Platinum 3776 Century ve Diamine Red Dragon.
Hayır değil, blue black. Araştırmanı öneririm.
Hocam hızına yetişemiyoruz. 149 ne zaman geldi? ![]()
Allahtan dolma kalem takıntısı yok.
Olsa bilmem kaç olurdu.
Birkaç hafta oldu. Bu aralar biraz ipin ucu kaçtı, 2-3 tane daha var sırasını bekleyen. Ama 2025’i kapadım, 2026’da tekrar bir durum değerlendirmesi yaparız. ![]()
@kurozime Ve beklenen an geldi. ![]()
Arkadaşlar dolma kaleme yeni başlayan biri olarak biraz cahilce bir soru sorabilir miyim. Kaweco’nun kalemlerinden alacağım ama ayrıca piston almak zorunda mıyım mutlaka? Sitesinde bunların yanında gelmediği yazıyor şu şekilde: Kaweco Perkeo Dolma Kalem Breezy Teal F 10002224
Merhaba. Perkeo yerine Kaweco Sport’lara bakabilirsiniz, daha yaygın bir modeldir.
Bununla birlikte herhangi bir dönüştürücü almanıza gerek yok. Kalemin içinden kartuş çıkar, o kartuşu kullanabilirsiniz. Kutudan dönüştürücü çıkmaz. Standart dönüştürücü alabilirsiniz demek istemişler (ama gerek yok şu aşamada).
Merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim. Ama bende mürekkep var, kartuşla kullanabilir miyim? Bir de çok fazla yazı yazdığım için bu modeli seçtim ama diğerini mi tavsiye edersiniz?
Aslında çok fark yok aralarında. Kaweco büyük, diğeri cep kalemi kategorisinde yer alıyor. Kapağı arkasına takmak gerekiyor genelde. Görünüşü hangisi hoşunuza giderse onu tercih edebilirsiniz.
Mürekkep de şöyle. Kartuşun içinde mürekkep oluyor, direkt takıp kullanıyorsunuz. Mürekkep bitince de yıkayı, bir şırınga yardımı ile şişeden mürekkep çekip kartuşa aktarıp tekrar kullanabilirsiniz. Dönüştürücü (konvertör) bu işlemleri daha kolay yapmanızı sağlayan bir aparat. Kalemi, pistonluymuş gibi kullanmanızı sağlıyor. Ayrıca temizliği de daha kolay.
Anladım çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldu bu cevabınız. Sadece kalemi alsam yeterli olacak şu an için.
Evet. Hangi kalemi alırsanız alın, içinden kartuş ya da konvertör çıkacaktır. Çoğu kalemde konvertörü sonradan almanız gerekiyor (Çin kalemleri hariç, onlar genelde konvertör ile geliyor). ![]()
Gıpta’nın metal gövdeli mekanik kalemleri çok uygun fiyata. Bizim kırtasiyede görünce hemen beyazını ve yeşilini aldım. Galiba sadece 0.7 olarak varlar. İç mekanizması ne kadar dayanıklı onu da kullandıktan sonra göreceğiz.