Yazım Gereçleriniz

Çok şükür. İyilik güzellik.

2 Beğeni

@BiblofilYouTube Ina-Ho alternatifleri çerçevesinde bir çalışma.

6 Beğeni

Hoşgeldin abi, seni gördük daha iyi olduk :slight_smile:

2 Beğeni

Cennet cennet. Bir kısmı mırt, bir kısmı tırt ama güzel renkler var.

@Jaehaerys teşekkür ederim. Buralardayız.

3 Beğeni

S. T. Dupont Fidelio ve Diamine Anatolia. :blue_heart:

6 Beğeni

Leonardo MZG 2.0 Iris ve Pelikan 4001 Turkuaz.

4 Beğeni

Kaweco Piston Filler ve Troublemaker Milky Ocean.

3 Beğeni

Kaweco demişken; geçenlerde gündelik kullanım için 50 oyro bandında bir kalem aradığımdan bahsetmiştim. Bir kaç ay önce nihayet bir kalem buldum: Kaweco Liliput.

Yazımı üretim kalitesi falan baya güzel, hoş bir alet. Sanırım en çok öne çıkan yanı kapatıldığında ufacık bir şey olması (kahve kupası ölçektir):

Günlük yanda cepte gezdirmelik kullanışlı minik tatlış bir kalem. Bir kaç aydır gezdiriyorum şuana kadar oldukça memnunum :hugs:

4 Beğeni

Liliput’un bakır / pirinç versiyonlarına bakmıştım bir dönem. Tam bir pocket-pen. :slight_smile: Arkasına kapağı takmadan kullanmak imkansıza yakın zira minnacık bir kalem. Ama takarken çevirerek takıyor olmak beni biraz vazgeçirmişti. Acelem de olduğundan değil ama ne bileyim.

Sonra Supra gördüm. Bu kalem görece büyük ama modüler olduğu için aradaki parçayı çıkarıp Liliput boyutuna getirebiliyorsun. İstersen de büyük olarak kullanabiliyorsun, yine kapağı arkaya takabiliyorsun ama büyük oluyor biraz. Almışsın gerçi Liliput ama alternatif olarak dursun kenarda.

İçindeki cimriyi öldürebilir ya da azıcık susturabilirsen, hazır Almanyadayken bir Pelikan denemeni tavsiye ederim. Tercihen M400 ve üstü. :slight_smile:

3 Beğeni

Hah! Liliput’un abisi :joy:

Bundan ben de kıllanıyorum şu sıralar, acaba yivlerdeki mavi boya/kaplama zamanla aşınıp dökülür mü diye geriliyorum bazı bazı. Zamanla göreceğiz sanırım :thinking:

Şimdi baktım hocam 300+ euro demişler. Mümkünatı yok, içimdeki memur çocuğu o paraya öküz alır (arabanın taksidinden daha fazla o bakımdan) :frowning:

2 Beğeni

Kalem pahalı değil, araba ucuz. :sweat_smile: Ebay’da filan temizini 100 euro’ya bulursun belkim. :slight_smile:

1 Beğeni

Doğru arabada da ucuza kaçtım :sweat_smile: Ama bu allahsızlar beni yeni şoför sayıyormuş, araba bakarken farkettim ki sigorta firmaları heyecanla ellerini ovuşturuyor. Onlar durulana kadar düldül reyize laf yok :sweat_smile:

İkinci el olayı değerlendirilebilir ama, onu düşünmemiştim :thinking:

Bu arada hocam benim ambition kayıp. :frowning: Taşındığımdan beri görmüyordum, herhalde kitapların arasında kaldı diyordum. Bu sefer memlekete gidince her yeri altüst ettim çıkmadı. Çok üzgünüm konuyla ilgili :confused:

1 Beğeni

Yarana biraz merhem olacaksa benim Ambition’ı vereyim sana. :slight_smile: Gerçi rengini sever misin bilmem. :flamingo: :sweat_smile:

1 Beğeni

Hocam rengi baya iddialıymış onun :sweat_smile: Ama ben bu kaybolanı (4c sigortalı migortalı) ilk asistanlık işimdeki mayışımla almıştım ya. Yenisi tutmaz onun yerini :/.

Bu arada alakasız ama benim Ravenclaw edition HP’lar falan da kayıp. Bir takım kırtasiye sever akrabanın benim memlekette kalan koleksiyona şöyle bir göz attığından şüpheleniyorum. Ömür boyu akraba ziyaretlerinde kitaplık ve masa gözleyeceğim artık belli ki :roll_eyes:.

2 Beğeni

Valla o zaman eve gelen giden araklıyordur. Aileyi uyarmak ve gerekiyorsa kapaklı bir yere koyup kilit vurmak lazım. Böyle giderse birkaç seneye kütüphane boşalacak. :slight_smile:

2 Beğeni

Platinum 3776 Century ve FWP Edwards Garden.

7 Beğeni

New pen day!

Kilk 100th Anniversary of The Republic of Türkiye Fountain Pen.

11 Beğeni

Hayırlı olsun.

İsmet isminde bir arkadaşım var o da aynısından almış. Siyah mürekkep çektim kaleme iyi olmadı falan demişti.

1 Beğeni

Hak etmiş. Siyah mürekkep de neymiş. :slight_smile:

2 Beğeni

Güzel günlerde güle güle kullan. Çok yakışıklı bir kalem.

2 Beğeni