Kasvetli Ev / Charles Dickens / Yapı Kredi Yayınları
Güneş Sistemi’nde Seyahat / Jules Verne / Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Kasvetli Ev / Charles Dickens / Yapı Kredi Yayınları
Güneş Sistemi’nde Seyahat / Jules Verne / Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Angela Carter yıllarca anlatıla anlatıla değişime uğramış klasik masalları tekrar yorumlamış. Modern edebiyatın gücüyle klasik masallar tekinsiz ve ürkütücü özlerine geri kavuşarak yeniden yorumlanmış. Derleme, anti masal örneklerinin dikkate değer temsilcilerinden biri olarak da gösterilmiş.
Kitaptaki Kırmızı Başlıklı Kız yorumu, 1984’te The Company of Wolves adıyla sinemaya uyarlanmış ve kurtadam filmleri arasında kült statüsüne ulaşmış.
Ayn Rand kitaplarının hepsi.
İş Bankası Katıksız Mutluluk’u yeniden basarsa çok mutlu olacağım.
Kesinlikle katılıyorum, İthaki Yayınevi’nden ya da üstlenen başka bir yayınevinden ‘’ Yüzyılın En İyi Bilim Kurgu Öyküleri’’ kitabının yeni basımını bekliyoruz…
Baskısı şu an var mı bilmiyorum eğer varsa link vs atarsanız sevinirim.
-Harold Lamb’ın Cengiz Han kitabı.
Peter Prensibi’yle alakalı bu üç kitap, kişilerin yetkinliği ve kapasite ile statüleri/kıdemleri arasındaki orantısızlığa dikkat çekmektedir.
Resmi ve özel kurumlar, hiyerarşik yapıları ve o yapıyı korumaya yatkın doğaları gereği, kişilerin potansiyellerini dikkate almadan atama ve yönlendirmeler yapmaya eğilimlidir. Bu sebeple, kurum potansiyelini ve işlevselliğini arttırabilecek kişiler yükselmekte zorlanır. Kurumu olduğu gibi işletecek kişiler daha çabuk terfi alabilir. Lakin kurum ve işleyişi adına burada da bir sorun vardır. Kişi her terfi alışında asıl kapasitesini sınayacak sorumluluklar alır. Terfiyle gelen sorumluluk, bir noktadan sonra kişinin potansiyelini ve kapasitesini aşar. Bu, kurumun işleyişinde ve verdiği hizmette ciddi sorunlara sebep olur. Kurum teoride zarar görmese bile pratikte yerinde sayan ve hatta yetersiz bir yapılanmaya evrilir.
Bu durum, özel hayattan uluslararası ilişkilere pek çok alana sirayet edip etkilemektedir.
Bir fuarda tanıştıydım bu kitapla o zaman almaya fırsatım olmadı sonrasında YKY ile iletişime dahi geçtim tavsiyeleri sahaflara bakmam olmuştu keşke tekrar basılsa ama yakın zaman için galiba mümkün gözükmüyor
Buraya en çok beklediğim kitabı bırakıyorum.
Şu anda telif hakkı hangi yayında bilen var mı? Samuel Beckett eserlerinin bir kısmı Kırmızı Kedi’de, bir kısmı da Ayrıntı Yayınları’nda.
Kabalcı Yayınevi Dune serisi.
Kabalcı yayınevi kapandı maalesef.
Yani bu kategoride öyle kitaplar var ki aklıma gelen… Ve o kadar popülerler ki baskıları olmamasını aklım almıyor insanın çıldırası geliyor.
Dan Simmons - Terör
Kurt Vonnegut - Mezbaha 5, Kedi Beşiği
Anita Diamant - Kırmızı Çadır
Ken Follett - Bir Katedralin Öyküsü, İğnenin Gözü
Kate Morton - Saklı Bahçe
Audrey Niffenegger - Zaman Yolcusunun Karısı
Ira Levin - Bebek
Orson Scott Card - Ender Serisi
Terry Pratchet - Kıyamet Gösterisi
Peter Straub - Hayalet Hikayesi
Bunlardan herhangi biri basılırsa havalara uçacağım
Bunları ve diğerleri (Eden Üçlemesi, Deathworld vs) çevrilip basılsa da okusak.
Sonradan ekleme: Yer Açın Yer Açın için eski portal da @DenaroForbin incelemesi de varmış.
Ayn Rand kitaplarını sormuştum…Mart’ın ortasına geldik:d Ben artık Pegasus’un basbaya yalan söylediğini düşünmeye başladım:)
Sanırım kitaplardan vesair soğuduğum icin hiçbir kitaba heyecanlanmıyorum. Onca yeni kitap çıktı 3 aydır toplamda 4 kitap falan aldım. Tek beklediğim kitaplar Christopher Dell kitapları. Yky basacağız demiş Sanırım. Umarım kısa sürede gelir.
Ende’nin Özgürlük Hapishanesi ve Ayna İçinde Ayna
ve tüm Jules Verne romanları (ozellikle Kaptan Hatteras)