Ufak Smash ailem Açık mavi olan şimdilik Türkiye’de birkaç kişide vardır. En fazla o da. Sadece bende olduğunu kanıtlayamam o yüzden yani
Bilim kurgu ajandasını cadı ajandasına dönüştürmemde bana yardımcı olan kalem ne marka bilmiyorum ama üniversite yıllarımdan beri var.
Fotoğraftaki kalem ise Zebra Drafix
Evet, öyleymiş. Gece karanlıkta görememişim. Zaten biraz da silinmiş.
Bizde imzalar kanla atılır isimli çalışmam
Twsbi eco M dolmakalem
Sailor Shikiori Kin-Mokusei mürekkep (Kin-Mokusei tahta para gibi bir anlama geliyor.)
Amazon’da Scriks V33 bordo ve lacivert 32 TL’ye düşünce alayım dedim. Mürekkep yerine genelde kartuş kullanıyorum. İki kutuda mor kartuş aldım.
Scriks V33 aslında markanın en basit ve en ucuz dolmakalemleri. Bu modelden 3 kalemim daha var ve renk renk not alırken çok işime yarıyorlar.
Her ne kadar aynı kalemin laciverti olsa da güzelmiş lacivert olan
32 TL’ye ömür boyu(50 yıl mıydı) garantili dolmakalem. Bedava. Ben o fiyata ahşap kurşun kalem alıyorum. Bitiyor.
Evet. Ayrıca Scriks kartuşları da ucuz. Kampanya vs takip ederek 5’li kutu 5-6 TL’ye alınabiliyor.
Uygun fiyatlı kalemlerden Lamy plastik, renkli safari denilen kalemleri benim daha çok hoşuma gidiyor ama onlarında fiyatları son 2-3 senede arttı. 3 sene önce aynı paraya 3 Lamy alınabiliyordu.
Şu anda bir Safari 7 tane falan Scrikss 33 ediyor Uygun fiyatlı değiller artık maalesef. Tamamen dövizle alakalı.
Scrikss mürekkepleri pek tavsiye etmiyorum ama çok özenilmeyecekse kullanılır. Kalemleri mecbur tavsiye ediyorum çünkü fiyat/performans oranı muazzam. Güzel kalemler yani. Benim emektar Scrikss’imin dış kaplaması falan atmıştı. Öyle tuhaf işleri oluyor ama uğraşılırsa garantili kalemler.
Marka model yazmazsan kalem cahili olarak ne olduğunu bilemeyiz.
Haklısın özür diliyorum
Galen Leather deri defter ve Pelikan M200 Brown Marbled dolma kalem.
Galiba iyi dolmakalem fiyatları bu aralıktan başlıyor. Uç galiba altın kaplama.
Evet en ideal olanlar bu skaladan başlıyor aslında.
Akrilik reçine gövde, altın kaplama uç ve klips, pistonlu dolum mekanizması.
Güzel bir kalem, güzel yazılara inşallah
Defterlerde yazma gerecidir. Koridor yayınları bez cilt defterler yapmaya - satmaya da başlamış. Bazıları kitapların kapakları ile aynı.
Fiyatları ve bazı kapakları çok beğendim.Dolma kalemlerle de uyumluysa çok iyi tercih olur.
Dün patronun kalemine el koydum, ağırlığı, ele oturuşu falan çok iyiydi. Biraz deforme olmuş gibi görünse de elde aşırı sağlam duruyor, onlarca yıl dayanacakmış gibi.
Bir tane daha var aynısından ama yazmıyor ona da el koyup refill alırım diye düşünüyorum.
Pensan Fineliner kalemlerden kullanan var mı? BKM’de adeti 2.80 TL başka markaların neredeyse 3’de1 - 4’de 1 fiyatında. Pensan alınır mı? Pensan’ın bu kaleminde kuruma vs olayları oluyor mu?
Not alma vs için defter arıyorsanız şu defter güzelmiş. Kraft kapak ve ivory kağıt, şu an fiyatı 5.23 TL.