Vay be millet ne kağıtlar kullanıyor arkadaş. Hala aranızda para toplayıp öğretmenler gününde hocanıza defter almadınız ne ayıb.
(deliye her gün öğretmenler günü)
Vay be millet ne kağıtlar kullanıyor arkadaş. Hala aranızda para toplayıp öğretmenler gününde hocanıza defter almadınız ne ayıb.
(deliye her gün öğretmenler günü)
Valla öyle bir derdimiz de yoktu bu başlık açılana kadar.
Dur daha neler olacak.
Sıradan bir erkek için cinsellik birinci plandayken benim için ikinci hatta üçüncü plandadır. Çünkü kırtasiye ve edebiyat daha ön plandadır. (dermişim.)
İdareye söyledik takan olmadı…
Ben müptelası mıyım, cebime koyuyorum 1000 doları?
Ben hala sıradan çinko karbon pillerdenim.
Bu arada F uç için Panel Kırtasiye’ye yazdım, şöyle yanıt geldi:
Merhabalar, F uç stoklarımız da yok.
Firmasına sorabiliriz dilerseniz.
Ben de hayrına bi sorun dedim.
Öğretmenim @Erdo konuştu!
Sıraya geçin kardeşim. Sonra adam bana patlıyor.
Bir şeyler karala da görelim. Mesela bakalım senin Sheen Machine nasıl görünüyor kaliteli kağıtta.
Yok, henüz bu deftere kıyamam. Bu arada yeni kalemim geldi. Jinhao 992. Fiyatının 90 TL olması, içerisinde pistonun bulunması ve kapağının vidalı sistem olması ile Platinium Preppy’nin oldukça önüne geçiyor. Tavsiye edilir.
İçerisinde piston olması sebebi ile tamamen günlük kullanım ve hızlı yeni mürekkep denemeleri için tercih etmiştim. F/P nin üzerinde bir ürün.
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CC2TR58R?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details
Valla böyle giderse hiç kıyamayacaksın. Açıp karala bir iki satır. İleride alırsın yine.
Jinhao da iyiymiş hakkaten. 0.5 (B) uç mu aldın?
Haa diyince alınacak bir defter olsa.
Geniş uç diye geçiyor ama Kaweco M gibi gelmedi bana kalınlığı. Atıyorum örnek.
Anladığım kadarıyla geniş uç derken satıcı açık uç olduğunu kastediyor. Aynı kalemin gizli uç (hooded nib) modeli de var, ondan ayırmak için. Uç kalınlığı M gibi duruyor bunun.
Güle güle kullan hocam. Sen bu ay bayağı bir kalem aldın, kaç tane oldu?
Hiç sorma Hatta şu an bu modelin diğer renklerini gözüme kestiriyorum. Bu ay kalem sayısı hediye gelenlerle birlikte 14
Ama genellikle çoğu giriş seviyesi. Sadece 4 tane Jinhao var. Benim kumarım burada biter. Giriş seviyesinde tamamım sanırım. İleride güzel bir Pelikan veya Cross araştırabilirim.
Açıklamada “geniş veya gizli uç F 0.5 mm” yazmışlar.
Bu Hooded Nib’lerin ekstra bir özelliği var mı yoksa estetiksel bir tasarım mı sadece?
Daha altın uçlu alacaktık.
Dayıcım bittim ben, beni bırakın siz. Giriş yapalım derken olayın ortasına daldık direk. Olsun stoğu yaptık, bundan sonrası mürekkep bas, temizle, yeni mürekkep dene vs.
Çoğunlukla estetik, tasarım. Fakat şöyle bir durum var: Dolmakalemlerin kapağını bir süre açık bırakırsan uçtaki mürekkep kurur. Gizli uçlarda bu kuruma süresi biraz daha uzun. Muhtemelen havayla temas eden uç alanı daha küçük olduğu içindir.
Jinhao doldurmayın kalemliklerinizi. Sonradan insan pişman oluyor. Çerçöp geliyor. Korsan kitap almak gibi.
Mürekkep denemek için falan ben de kullanıyorum ama ipin ucunu hep o yönde kaçırırsanız acayip mutsuz olursunuz sonraları.
İnsanın orijinalini alası da gelmiyor, kalemi de sevmiyor falan. Tuhaf bir arada bırakma özelliği var bu olayın. @Erdo nun aldığı, benim pgb3000’in çakması mesela muhtemelen. Benziyor ama aynısı değil. Bir de bu Jinhao’nun bütün uçları birbirinin aynısı. Farklı farklı markaların çakmaları ama uç sistemi hep aynı. Onun yerine scrikss parker uygun fiyatlı kalemler çok daha mantıklı. Pazar malı forma gibi düşünün. Adamlar formayı benzer yapıyorlar ama naylondan. Takımın kullandığı isim yazma fontunda değil, kafalarına göre bir fontta isim basıyorlar. O formalar orijinalinin yanında ne kadar görünüyorsa, emin olun jinhao’lar da aynı böyle.
Bir iki tane alıyorsanız diye değil bu söylediklerim. Sürekli Jinhao’ya düşerseniz diye söylüyorum. Bu kadar ucuz olmasının sebepleri var sonuçta.
Yok yok sürekli Jinhao düşünmüyorum kesinlikle. Yoksa şimdiden dizip olayı bitirebilir insan. Bir çok modeli var uygun fiyata. Dediğim gibi tamamen içerisinde piston kolaylığı olması ve 90 lira bandında olması sebebi ile mürekkep denemelik aldım. Scrikks’lere çok yükseliyorum ama her baktığım modelin altında illa birden fazla olumsuz yorum oluyor. Genellikle ortak şikayetler hep atlama ve takılma üzerine.
O zaman az ve öz yöneleceksiniz ki en doğrusu o. Mesela kendinize hedefler koyun. Böyle gan gun sürekli kalem almayacağım, 2 ayda 1 tane şu kalemi alacağım diye tarih koyun kendinize. Bir tane alın güzel alın. 14 kalem aldım diyorsun. Görmek istemiyorum neler var.
Ben istiyorum valla. Çer çöp ya da kaliteli fark etmez, hepsini merak ediyorum.
Ama şey konusunda katılıyorum. Mesela Lamy Al-Star almışken diğerlerine gerek var mıydı, emin değilim.