Aslında ben de anime, animasyon vb. resimler çalışmak için babama Çin’den aldırtmıştım ama hiç başına oturmak nasip olmadı. Bir de defterini alamadım. Her seferinde bir aksilik çıktı. Bu kalemler bizim ülkemizde ciddi anlamda pahalılar. 80’lik set bir aralar 2500-3000 lira civarındaydı. Ben de babam hazır Çin’e gitmişken tehdit etmiştim.
Valla gözlerimiz bayram etti. Anime çizimleri süpermiş. Yağlı boyalar da harika görünüyor.
Aydınger kağıtlarında da belli oluyor. Monteverde mor hangi mürekkep ? Altın yansımaları baya güzelmiş.
Monteverde Tanzanite olması lazım. Monteverde çok sevmiyorum ama bir iki renk var.
Tanzanite’in revnaklı olduğunu bilmiyordum, doğru kağıtta görmemişim şuana kadar demek ki. Platinumdan bi kaç mürekkep istiyorum ama satışları yok. Boş kartuş stoğunu arttırabilirsem baya mürekkep deneyeceğim ama
Monteverde mürekkeplerin çoğu revnaklı. Fazla değilse de çoğunda mevcut revnak. Hatta Waterman mürekkepler bile harika revnaklar sunuyor. Tomoe River kağıt bulursanız hepsini deneyebilirsiniz. Dediğimin doğru olduğunu göreceksiniz. Kötü mürekkep zaten nadir denk geliyor. Çoğu iyi gerçekten. Ama kötü kağıt her şeyi berbat ediyor. En çok atladığımız konu bu aslında. Kötü kağıt demeyelim de uyumsuz kağıt diyelim. Örneğin Moleskine kağıtları yağlı yapısıyla özellikle mekanik uçlu kalemlerle inanılmaz güzel uyum yakalarken, mürekkepli kalemlerin azılı düşmanıdır. Bu tabi markanın kötü olduğunu göstermez. Sadece kullanım amacının farklı olduğunu gösterir. Moleskine sonuçta Ernst Hemingway gibi isimlerin kullandığı bir markadır. Daha çok karakalem konusuna eğildikleri için ar-ge lerini bu alanda yapmışlar.
Onlar ne biçim fiyatlar öyle?
Hangisi? Ben fiyat söylemedim olmaz
Waterman yeşil edindim yeni en kısa sürede deneyeceğim. Defter çok önemli gerçekten bi kaç marka dışında çoğu dolma kalemle hiç iyi anlaşmıyor. Rhodia, Clairefontaine, flexbook, Gıptanın bi serisi var dolmakalemle bunları kullanıyorum. Tomoe river henüz denemedim ama hafif bi yapısı olduğunu biliyorum listemde o da
Özellikle sinema ve edebiyat dünyasından özel seri kapakları beni cezbediyor, ajanda olarak da fena değiller
İnternetten baktım. Mürekkep fiyatları korkunç.
Umarım Waterman fiyatları falan korkunç gelmemiştir çünkü eğer onlar korkunç geldiyse size çok kötü haberlerim var
@Greenbriar güzel kağıtlar saydıklarınız. Revnak konusunda çok başarılı değiller ama en azından arka sayfaya kanama yapmazlar.
Tomoe kağıtlar ülkemizde satılan bir iki çeşidi var onlar da orijinal Tomoe River değil. Sakae firması yani Japonya’daki üreticisi artık bu kağıttan yalnızca kendisi defter üretiyor ve yalnızca kendisi satıyor. Ha satılanlar iş görür mü, görür ama gerçek Tomoe çok daha güzel emin olabilirsiniz.
Yine çok başarılı birkaç kağıt önerebilirim.
Life Margin
Tsubame
Nakabayashi Logical Prime
Apica Premium CD
Graphlo
muhtemelen hiçbirini duymadınız ama yurtdışına çıkan bir tanıdığınız olursa ya da siz çıkarsanız bunları mutlaka edinin. Beni anarsınız
Buna bakmakla yetindim.
Evet özellikle son 6 ayda kırtasiye ürünlerinin tamamı fiyatını en az ikiye katladı. Ne yazık ki bu böyle pek çok sektörde olduğu gibi.
İnsan bir defa bu bataklığa düştüğü zaman ne yapıp edip denkleştiriyor tabi orası da ayrı. Okuduğum bir kitapta alkolikler uyuşturucu bağımlılarının uyuşturucuya ulaşmak için yaptığı her şeyi yaparlar yalnızca adam öldürmezler diyordu.(Kayıp Hafta Sonu) İşte mürekkep falan bu tarz şeyler de alkolizmin bir tık altı galiba İnsan yediğinden kesip mürekkep alır mı, alıyor.
Bunları da listeme ekliyorum. Black fridayi bekliyorum bi alışveriş yapacağım ama japon markalarının yoğunlukta olduğu siteleri kullanmadım hiç. Gümrük konusu biraz düşündürüyor.
Evet aynen kitaplarda olduğu gibi nasılsa zam gelicek değerlendireyim mantığı kırtasiyede de geçerli…
Mürekkep konusuna hiç bulaşmadım. Bulaşsaydım gerçekten suyunu çıkartırdım. Sanırım bunun için yine babamın veya bir arkadaşın Çin sularına gitmesini bekleyeceğim. Orası da ne zaman güvenli olursa… İşte o gün sanırım bir poşet mürekkep aldırıp bu dertten de kurtulabilirim. Şu an en uygunu Pelikan gibi duruyor.
Her gördüğümüz kuşu pelikan sanmayalım. Şimdi pelikan var pelikan var Pelikan Edelstein mürekkeplere bir göz atın, anlayacaksınız
Hayal kırıklığı nedir, nasıl yaşatılır? Ben de içimden diyordum ki “Bu Pelikan’ın kalite faktörü vardı? Ondan ne haber acaba?”
Pelikan, ülkemizdeki algısının aksine, Avrupa markalarının arasında Montblanc’dan sonra en iyi Dolmakalem markası olabilir. Bence öyle mesela. Hatta bence Montblanc’dan da iyi ama Allah günah yazmasın diye demiyorum.
Böyle olunca markanın piyasa ürünleri 4001 mürekkepler uygun fiyatlı olsa da, üst segment Edelstein serisinin fiyatları hiç de uygun değil. Hatta şunu da söyleyeyim. Eylül ayı sonrasında Pelikan markasının ürünleri(kalem mürekkep kartuş ıvır zıvır) çok beter bir güncelleme daha alacak. (Güncelleme dediysem zam canım bildiğin zam)
İçinde boya bulunan ya da pigment içeren çoğu ürün maalesef zam yemeye mahkum.
Bic marka kırmızı tükenmez kalem, Bic marka mavi tükenmez kalem ve Faber Castell kurşun kalem.
Arkadaşlar sizin yanınızda düz adam Sami gibi kaldım
Ben de imreniyorum dolmakalemlere, boyalara, rengârenk güzelliklere ama hem kaybederim hepsini hem de benim kadar kötü yazısı olan birinde ziyan olurlar. Yine de az bir kabiliyetim olsun, bir şeyler çizebileyim çok isterdim.