Yazım Gereçleriniz

Ben sevmiyorum hocam ya :slight_smile: Çok turuncu geliyor bana. Hoş, kahverengisi de çok turuncu bence.

2 Beğeni

Turuncu da güzel renk ama :smiley:

1 Beğeni

3 Beğeni

Dolmakalem fiyatlarına bakayım dedim de. :slight_smile: Bir dönem Çin’den 1,5 - 2 dolara aldığımız Jinhao’nun Lamy çakmaları kur farkından 150-200 liraya çıkmış.

Sizce bu kalemlerin hangileri Jinhao :slight_smile:

@BiblofilYouTube Bu sarı kalemler Mehmet Demirkol’un tüm ülkeye tanıttığı kalemler mi?

Sağdaki üçlü, set olarak satılan Jinhaolar. :slight_smile: Diğerlerini bilmiyorum, ayırt etmek zor. :slight_smile:

1 Beğeni

:slight_smile:

Evet sağdaki üçlü.

Daha eski Lamy çakması Jinhaolara göre plastiği daha iyi gibi geldi bana. 3-5 gündür kullanıyorum bunları en son 7-8 sene önce kullandığım Jinhaolar mürekkep sızdırma vs yapıyordu bunlarda henüz o sıkıntı ile karşılaşmadım.

1 Beğeni

New ink and notebook day!

Mürekkepler: Robert Oster River of Fire ve Troublemaker Foxglove.

Defter: Midori MD

İki mürekkep de keyifli. River of Fire ile Sherwood Green’e çok benziyor. Foxglove ise multitone bir mor. İkisi de güzel. RoF revnaklı, Foxglove ise gölgeli bir mürekkep.

Midori defter harika çıktı. Agresif mürekkeplerle bile gayet iyi anlaştı. En ufak kırçıllanma veya kanama olmadı. Daha önce aldığım Midori ya sahte ya da sahte. Başka açıklaması olamaz o rezilliğin. :slight_smile:

2 Beğeni

Orasını bilemedim valla. Bu sarı kalemler 150 yıldır amariganyanın simgesi kırtasiye denince.

Marka çok da, şekil hep aynı. Pembe silgi sarı kalem.

Onlar Ticonderoga idi sanırım. Çocukken kırtasiye kırtasiye gezip aynısı aramış da bulamamıştım şimdi hala bulamıyorum ülke sağ olsun değişen bir şey yok.

1 Beğeni

Yok düz Dixon No.2 idi bence zira rengi ticonderoga değil dixon rengindeydi.

Son program öncesi yapımcının paylaştığı fotoda ise adel oldukları görünüyor. Zaman içinde yerli ve milli hale gelmişler. Spor Servisi’nin başlarında bu kalem yoktu çünkü. Muhtemelen talep oluşunca adel üretmiştir :smiley:

İşin kötüsü Ticonderoga zaten 4-5 yıldır çöpe dönüşmüş durumda. Artık çamur gibi kalemler oldular maalesef ekseriyeti.

1 Beğeni

Fuat Akdağ konuya açıklık getirmiş. Evet ilk etapta Dixon No.2 imiş(muhtemelen) Sonra bir marka bizim için üretti diyor.(Adel)

Bu konuyu araştırmayı sevdim. Şimdi ilk sipariş edilen ve sonradan sold out olan kalemlerin uzaktan da olsa görselini bulursam onun markasını söyleyeceğim. :smiley:

Bu arada sipariş verdiği site muhtemelen cwpencils tı. Müthiş bir site ve dükkandı Amerika’da. 5-6 yıl önce kapandılar. Kurşun kalem kültürünü dibine kadar yaşayan/yaşatan bir işletmeydi.

1 Beğeni

Fuat Akdağ epey ilgili kalemlerle Dixon tercih etmesine şaşırmadım. Geçen penfestte de görmüştüm kendisini.

1 Beğeni

Bence Dixon değil bu arada o ilk kalemler. :joy:

Penfestte Fuat Akdağ’ın yakasına yapışıp kronolojik sırasını çıkarmadan rahat edemeyeceğiz gibi görünüyor :grin:

1 Beğeni

Ahahah :joy: Hatırlamaz kendisi de. Birkaç tahminim var ve bir tanesi muhtemelen doğru ama çok da önemli değil tabi.

Eşantiyon ajanda. Performansı hiç fena değil.

4 Beğeni

Bence de ajanda performansları genelde güzel oluyor, 2-3 yıldır kriz var diye pek yaptıran kalmadı ama öncesinde tüm karalama, yazma,çizme, defter işlerimizi şirketlerden gelen eşantiyon ajandalar ile çözüyorduk. :slight_smile:

3 Beğeni

Ajanda işi şans biraz. Yaptıranın seçtiği kağıda göre değişiyor. Bende birkaç ajanda var, genelde kötü performansları. Ama mesela @BiblofilYouTube reisin ajandaları benim diyen defterden iyi çıkıyor. Adam şanslı. :slight_smile:

2 Beğeni

Şans demeyelim de örneklem kümesini hayvan gibi arttırınca denk gelme olasılığı artıyor diyelim. :smiley: Bazı markalar felâket iyi kâğıtlar kullanıyor. Farkında olduklarını da sanmıyorum ama. Geçen bir perforeli kâğıt denk geldi abo. Clairefontaine diz çöker tövbe ister.

2 Beğeni

He anladım. 194 hesap açıp kupon denk getirmek gibi bi şey sanırım. :sweat_smile:

2 Beğeni