Yazım Gereçleriniz

Kaweco standart kartuş ve konvertörlerle uyumlu. Standart her türlü piston/convertor uyması lazım. Ucuzundan hepsi olur. Benim internette bulabildiklerim:

Ama bence piston/convertor için acele de etme. Zamanla gerçekten istemediğin kadar birikiyor elinde. Şırınga kartuş dolumu çok zor bir şey değil.

2 Beğeni

“Varsayılan mürekkep”

Hah!

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Kaweco Perkeo şu an favori kalemim. Dayanamayıp bi standart piston aldım Amazon’dan. M uç ol aşı sebebi ile süren machine’i buna çekmeyi düşünüyorum.

1 Beğeni

Scrikss 419 + Quink Blue-black kombinasyonunda da gölgeler var ama daha koyu bir mürekkep olduğu için çok belli olmuyor bence. Yakından bakınca daha koyu yerler mevcut.

Sanki Scrikss de atlama huyundan vazgeçmiş gibi.

3 Beğeni

Hocam yine seni dinleyip siparişi iptal ettim. Düşününce bana da gereksiz geldi. Hevesle bir kartuşun bitmesini bekliyorum şırınga ile dolum denemesi yapmak için.

4 Beğeni

Eyedropper Preppy + Sulandırılmış gıda boyası stok halinden çok daha iyi bir yazım deneyimi sunuyor; daha ıslak, daha koyu, hızlı yazma konusunda daha rahat.

1 Beğeni

Şimdi inceledim de bana biraz riskli geldi. Akıtma ihtimali ağır bastı. Bir de araya taktıkları siyah bir conta var. Onu nereden temin etmişler onu da çözemedim. Sanırım o sürdükleri şey de gress. Dişlilerin mürekkep tutmaması için veya sızdırmazlık için sürdüklerini tahmin ediyorum.

1 Beğeni

Vazelin ve dişçilerin verdikleri küçük lastikten kullandım. Sızdırıyor mu diye de bir hayli de salladım, şu anlık bir sorun yok.

Ekleme: Videolarda genellikle silikon gres ve o-ring kullanıyorlar.

2 Beğeni

Hizmette sınır yok! Hocam yolun düşer mi, yakın mı bilmiyorum ama nette görebildiğim kadarıyla Alsancak Kırtasiye’nin de güzel bir dolmakalem bölümü var. Yedek parça, mürekkep de satarlar muhtemelen. Ziyaret etmekte fayda olabilir.

2 Beğeni

Çok teşekkürler. Şimdi baktım, eşimin işyerinin arkasındaki bina. :slight_smile:
Benim işyerim buraya ters, kolay yolum düşmüyor ama yakın zamanda giderim diye düşünüyorum. Mutlaka uğrarım. Şimdi incelediğimde içerisinin oldukça güzel olduğunu gördüm. Senelerce ben bu mağazanın önünden geçip gittim. Dikkat edince fark ediyor insan. En kısa zamanda gideceğim. :slight_smile:

Flood olmaması açısından aklımda olanı da ekleyim.

https://www.amazon.com.tr/dp/B07CM6RHQT/ref=twister_B07GG2GQJ7?_encoding=UTF8&psc=1

Bu kadar cazip fiyatlı ve tasarımı güzel kalemlerin altında bu yorumları okumak üzücü. Fiyatı ve modeli görünce heyecan yaptım ama markayı görünce direk yorumlara çektim. Beklediğim gibi olumsuz söylemler var. :frowning:

2 Beğeni

Eve geçince dikkatli bakarım. Muhtemelen dediğin gibidir hocam. 419 evet, daha iyi yazdı bugün. Tutuş da etkilemiş olabilir. Bir de komple kapaklı kullandım, onun da etkisi olabilir.

Masaya koyunca havalandırma deliği mürekkep damlattı masaya. Normal bir durum mu?

Default ink cartridge yazmak istemedim. :sweat_smile:

@Erdo Pistonlar ucuz aletler değil, bence de biraz zamana bırak. Hem hevesinin hızlıca kaçma ihtimalini de engellemiş olursun. Ambition’da piston çıkmayınca üzüldüm ama taktım kartuşu devam ettim. Bitince royal blue çekerim. :slight_smile:

@herkes Favori renkleriniz nedir? Ben gündelikte mavi, kırmızı ve siyah kullanırım. Affordable mürekkep önerir misiniz? Elimde blue black ve royal blue var sadece.

2 Beğeni

Tüm renkler güzeldir :smiley:
Ben turkuaz tonlarını seviyorum ama yeşil, kırmızı, turuncu her türlü renge açığım. Uygun fiyatlı mürekkepler: Pelikan 4001, Parker Quink, Waterman. Ardından Jherbin, Diamine çok var.
Dolmakalem derya deniz, mürekkep de ayrı bir derya deniz. Zevkler ve renkler tamamen… Kullandığım mürekkeplerden Pelikan 4001 Kırmızı’yı tavsiye etmem sadece çünkü çok açık, pembemsi bir kırmızı. Diamine’in kırmızıları falan çok daha güzel.

3 Beğeni

Bunların böyle 5-10 ml boyutta olan versiyonları var mı hocam? Hani farklı renkleri test edebilmek için azar azar almak iyi olabilir.

Bir de zamanında @nefarrias_bredd hocamın Japonya’dan aldığı Ishu bilmem ne (öküzkanı idi sanki) mürekkebi neden eşşek yüküyle para? :thinking:

@Erdo Aklıma piston almamak için bir sebep daha geldi. Bazı mürekkep şişeleri, kalem ucunu daldırıp mürekkep çekmek için uygun değil. Ama şırınga ile en küçük yerlere girip, minicik bir damla bile kalsa mürekkebi çekip kartuşa aktarabilirsin. :smiley:

Ayrıac Biblofil efendi jetlag oldu heralde. Görünmüyor hala. :slight_smile:

2 Beğeni

Çeşitli sitelerde “sample mürekkep” olarak satılıyorlar. Ama her mürekkebin sample’ı yok.

Mürekkep almadan önce @BiblofilYouTube a da sorup bakmakta fayda olabilir :slight_smile:

3 Beğeni

Öküz alırız o parayla. Hangi mürekkepmiş ben de merak ettim.

1 Beğeni

Iroshizuku mu? Pilot’un premium mürekkep markası. Al mürekkebi parfüm diye sık, öyle şişeleri var :smiley:

2 Beğeni

Bu evet. Örnek fiyat. Erdo sakın alma (gaza geleceksin, biliyorum :sweat_smile:)

https://www.amazon.com.tr/Pilot-Iroshizuku-Mürekkep-50ml-Momiji/dp/B001K711BY/ref=asc_df_B001K711BY/?tag=trshpngglede-21&linkCode=df0&hvadid=510281243723&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=13738589116321352364&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012763&hvtargid=pla-391912522202&psc=1

1 Beğeni

O mu bilmiyorum ama fiyatları oldukça iyiymiş. :slight_smile:
Şimdilik bana KWZ serisinin renk paleti güzel geliyor. İleride mürekkep düşünürsem KWZ nin renklerine bakarım.

Yok yok baktım ben, bu fiyata mürekkep almam. Dediğim gibi KWZ’ler çok hoş geliyor. Belki ileride onlara bakarım. Ben bugün bi nane yedim zaten. Uzun süre malzeme almam. :slight_smile:

1 Beğeni

Aha! Söyle söyle, gizli kapaklı iş yapma.

Link ver! :joy:

2 Beğeni

Valla hocam frenlemek için elimden geleni yaptım ben. :joy:

3 Beğeni