Yazım Gereçleriniz

Temizlikte gidişten not vermem. Sonuç doğruysa tam not, yoksa otur, sıfır.

Aferin Arif.

Neyse az kaldı, dönüyorum. Uzaylıyla birebir sevişmiş kalemlerim var onları da getiricem.

4 Beğeni

Kalemi az biraz daha denedim akşam, hanıma da gösterdim. Kapağı takmamıştım ilk denemede, bu kez kapakla denedim ve çok daha rahat bir deneyim sundu (şaşırdım). Yalnız kapağı arkaya takınca haliyle piston koluna takmış oluyoruz. Kapağı çevirmemeye dikkat etmekte veya çıkardıktan sonra pistonu kontrol etmekte fayda var yoksa mürekkebi boca edebiliriz. Yavaş yavaş öğreniyoruz. :slight_smile:

Scrikss roller kalemim için fillerlar da gelmişti, onları da denedim, çok güzel yazıyor meret. Hatta dolma kalemdeki sürtünme olmadığı için çok daha akıcı geldi bana. Normal mi bu durum? :thinking:

Kalemi kullanmak istiyorum ama aklıma yazacak bir şeyler gelmiyor. Bu konuda önerilere açığım. :sweat_smile:

3 Beğeni

Yazarak düşünmek için baya faydalı olabiliyor hocam dolmakalemler. Alengirli janjanlı alet böyle, sıvı akıyor capillary actionlar bilmemneler, izleyecek bir şeyler oluyor, dikkat daha iyi toplanıyor bence.

3 Beğeni

Evet, dolma kalem alma sebeplerimden birisi de bu (bu arada dolmakalem mi dolma kalem mi?). Ama yazacak bir şey gelmiyor aklıma. :slight_smile: Dur, Malazan’dan birkaç sevdiğim güzel sözü yazayım. :slight_smile:

Aklıma takılan bir soru: Şimdi kartuşa iğne ile mürekkep koymaya dair bir video izledim. Kartuşun bir tarafı açık, oradan enjekte ediyor mürekkebi. Peki ilk geldiğinde kapağı filan mı oluyor bu kartuşların? Çünkü genel olarak videolarda kartuşların iki tarafı da kapalı gibi görünüyor. :thinking:

2 Beğeni

Kartuşlara genelde plastik bir top tıkıyolar hocam. Kaleme ilk taktığında kalem topu itiyor, top kartuşun içinde kalıyor mürekkebi kıpraştırma görevini eda ediyor bir yandan.

Hımmm. Bundan ben de emin değilim :thinking:

4 Beğeni

Acaba o topları nasıl tıkıyorlar yahu onu merak ettim. Önce içerden tıkayıp mürekkep doldurup sonra tabanı mı yapıştırıyolar acaba :thinking: Yoksa önce tabanı yapıştırıp sonra mürekkep doldurup yukardan mı topu bastırıyorlar? :thinking:

2 Beğeni

Az önce gördüm o topu kartuşlardan birinde. Ama hepsinde yok sanırım. Bu durumda kartuşun içindeki top hep orada kalıyor değil mi? Temizlik yapanlarda fark edemedim ama alıcı gözle bakarım bundan sonra. :slight_smile:

Hah! Şimdi biblofil gelip de çemkirecek bu kadar detayı ben bile düşünmedim diye. :sweat_smile:

Plastik özellikli bir top ise sonradan koymak daha makul gibi. Bilemedim.

3 Beğeni

İkinci ihtimal imkânsıza yakın olduğu için (kartuşun ağzındaki delik toptan çok daha küçük) bence ilk seçenek daha makul.

TDK: dolma kalem
Ömer Asım Aksoy: dolmakalem

3 Beğeni

Hımm. Olmayan da varmıştır kesin ama benim kullandıklarımda vardı sanki hep ya :thinking: Ama sadece Parker ve international standard kartus kullandim ben, belki toplu olması garanti olan tiplermiştir bu ikisi.

Ama evet top hep orda kalıyor hocam, zaten pek çıkarması mümkün olan bir şey değil gibi :thinking:

Bibliyofil reyiz vallahi sırf akademik meraktan sordum :roll_eyes:

Yani ağzını bükebilir gibi geldi, ama belki ısıtılınca falan bükülmeden konabiliyormuştur. Ama her türlü daha messy bir yol olabilir gibime geliyor, hava basıncı vakum falan işleri de olabilir :thinking: Bir de daha precise alet gerektirir sanki. Ama diğer türlüsünde de içi sıvı dolu kaba plastik yapıştırmak… Ne bileyim plastik üretiminden anlamam ama sanki trivüal bir iş değil gibi geldi :thinking:

Gerçi belki de kapları array halinde dizip tabanı direk üstten kapatsan sonra kessen temiz olur he. Okey bence ilk şekilde yapıyorlarmıştır :roll_eyes:

3 Beğeni

Eleman az önce gözümün önünde temizledi kartuşu ve elf gözlerim beni yanıltmıyorsa kartuşta top yok. :thinking:

Sanırım zamanı geldi Biblofil reyiz. :sunglasses:

1 Beğeni

Şaşkınım, today I learned.

