Yazım Gereçleriniz

Yaklaşık altı lahmacun ediyor. Çok çok uzun yıllar dayanabilecek bir kalem için bence uygun bir fiyat.

2 Beğeni

“Su güzel gelsenize” @isos81

2 Beğeni

Ben düştüğüm için artık herkesi düşürmeye çalışıyorum. Zombiler gibi. :sweat_smile:

3 Beğeni

Mavi mürekkepler. :large_blue_circle:

Bu da günün sözleri, ihmal etmeyelim. :slight_smile:

3 Beğeni

New pen day! :slight_smile:

10 Beğeni

Diamine Inkvent Midnight Hour

7 Beğeni

Japon M uçlar Avrupa F uçlara denk dediler ama öyle olmadı. M uç karşılaştırması:

5 Beğeni

Pelikan twist kalemimin içerisindeki waterman inspired blue kartuş yarım kalmıştı üzerine 2 damla kwz baltic memories mürekkep ilave edip karıştırdım ve meteksan deftere yazdım. Sonuç bence süper oldu. Renk geçişleri de başarılı.

6 Beğeni

Bence de harika bir ton olmuş ama @BiblofilYouTube reyiz mürekkep karıştırma işine karşı. Bilemedim. :slight_smile:

3 Beğeni

Dolma kalemdeki kötü koku nasıl çıkar? Fiyatı uygun diye çok güzel pilot bir kalem almıştım ama çok kötü kokuyor mürekkebe daldırmaya çekiniyorum. Suya tuttum açık havada bıraktım geçmedi kokusu.

1 Beğeni

Ne tür bir koku?

@isos81 doğrudur.

1 Beğeni

Ne gibi olumsuzluğu var dostum merak ettim @BiblofilYouTube

1 Beğeni

Her mürekkebin formülü yoğunluğu farklıdır. Damak içerisinde kapiler(su benzeri birbirini çekme itme) davranışları farklı olacaktır. Bu da biraz beklemiş kalemlerde alacalı bulacalı renge sebep olur. Ayrıca mürekkep içerikleri bazen birbirleriyle reaksiyona girebiliyor.

Son olarak diyelim hiçbir sorun olmadı, tekrar o karışımı yakalamanız da sorun olabilir. Bu da sevdiğiniz bir rengin sonsuza kadar yok olmssı demek.

Yani özetle milyor renk seçeneği varken mürekkep karıştırmak pek önerilmez.

3 Beğeni

En can alıcı kısım burası işte… :grinning: Teşekkürler.

1 Beğeni

Kalın uçlar haliyle mürekkepleri daha güzel gösteriyor. Bu sebeple, bazı mürekkep testlerini yapabilmek için, Kaweco’nun 1.1, 1.5 ve 1.9 uçlarına sahip kaligrafi setini aldım. Uçlar biraz kalitesiz ama iş görüyor. İlk örneği de Kwz Azure #4 ile yaptım.

İlk dikkatimi çeken şey, 1.1 uç ile bendeki F.C. Ambition M ucun neredeyse aynı olması oldu. Bunun neresi 1.1 dedirtti bana. Her iki kağıtta da karşılaştırmaları görebilirsiniz. İlginç bir durum.

İkincisi ise Karin kuşe kağıt mürekkepteki sheen’i gösterirken, Rhodia kağıdın hiç göstermemesi oldu. Rhodia kağıt, sheen göstermeyecekse bir ton para niye veriyoruz diye sorgulamama yol açan bu durumu takdirinize bırakıyorum. :slight_smile:

Üçüncü durum ise F uca sahip Narwhal marka dolma kalemde de aynı mürekkep vardı. Referans olması için Karin kağıda onla da yazdım. En fazla sheen’i o gösterdi ama onu çok yadırgamadım. Muhtemelen daha ıslak yazan bir uç olduğu için sheen’i daha fazla gösteriyordur.

7 Beğeni

Abi keskin bir koku ama ne olduğunu bilmiyorum.

1 Beğeni

New pen day! :slight_smile:

Bayağıdır aklımda olan bu mürekkebi de aldım.

Bu da Clairefontaine defter.

Bu da Sailor Konagi revnak örneği.

9 Beğeni

Favorilerimden. #quoteoftheday

5 Beğeni

Yeni TM’lerim.

9 Beğeni

Ooo hayırlı olsun. Sample isteriz. :slight_smile:

1 Beğeni