarda çok uysal mürekkepler seçiyorum, ya da bu Hobonichi baba dobarlandı bıragmadı gendini.
Yaklaşık 8-10 mürekkeptir ne kanama var ne bişiy.
Bu nasıl oluyor ya
Edit: 2500. mesaj hayırlı olsun bu arada. Emeği geçenlere teşekkürler. Umarım faydalı bir veritabanı oluşmuştur.