Hahahaha bu mesajı kaçırmışım.:joy:

2 Beğeni

Günaydın kalem ahalisi.
Bu konuyu dün akşamüstü düşündüm. Platinium Preppy’de bilye var. Ve yazarken bir süre sonra sanırım bilye mürekkebin akışını da etkiliyor ve yazı soluklaşmaya başlıyor. Yukarı aşağı salladıktan sonra yine bir canlılık geliyor ama 5 kelime yazdıktan sonra sanırım bu bilye ile alakalı akış sorunu oluyor.

İşte bu kalem almaktan daha zor. Ben geçen gün bahsettiğim ivory meteksan bloknota gün içinde sürekli alıntı yazıyorum. Açıyorum 1001 Kitap sitesini veya Kitapyurdu’nu, orada karşıma çıkan alıntıları geçiriyorum bloknota. Arada bir kalem değiştiriyorum.
Senin Scrikks serüvenin nasıl gidiyor. Hep niyetlensem de altında okuduğum yorumlardan sonra hep uzak durduğum için merak ediyorum. Pişman mısın, yoksa bugün olsa bugün de alırdım diyor musun.
Herkese keyifli bir gün olsun. Hocamız da sanırım bugün aramıza katılıyor.

2 Beğeni

Platinum’un kartuşlarının içinde plastik değil metal bilye olur. Bende de bazen kartuşun ağzını ve akışı tıkıyor. Dediğin gibi biraz sallamak gerekiyor.

2 Beğeni

Ee, ne yani, 5 kelimede bir kalem mi sallayacaksın? :thinking:

Ben aslında çalışırken not alırım diye düşünmüştüm ama yoğunum dünden beri. Ara ara boş vakit bulursam ben de bir iki alıntı karalarım.

İlk izlenimim kötüydü ama çok kısıtlı bir deneyimim oldu. Biraz zaman geçirmek, kalemin özelliklerini daha iyi tanımak lazım kesin karar verebilmek için. Mesela ikinci kullanımım bir tık daha iyiydi. Atlama muhabbetleri var, belki onu çözersem de daha fazla sempati duyabilirim. Ayrıca, bahsettiğim gibi M uç bana kalın geliyor. F ile de denemek lazım.

Bir de bende tek kalem olduğu için kıyaslayabileceğim bir done de yok. Tutuşla ilgili de bazı problemler yaşıyorum. F/P olarak şikayetim yok, sonuçta kendinden pistonlu bir kalem, tecrübe anlamında bile parasının hakkını verir. Ama ilk kez başlayacaklara, daha net yazım deneyimi sunan, tutuş konusunda belirli bir yöne zorlayan Lamy Safari gibi kalemler daha iyi olabilir.

:partying_face:

4 Beğeni

Ikinci kalemim geldi. Artık karşılaştırma yapabileceğim. :slight_smile:

Sürpriz

Videolarda dönüştürücü ile geldiği söylenmesine rağmen bana kartuş gelmiş. Şeffaf olan kartuşun ise hem önü hem arkası açık. Şırıngayla takacağımı anlayıp kendileri mi kesti acaba. :sweat_smile: Hakkaten bu şeffaf kartuş ne işe yarayacak, mürekkep koyamayacağım kesin. :thinking:

Bir de bu iki kartuş da kalem içinde idi. Ben çıkarınca ikisini aynı anda tekrar koyup da monte edemedim tekrardan. Şeffaf kartuş da kalem içinde mutlaka olmalı mı?

Navy Blue mürekkebi denemek istiyordum, boş kartuş bulmam gerekecek. Dönüştürücü çıkmaması da üzdü. :frowning:

4 Beğeni

Öncelikle güzel günlerde güle güle kullan.
Boş kartuşu bazen ekliyorlar kalemin içine. Pek bir manası yok. Dolu kartuş gövdenin içinde çok sallanmasın diye diyorlar. Ama emin değilim. Çıkarıp atabilirsin, şırıngaya yapıştırabilirsin. Başka bir işlevi yok.
Kartuşu kaleme takmayı biliyorsun, değil mi?

1 Beğeni

Teşekkürler hocam. :pray:

Bilyesi kalem ucuna doğru gelecek şekilde bastırıyorum, zaten oturuyor yerine (boş kartuşla denedim). Doluyu takmadım henüz. Dikkat etmem gereken bir şey var mı?

Edit: Taktım kartuşu. :slight_smile:

2 Beğeni

Nasıl yazıyor? Örnek birkaç satır isteriz :slight_smile:

2 Beğeni

Ben de araya girip Kaweco Perkeo için piston tavsiyesi ve varsa linki istesem.

1 Beğeni

Başta yazmayınca korktum ama azıcık kalp masajı yapınca mürekkep geldi neyse ki. :slight_smile:

İlk izlenimlerim şöyle: Dengeli bir kalem, ağırlığı iyi. Kapak takınca ağır oluyor ama, kapaksız kullandım. 1 cm daha uzun olsa süper olurmuş, ya da öndeki metal kısım daha uzun olsa zira bu haliyle kullanışsız. Çok az da olsa atlama yaptı, kağıttan olabilir.

Scrikss’ten daha iyi yazıyor ama Scrikss’e de alışmaya başladım. :slight_smile: Hatta çok hafif olduğu için gayet keyifli de. Şu tutma işini çözersem onla da keyifli vakitler geçirebilirim.

FB, @Erdo nun kahverengisindeki gibi mürekkepteki renk tonlarını çok güzel gösteriyor. Scrikss göstermiyor mesela. Mürekkepten mi kalemden mi bilmiyorum.

Şöyle birkaç cümle karaladım.

Ambition vs 419

2 Beğeni