Ne kadar sürdü sayfa?
Hiç süre tutmuyorum ama muhtemelen yarım saattir. Öncesinde de bi 10-15 dk ısınması var. ![]()
Tahmin ettim
Ben yavaş yazınca gıcık kapıyorum biraz. Gündelik yazımı toparlayabildiğim kadarıyla ben devam ![]()
Meteksan’ın şumualı kağıt defterleri vardı. Şimdilerde bulamıyorum. Günlükler için onları kullanınca seriyi bozup moleskine’e döndük. Bilgisi olan var mı acaba? Amazonda düz olanları var ama ben noktalı veya kareli tercih ediyorum. Sanırım artık sadece düz üretiyorlar. https://amzn.eu/d/ab1XC72
Zeugma’nın baz rengi ne kadar da güzel çıkmış burada.
Tam senin seveceğin tarzda bir bordo. ![]()
Kağıttan olabilir, cosmo biraz yoğun veriyor rengi. Şöyle bir şey de yapmıştım.
Tek bir dolma kalemim var onu da kullanmayalı yıllar oldu ama sevdiğim bir marka Lamy ile işbirliği yapıp limitli Al Star kalem çıkarmış. Sırf FOMO yüzünden alasım var D:
Neyse tükenmiş kendisi düşünmeme gerek kalmadı. Masraftan kurtuldum
elimdeki Pilot Metropolitana mürekkep koyayım ben.
Selamlar, günler önce yazdığım yazı görseldeki gibi dağılma/bulaşma yapıyor elim değdikçe. Kağıt özellikleri yazmıyor ama kalın güzel sayfalı bir ajanda, Mr. Diy’dan almıştım dokusu mürekkep uyumlu hissettirdiği için. Sayfada yazılmış kurumuş mürekkep bulaşır mı böyle, kağıttan mı mürekkepten mi acaba? Çok ilginç geldi doğrusu. ![]()
Bulaşır niye bulaşmasın. Sonuçta yazdığınız yerlerde göllenip kalıyor bir tabaka olarak.
Çok uzun zamandır konuya bakmıyordum. Yine güzel paylaşımlar görüyorum. Bu yıl fazla verimli bir yıl olmasa da yeni ajanda ve not defterleri aldım. 2026’ya hazır mıyız?
Gezdirip Mecnun gibi alemde rüsva eyleyen”
Fâilâtün, Fâilâtün, Fâilâtün, Fâilün
Ve Kanuni
Meteksan üzerine Lamy LX M nib ile Diamine Anatolia.
En yeni gözdem. Tam Pelikan 150’ye göre. İnsan kendi yapınca başka bir seviyor. Bir maşallahınızı alırım.
Maşallah maşallah, siparişi nereye geçiyoruz? ![]()
Hocam bizimki hobi. Ama hediye etmemize engel değil. Beğendiysen defter ölçüsü paylaşırsan yaparız bir tane de sana.
Benim yeğene Arduino ESP32 gibi MCU’larla kullanmak üzere giriş seviyesi elektrik-elektronik öğretmem gerekiyordu. Evde doğru düzgün yazmayan eşantiyon tükenmez kalemler harici bir kalem bulamayınca internetten düzgün yazan hangi markalar vardır diye bakarken Scrikss Primeo’ya denk geldim. Sade görüntüsü, şekli şemali feci hoşuma gitti. Ben çocukken dolma kalemler o kadar ucuz şeyler değildi diye hatırımda kalmış. Bu da birkaç bin TL vardır derken fiyatının 97 TL olduğunu gördüm, yanlış fiyatlandırmışlar, bir sıfır eksik yazmışlar sandım ama değilmiş
Fiyatı pilot kalemle aynı olunca bunu alıp deniyim dedim. Değişiklik olsun diye Pelikan Mor kartuş aldım.
İlkokulda, Güzel Konuşma ve Yazma dersinde zorla kullandırdıkları Allahın belası şu
divit uçları ve hokka mürekkebin çilesi yüzünden dolma kalem ve benzeri şeylerden nefret ettirdiler. Dolayısı ile daha önce hiç dolma kalem kullanmadığım için bu model iyi midir kötü müdür hiçbir fikrim yok
Yinede akıtma tıkanma falan yapmıyor, gayet güzel yazıyor. Bu içine ettiğimin divitlerinin resim defteri kağıdına sürterken çıkardığı iğrenç hışır hışır sesi de çıkarmıyor.
Gelgelelim bu sayede bir insanlık dramı ile de karşı karşıya kaldım. Kalemle bir şey yazmaya yazmaya yazı yazmayı unutmuşum. El yazım hiçbir zaman güzel olmadı ama fotoğraftan da görebilecğeiniz gibi MSN Nick’i gibi kelimelerin içindeki harflerin bazılarını büyük bazılarını küçük falan yazıyorum. Belki bu vesile ile biraz düzelir.
Sonuç olarak dolma kalem çok hoşuma gitti. Aynı modelin siyahını ve Scrikss turkuaz kartuş siparişi de verdim. Babamda taa dedemden kalma afilli dolma kalemler vardı. Bir kapısını çalacağım ![]()
Merakla bekliyoruz. ![]()
Bu benim de travmamdır. Aşırı kalın yazar, her yere mürekkep bulaşır, yazdığın bir şeye benzemez… Ne saçma bir şeydi ya.
Primeo bence harika bir kalem. Güzel günlerde, sağlıkla kullanın.
Dolma kalem insanın yazısını düzeltmiyor ama daha fazla yazı yazmak bence kesinlikle düzeltiyor.