Yazım Gereçleriniz

Öncelikle sevindim. 3 bin TL verdiğin defterde en ufak bir problem olmaması lazım normalde. Sonradan toparladı ise yine bir nebze kabul edilebilir, defterin tamamının çöp olmasından yeğdir.

Sana özel bir durum değil, yeni mahsül TR olan Hobo’ların tamamında sıkıntı var. Sonradan toparladı ise 2 ihtimal aklıma geliyor:

1. İlk baştaki sayfalar ile sonrakiler arasında batch farkı olabilir
  2. Sorun çıkarmayacak mürekkepler kullanıyorsundur

İkinci maddeyi test etmek için önceki sayfalarda sorun çıkaran mürekkep + kalemi yeni sayfalarda deneyebilirsin. Ben genelde Ebi ve Suede gibi agresif mürekkepleri yük testi için kullanıyorum mesela. :slight_smile:

Nice 2500’lere. :slight_smile:

1 Beğeni

Sayfalarda bir fark yok zira başta denerken rast gele her tarafından denemiştik. Uysal mürekkepler seçiyor olabilirim o bir seçenek, bir diğer aklıma gelen durum ise kâğıdın zamanla üzerindeki fazla seyahat nemini kaybedip normal formuna kavuştuğu. Düşük de olsa böyle bir ihtimal var. Kâğıdın bünyesine işleyen az miktardaki nem bütün sistemi bozuyor. İnce bir kâğıt olduğu için çok çabuk etkilenir böyle bir işten.

Bu da çok eskiden VJ da yaşadığımız bir problem de buna benzer bir stok nemi problemiydi. Aklıma oradan geldi.

1 Beğeni

VJ de ne saçma bir defterdir. Hem revnak gösteriyor hem kırçıllanıyor. Deli etti beni, verdim kızıma. :slight_smile:

2 Beğeni

My little pony temalı bir marka, kitlesi zaten kızınız hocam. :slight_smile:

Ha yetişkinler için de Copelle falan birkaç serisi var mı, var. Eskiden iyi miydi, çok iyiydi yalan yok.

Kırçıl benim, revnak benim. Göstermiyorum. Başka bir şey yok. Kırçıl benim, revnak benim. Canım göstermek istemiyor. :sweat_smile:

1 Beğeni

Oo replik :smiley: Kan benim damar benim.

1 Beğeni

Merhaba. Kendim 3 4 gündür kullandım sanırım. Ama hala durum böyle. Bu arada 3-4 gün önce @Everfever ile konuşup 2 kez daha temizlik yapıp kuruttum. Hiçbir şekilde kalıntı çıkmıyordu.

Kuruttuktan sonra siyah kartuşu taktım ve durum bu. Neden tam koyu siyah şeklinde yazmıyor, bu normal mi? Flaşlı flaşsız çektim. Belki fark eder diye.

Mavi gibi görünüyor fotoğrafta ama üzerine bir kat daha çizik çekince siyah oluyor. Reel gözle de açık gri renginde gibi. Kalem mürekkebi mi vermiyor, anlamadım. Hani 3 4 gün bekledim belki düzelir diye de. Yazılarımda Jotter’ı kullanmak istiyorum açıkçası, Primeo’yu değil.

Damakta kalan su, siyah mürekkebin rengini açmış olabilir.

Kaleminizi temizledikten sonra mutlaka iyice kurutun. Ben, kalemin kartuş takılan yerinden güçlüce üfleyip su damlalarını çıkarttıktan sonra bir gün boyunca peçeteye sarılı halde bekletiyorum.

Mürekkebin rengi bu.

Hocam ben de aynı şekilde yaptım. Arkasından üfledim. Su çıkmıyordu. Sonra 1 gece bıraktım. Öyle taktım.

Benim gözüme kahverengi gibi gelmesi normal mi hocam?

Bir gün değil de bir saat bıraktım demiştin sanki. Hatta buldum yazdığını:

Bir saatte kurumaz maalesef.

