Yazım Gereçleriniz

Cümleten günaydın hayırlı işler. :smiley: Ben çoktan geldim, dükkanı açtım, çayı koydum, haftasonu yorgunluğunuz vardır diye ses etmedim.
Bir süre youtube’da kalem incelemesi izledim. Bir süre kurutma kağıtlarının işlevlerine baktım. Bir süre yazması çok keyifli olan Pelikan Twist’lere piston takılabiliyor mu diye araştırdım fakat bir sonuca varamadım. Sonra bir süre anc özellikli kulakiçi kulaklık araştırması yaptım.
@BiblofilYouTube hocam maşallah kuzular çok tatlı. 3’lü kalem kılıfı da çok güzelmiş.

3 Beğeni

O zaman eline sağlık. :smile:

Bu ekibi biraz azaltmak istiyorum. Mürekkep çok olunca bitme ihtimali olmuyor neredeyse. Özellikle bu ekibe biraz yüklenip en azından bir ikisini yarılamak istiyorum. :smile:

4 Beğeni

Çok yakın renkler almışsın sanki hocam. :frowning: En baştaki Diamine hariç. Onun tonu nasıldır.

1 Beğeni

Yakın mı? :smiley:

Bence çok yakın değil. Mavi üç tane ama çok başka renkler bence.

4 Beğeni

Ben Parker, Diamine ve Waterman’ı yakın gibi gördüm dıştan bakınca. :slight_smile:

1 Beğeni

Şişeye bakarsan hepsi lacivert. :smiley:

2 Beğeni

Benim bu FC Ambition’daki M ucu F uç ile değiştirmek istiyorum. Mümkün mü, nasıl yapabilirim?

1 Beğeni

Uç ayrıca satılıyor mu? Satılıyorsa değiştirmek kolay da, bilmiyorum açıkçası. FC pek kalemini aldığım bir marka değil.

1 Beğeni

Bilmiyorum maalesef. Uç aramak dert, ne zaman uç arasam hep kalem ilanları çıkıyor karşıma. Filtreleme çok zor. :frowning:

1 Beğeni

Ayrıca öyle uç fiyatları var ki üzerine bir miktar daha koyup direkt kalem olarak almak daha mantıklı. Pelikan Twist ve Kaweco hayranlığım var şu sıralar. Çok keyifli yazımları var. Gözüme kestirdiğim şeffaf bir Kaweco Student modeli var. Prime günlerinde fark etseymişim keşke. :frowning:

1 Beğeni

Bana sorarsan değmez. O da M olsun. :smiley:

1 Beğeni

Senin kadar seçeneğim olsa bu da M olsun derdim rahatlıkla. 2 tane kalemim var ve ikisi de M. :slight_smile:

FB Ambition ile bağ kurmamın önündeki tek engel M uç şu anda. Çok güzel yazıyor meret ama kalın geliyor bana. Ucu değiştirebilir miyim, mümkünse bile maliyeti nedir bilmiyorum. @Erdo nun da dediği gibi uçlar kalem fiyatlarına yakın maalesef.

Belki F uç Loom alıp değiştirebilirim eğer uçlar birebir aynı ise. :thinking: @Everfever Bilgin var mı hocam bu konuda?

2 Beğeni

Dandik bir FC al değiştir olmazsa. Şimdi baktım işyerinde şöyle bir kalemim varmış. Bunların ucu olur sanki Ambition’a.

Tabi böyle siyah dlc kaplı güzel olmaz. Beyazı lazım. Yine de tekrar söylüyorum değmez. Bu hızla gidersen 1-2 yıl içinde birçok kalemin olacak zaten. M de olsun. Ben ilk Safari’mi Broad almıştım, sonra bir de M uç aldım, sonra F ile Broad değiştirdim. Gittikçe inceye gittim yani. Şimdi tekrar bir tane de broad alıcam. Boşuna uğraşmışım. :smile: Şu anda F lamy yedek ucum olacak bir yerlerde. Nerelerde Allah bilir.

3 Beğeni

Şimdi hocam benim bildiğim, daha doğrusu video reviewlardan öğrendiğim kadarıyla Faber Castell, Loom, Ambition, E-motion ve Basic modellerinde aynı uçları kullanıyor. Yani teorik olarak evet değiştirilebilir. Ama @BiblofilYouTube 'un da dediği gibi insanın uç alışkanlıkları, beğenisi, tercihi zaman içinde değişebiliyor. Hatta yeri geliyor günden güne değişiyor. Benim öyle oldu.
Şimdi Bir tane preppy ve Lamy Al-Star (F) yolda diye biliyorum. Onları da dene. Memnun kalırsan bir süre F uçtan devam et. Ancak bence her zaman başka uçların da bulunsun. Tüm kalemlerinin aynı uç olması sıkıcı olur bence. Elbette yine sen bilirsin.

3 Beğeni

Sonunda defterim şık bir bez fermuarlı taşıma çantası ile geldi. @Everfever Tek eksisi kılavuz kağıtlarının satır aralarının çok dar olması.

Ekleme : Kılavuz kağıtlarının arkalı önlü olduğunu yeni farkettim. Arka tarafta bulunan çizgiler gayet iyi.

5 Beğeni

Güle güle güzel günlerde kullan hocam.

Tek eksisi o olsun. :slight_smile: Kılavuz kâğıdımı cetvel ve sıradan bir A4 kullanarak ben kendi beğendiğim satır aralığına göre hazırlamıştım. Çok zor değil.

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Kağıtların arkasını farketmemişim, arka tarafları standart çizgiler. :slight_smile:

4 Beğeni

@Everfever @BiblofilYouTube Teşekkürler. Bir süre daha bekleyeyim, en azından F uç Lamy gelene kadar. Çeşitlilik iyidir dediğiniz gibi. :slight_smile:

3 Beğeni

Koy kenarı kardeşim, yeni modeller bak. :joy: :joy:

1 Beğeni

Ya Ambition gerçekten çok güzel yazıyor. İnsan ister istemez F uç denemek istiyor, merak ediyor, ağzının suyu akıyor. :drooling_face: :sweat_smile:

3 Beğeni