Rıhtım, bana şunu al:
https://www.rotapsaat.com/tr/montegrappa-the-lord-of-the-rings-limited-edition-dolma-kalem-islor3se
Rıhtım, bana şunu al:
https://www.rotapsaat.com/tr/montegrappa-the-lord-of-the-rings-limited-edition-dolma-kalem-islor3se
Hepsine hükmedecek bir kalem, hepsini o bulacak. Hepsini bir araya getirip karanlıkta birbirine bağlayacak.
Oha, bu neymiş böyle. Montegrappa nice çoluk çocuğun rızkını yemeye kararlıymış anlaşılan. Fakat 32 kağıt etiket nedir yav, Allah sahibine bağışlasın deyip kalemi unutmaya çalışacağız belli ki.
ek: @BiblofilYouTube hocam şunu
denedikten sonra size dönecektim karambole gitmiş o iş kusura bakmayın. Maalesef bu da kurtarmadı ya. Akıcılıkta problem var hala, arada es vererek mürekkep akıtıyor scrikss reis Geniş kanallı Çin kalemlerinden bir tanesiyle bir daha denerim belki bir noktada. Ya da golden sands sevdamdan vazgeçerim artık bilemedim.
Değecek bir kalemse gönderin bakayım diyecektim ama…
Shimmering mürekkep sıkıntı. Bu işin piri pelikan çıkarttı bu sene Golden Beryl rengini, onu da 3-4 gün yazmadan bekletin, çamur oluyor kalemlerin ucu.
Vaov Golden Beryl’in varlığından haberim yoktu benim. Fakat artık ben dersimi aldım ya
Yeni geldi ülkemize. Ben de bir şişe aldım pelikan farklıdır diye, evet daha iyi ama işin içine nihayetinde partiküller girince Allame i Cihan olsa fizik kuralları ben buradayım diyor.
Hakediş dönemi geldi, imza işi çıkınca eski dostlara sarılıyoruz tabi.
Golden beryl şöyle bir mürekkep.
Bende merak ediyordum golden beryl’i kirtasiyeler hiç güzel fotoğraf paylaşmadı şöyle teşekkürler paylaştığınız için.
Konuyu canlandırmak amaçlı yeni aldığım kalemleri koyayım bende.Hastalık gibi bir hobi gerçekten.Aldıkça alıyorsun.
İnsanlar her şeyde en iyisini buluyor gerçekten. Uçlu kalem almayı planlıyorum öneriniz var mı? (Normal kırtasiyeden alınan kalemler ilgimi çekmiyor eskiden uçlu kalem koleksiyonum vardı ne güzellerdi ah ah.)
Yükleniyor: IMG_20210713_145313.jpg…
Ben bu ikisini kullanıyorum. Fiyatları pahalı ama her ikiside keyifli kalemler.
(Soldaki Lamy 2000 diğeri Kaweco Special)
Çok problem yaşayan biri olarak @BiblofilYouTube tavsiyesiyle Pentel Smash Q1005 ve Pentel Graph1000 kalemlerini aldım ve aşırı memnunum. Ciddi şekilde tavsiye ediyorum. Smash gövde olarak daha sağlam hissi veriyor bence tek fark bu:)
Güle güle kullanın. Çok güzel seçimler. Graph’ın öyle durduğuna bakmayın o da epey sağlam.
Eski kutuları karıştırırken Parker marka bir dolma kalem buldum. Muhtemelen dedemden yada babamdan kalma bilemiyorum. Ne zamandır da dolma kalem alma gibi bir düşüncem vardı şansıma giriverdi hayatıma :d
Dolma kalem kültürüm hiç yoktur ama bir süredir merak salmaya başladım. Merak ettiğim iyi bir marka mıdır ? Parker 51 Special yazıyor buna nasıl bir mürekkep kullanmalıyım ? Yardımcı olursanız sevinirim.
O kalemle ne yazılar yazılmış ne imzalar atılmıştır
Kesinlikle manevi açıdan çok kıymetli benim için.
Millette maşallah ne kalemler varmış. Bende grip aldığım için kendimi lüks kullanıyor sanıyorum.
Çizime başlamam ile kurşun kalemlere de ilgim baya arttı ama şimdilik evdekiler ile idare ediyorum.
Benim tavsiyem ilk önce kalemi bir temizleyin. Muhtemelen uzun süre kullanılmadığı için kurumustur. Youtube’da güzel temizleme/bakım videoları var.
Parker bence güzel bir marka. Jotter dolma kalemlerini kullanıyorum, memnunum.
Mürekkep olarak da her türlü dolma kalem mürekkebi kullanabilirsiniz. Sanırım sizinki pistonlu, o yüzden kartuş değil şişe mürekkep almalısınız. (Şişe mürekkep daha iyidir bence)
Evet dediğiniz gibi önce bir temizlikten geçmesi gerekecek muhtemelen. Her ne kadar en ufak bir bilgim olmasa da internetten bakarak halletmeye çalışacağım bir şekilde. 1-2 inceleme videosuna göz gezdirdim de dediğiniz gibi şişe mürekkep almam gerekiyormuş.
Teşekkürler.
Güle güle kullanın.Pelikan 4001 siyah ve mavisini öneririm.Kırmızı konusunda çok emin olamıyorum.Bazı kalemimde çok iy bazısında çok kötü yazdı.Diamine,parker ve waterman önerebilirim.Bütçenizi çok artırırsanız graf von faber castell ya da pelikan üst modeli edelstein’ı mutlaka öneririrm.Kullandım ve özellikle graf’ın hint kırmızısından çok memnunum.