Ben kahve değil, mavi (blue/black) görüyorum. Önceki renk maviydi sanırım. Bu durumda önceki mürekkebi iyi temizlememiş olabilirsin. Mavi-siyah karışık yazıyor olabilirsin. Gerçi öyle bile olsa bir süre sonra mavinin iyice azalıp siyaha dönmesi gerekirdi. Su kaldıysa o da etkiler ama hep geçici etki bunlar, uzun sürmeyen şeyler.

Bu yeterli değil. Peçeteye çektirip mümkünse gece boyunca kurumaya bırakmak lazım. Onda bile suyun tamamen çıkmadığı uçlar olmuştu bende. Ucu sıkıca tutup yukarıdan aşağı sallıyorum mesela son kontrol olarak.

Bir de kullandığın kağıt dandik A4 ise, o tür kağıtlar emici olduğundan mürekkebin gerçek rengini göstermez.

Eğer içinde hala şüphe varsa kalemi tekrar yıka, iyice kurut ve yeni kartuş tak.

Bayılıyorum revnaklara. :drooling_face:

1 Beğeni

Hocam özelden Everfever hocamla konuşmuştum. Onun demesi üzerine sizden sonra tekrar yıkayıp gece kurumaya bırakmıştım. Ama öyle yıkayıp bırakmadım. Kağıda çektim. Suyun ucun yüzey tarafından aktığını görüyordum. Baktım su akmamaya başladı. Sonra üfledim. Sonra da öyle bıraktım.

Tek A4’te değil, Meteksan’da da açık gri yazıyor. Ama Scrikss baya koyu siyah yazıyor. Meteksan Revnak göstersin demiyorum ama siyahı da gösterir herhalde sanırım.

Bu arada kalemi kullandım 2 3 sayfa. Geçidir diye.

Biraz bakındım, Parker Black zaten tam siyah değilmiş hatta genelde yeteri kadar siyah olmadığı için eleştirenler olmuş. Yukarıda @BiblofilYouTube da görsel paylaşmıştı. Bir tane de ben paylaşayım.

image

Gri demiştin yukarıda. Senin rengin de buna benziyorsa yapacak bir şeyin kalmıyor. Ya bunla devam edeceksin ya da başka mürekkebe geçeceksin.

Tam siyah mürekkep arıyorsan “Blackest black inks” diye aratıp gözüne kestirdiğini alabilirsin.

2 Beğeni

:slight_smile:

Çok iyi :slight_smile: Scriks kahverengi kartuşlarım azaldığı için Pelikan kahverengi alacaktım onun yerine kullanmadığım 2 şişe Parker Black var, onları kullanırım. :slight_smile:

Siyah alıyorsun kahve çıkıyor, çohoş. :smiley: Bazı renkler isminden çok farklı çıkabiliyor cidden. O yüzden araştırmak lazım.

Kahverengi alacaksan uygun fiyatlı birkaç öneri:

• Diamine Ochre veya Sienna (veya Diamine browns diye aratırsan zilyon tane kahve tonu çıkıyor)
  • J. Herbin Lie de Te
  • Pelikan 4001 Brilliant Brown (bu sürprizli çıkabilir)

Scriks kartuşlarından da alabilirim. Kahverengi hep onlardan kullandım ama bu kez bir Pelikan kahverengi kullanayım diye düşünüyordum. Diğer yazdıklarına bakacağım.

1 Beğeni

Yani hocam böyle değil. Bu fotoğrafta ben kahverengi görüyorum :smiley:

Meteksan’da böyle görünüyor.

Yani şöyle eğer yukarıda attığım fotoğraf normal ise kullanırım. Yani hata yapmamışsam eğer ürünün normali buysa sıkıntı yok. Ama bu kadar gri olması normal mi, onu bilmiyorum.

Bilmiyorum normal mi. Jotter da yok bende Parker Black de. O yüzden kendim test edip şudur ya da budur diyemiyorum. Artık onun kararını sen verirsin. :slight_smile:

2 Beğeni