Yazım Gereçleriniz

Leonardo MZG 2.0 Guilloche Iris (Stub) ve Sailor Yama-Dori. Bu fontu ilk defa denedim. Bir sürü hatası var ama çalışarak giderilmeyecek şeyler değil.

12 Beğeni

Yazıcı ile çıktı alırken yazıları kareler ile uyumlu olcak şekilde nasıl ayarlıyorsun. :slight_smile:

5 Beğeni

Kompliman gibi kompliman :smiley:

3 Beğeni

Print değil yapay zeka. :sweat_smile: Azıcık da hata ekle diyorum ki belli olmasın. Beyin bedava. :smiling_face_with_sunglasses:

2 Beğeni

Ben kıskandım valla kendi el yazısını zor okuyan biri olarak. :face_without_mouth:

4 Beğeni

Merhaba arkadaşlar bu mürekkepler internette damga ve mühür için kullanılır diyor. Dolma kalemlerde de kullanılabilir mi?

2 Beğeni

Tek kelimeyle mü-kem-mel ! :clap::clap::clap:

1 Beğeni

Highlighter, kaligrafi vs mürekkeplerin pigmentasyonları farklı oluyor. Dolma kalemler için dolma kalem mürekkebi hariç başka bir tür mürekkep kullanmamanızı tavsiye ederim.

Mükemmel’e daha çok var ama güzel sözler için teşekkürler.

4 Beğeni

Maalesef. Dolmakalem damağı su bazlı mürekkeplerin ilerleyebileceği özelliktedir. Bu mürekkepler kanallardan akmak yerine yüzeylerine yapışır ve tüm kalemi tıkar. Dolmakalemlerle temaslarından kaçının.

@Ezheret İsmet hepimizi geçti maşallah. :nazar_amulet:

4 Beğeni

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. @BiblofilYouTube @isos81

2 Beğeni

Bu fontu da ilk kez denedim ama görece basit bir font.

Kik Türkiye Özel Kalemi (Architect) ve Pilot Iroshizuku Yama-Budo.

15 Beğeni

Renk, şiir, font… bayıldım. :melting_face:

3 Beğeni

Hocam sürekli farklı tarzlar denemenizi takip etmek çok eğlenceli ama burada döktürmüşsünüz elinize sağlık.

Geçen hafta pek foruma bakamadım ama Inkvent’in çıktığını ben de gördüm. Başımdaki zamansızlık illeti hala durduğu için bir tarafım alma diyor ama bir tarafım da çok merak ediyor yeni mürekkepleri. Fiyatı da hiç insani değil ama bir çılgınlık yapacak gibiyim, siz de katılmaz mısınız :smiley:

3 Beğeni

Teşekkürer güzel sözler için, ustalardan böyle şeyler duymak kıymetli ve motive edici. :slight_smile:

Yeni calendar ben de almam muhtemelen. Hem fiyatı uçuk biraz hem de bu kadar sample’ı tutma/saklama işi biraz sıkıntı geliyor bana. Ama şuna eminim, alırsanız süreç çok eğlenceli geçecektir. :slight_smile:

3 Beğeni

Farkında mısınız, Latin kökenli Türk alfabemiz gerçekten çok güzel. Latin alfabesini güzel yapan şey de her harfin karakteristik olması. B harfi C harfine, Z harfi R harfine benzemiyor, her harf kendine özgü ve karakteristik. Arap yazısı gibi sanki hepsi Vav’dan bozma ve Vav’a benzer gibi değil.

Bu güzelliği ayrıca ortaya çıkaran isos81 gerçekten çok yetenekli. Ben de böyle güzel yazabilmeyi çok isterdim.

7 Beğeni

B harfi C harfine Arap alfabesinde de benzemez (ج ب). Yazımı benzeyen harfler olmakla birlikte bu tarz benzerlikler Latin alfabelerinde de mevcut. Siz güzel bulabilirsiniz ama objektif bir değerlendirme olmaz. Zira estetik anlamda çok güzel hat eserleri vardır. Kaligrafi ile aynı kulvarda değerlendirmek mümkün değil. Sadece rika yazmalara bakarak alfabe değerlendirmek eksik olur. Neyse, ben Latin alfabesinin fonetik olarak bizim dilimize uygun bir karşılık sunamadığını düşündüğüm için tarafgir bir yorum yapmış oldum. Bir de inanan bir Müslüman olarak Kur-an alfabesine “hepsi Vav’dan bozma” yakıştırmasını yadırgadım açıkçası. Sizin gözünüze o şekilde göründü belki de. Bilenlere şiir çağrışımı yapan ve ilham veren bir alfabe sonuçta.

Tabi estetik yargıların doğrusu yanlışı çok da olmaz, şahsen ben de yaprağa yazmaya optimize asya alfabelerini (Tayland, Hindistan, vs.) hep çirkin bulmuşumdur. Ama şu noktanın pek tartışmaya açık olmadığı kanısındaydım ben:

Özellikle de arap alfabesinin karşılaştırıldığı bir bağlamda bunun söylenmesi beni oldukça şaşırttı. Ben ağır muhafazakar bir çevrede büyüdüm, ben çocukken etrafımda hep böyle derlerdi. Arap alfabesini kendim sökünce ‘yok artık ne alaka’ demiştim bu konuda. Gerçekten dilimize uygun olmadığını size düşündüren nedir?

2 Beğeni

Tam bir wonderkid. :slight_smile:

2 Beğeni

Ahahaha kendim elifbadan öğrenmiştim ama demek istediğim ‘kendim öğrenip başkalarından duyduklarımı değerlendirebilecek hale gelmek’ idi hocam :sweat_smile: .

Okumayı kendim söktüğüm de doğrudur (öyle diyorlar en azından) ama o latin alfabesiydi :sweat_smile: . Wonderkid’likten vasat yetişkinliğe. Hayat işte.

2 Beğeni

Football Manager’daki wonderkid’lerin muhtemelen %80’i de vasat topçu oluyor zaten. Normal dağılımdaki normal bir aralık hocam, çok da şikayet edilecek bir durum yok. :slight_smile:

3 Beğeni