Yazım Gereçleriniz

Leonardo MZG Iris (Stub) ve J. Herbin Rouge Grenat.

7 Beğeni

3 Beğeni

Omas Bologna (B) ve Troublemaker Sea Glass.

8 Beğeni

Leonardo MZG Iris (Stub) ve Sailor Manyo Nekoyanagi.

6 Beğeni

Pelikan M205 Taupe Special Edition(M)
Parker Quink Blue Black
Tomoe River

9 Beğeni

S. T. Dupont Fidelio (M) ve Diamine Anatolia.

9 Beğeni

Penfest başladı yarın da devam edecek

1 Beğeni

Bunu çok beğendim gerçekten :+1:

2 Beğeni

PENFEST - 2025

Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla ve mutlulukla Penfest’e katıldım.

Cumartesi sabahı kahvaltı yaptıktan sonra ailecek evimizden çıktık ve kısa bir vapur seferi sonrasında Beşiktaş’a vardık. Yolda martılara simit atmayı da ihmal etmedik. Beşiktaş iskelesinden Çırağan Sarayı’na kısa bir yürüyüş yaptık. Hava güzel olduğu için yol çok keyifliydi. Çırağan Sarayı’na varınca iyi ki arabayla gelmemişiz dedik, çünkü fiyatları hiç de uygun olmamasına rağmen otopark saat 11’de tamamen dolmuştu. Arabayla gelseydik muhtemelen bir saat Beşiktaş’ta park edecek yer arardık.

Yine otoparkta bizi çok güzel bir araba karşıladı:

Penfest katılımcılarından Yazı Tükanı’nın şeker pembesi arabasını kızım çok sevdi (Fotoğraftakiler kızım değil. Fotoğraf çekmediğim için internetten buldum bunu :slight_smile: )

İçeri girip QR kodumuzu okuttuktan sonra mahşeri bir kalabalık karşıladı bizi.

Bu benim 4. Penfest’im olmasına rağmen hiç bu kadar kalabalık olduğunu görmemiştim. İki koridorda da yürümekte güçlük çektik. Özellikle Diamine ve Galen Leather önü çok kalabalıktı. Galen test edilmesi için çeşitli kâğıt türlerinden bir “paper bar” gibi bir şey yapmış stadında. Dolmakaleminizi alıp kâğıtların üzerine yazıyorsunuz ve hangi kâğıdın daha çok hoşunuza gittiğine bakıyorsunuz. Ben oraya yaklaşamadım bile.

Diamine’in standının çok kalabalık olmasının sebebi ise Türkiye’ye özel mürekkepler:

Bu yıl çıkan özel mürekkebin adı Zeugma. Baz rengi Oxblood’a yakın, hafif paslı bir koyu bordo. Oxblood’dan farklı olarak yeşil bir revnağı var.

Neyin nerede olduğunu bildiğim için Penfest’i dolaşmam uzun sürmedi. Ama Galen, Lamy, GVFC, Faber Castell gibi birçok standa hiç yaklaşamadım. Bunun yerine yıllardır aklımda olan Kilk’in standına gittim ve nihayet bir Epigram satın aldım. Kilk’in kurucusu Oruç Bey’le tanıştım ve kısa bir sohbet ettik. Epigram’ın tamamen siyah bir modelini de üretmişler ve o da aklımda kaldı. (Hanımdan habersiz belki bir gün…) Ayrıca 2026 yılında kendi mürekkeplerini üretme planları varmış. Şu anda şişeleme işleriyle uğraşıyorlarmış. Test kaleminde kahverengi mürekkepleri vardı ve çok hoşuma gitti. Diğerlerini bilemem ama o kahverengiyi de alırım muhtemelen.

Kilk’ten Epigram’ı aldıktan sonra Diamine’in standına dönüp Zeugma ve Forever Ink serisinden Raven mürekkeplerini aldım.

Raven pigmentli, suya dayanıklı (su testinden 10 puanla geçti) dümdüz, harika bir siyah. Bir gün Platinum Carbon Black alıp ikisini kıyaslamak istiyorum.

Alışverişten sonra ailecek birkaç fotoğraf da çektirdik. Kalem maketlerinden çok güzel bir taht yapmışlar. Ancak daha fazla duramadık çünkü hem çok kalabalıktı hem de yanımızda hiç rahat durmayan bir önergen bulunuyordu.

Penfest, her bütçeye uygun kalem, mürekkep ve defter sunuyor. 100 liralık kalemler de bulabilirsiniz, 25 bin dolarlık kalemler de. Penfest’i çok seviyorum ama her geçen yıl daha kalabalıklaşıyor ve ziyaret etmesi güçleşiyor. Önümüzdeki sene ziyaret etmeyi düşünenlere pazar öğleden sonra gitmelerini tavsiye edebilirim.

12 Beğeni

Emeğine sağlık Kemal hocam. Bu güzel anlatım ile gitmiş gibi olduk.

2 Beğeni

Lamy 2000 (OBB) ve Pilot Iroshizuku Ajisai.

6 Beğeni

Pelikan M605 (F) ve Montblanc Irish Green. Midori bitti, Cosmo Air Light’a geçtim.

@Ezheret Est. hocam. Teşekkürler güzel sözlerin için.

8 Beğeni

Harikasın isos81, vallahi kıskanmamak elde değil :clap::clap::clap::clap::clap::clap:

1 Beğeni

Yazdıklarınıza uzun uzun bakıyorum hat sanatına bakar gibi. Ve bazılarını defalarca okuyorum. Ellerinize sağlık…

2 Beğeni

Çok güzel renkmiş bu. Gölgeler falan.

2 Beğeni

Tarihe düşülmüş notlar gibi sizin de güzel çalışmalarınız oluyordu, devamı gelsin isteriz.

2 Beğeni

Kaweco Perkeo (Stub) ve R&K Alt-Goldgrün.

6 Beğeni

Faber Castell Ambition (M) ve Vinta Blue Lucia.

9 Beğeni

Şimdiye kadar paylaştıkların arasından bence en iyisi. Maşallah :nazar_amulet:

2 Beğeni

İlk deneyişimdi, biraz üstüne düşeyim bu güzel sözlerin ardından. :heart:

2 Beğeni