Ahaha İthaki Scalzi basmış Ödül mü almıştı aday mı gösterilmişti ne, ondan olsa gerek. Her şeye rağmen kapağı görünce seviniyor insan. Ah be İthaki…
Bu kitap hangi kitabın devamıydı onu da unuttuk
Ahaha İthaki Scalzi basmış Ödül mü almıştı aday mı gösterilmişti ne, ondan olsa gerek. Her şeye rağmen kapağı görünce seviniyor insan. Ah be İthaki…
Bu kitap hangi kitabın devamıydı onu da unuttuk
Simak yok. Bk serisinden kitap yok. Malazan yine yok. 20 Temmuz kararını mı bekliyorlar son olarak? Bu gidişle kitap almaktan vazgeçeceğim artık.
İmparatorluğun Çöküşü. 3. kitabı da 5 seneye bassalar tamam işte. Yaşlı Adamın Savaşı ve Sendrom serileri yine yetim, yine öksüz.
Edit: Şaka maka tam 5 yıl olmuş.
Murat Menteş okuyan varsa yeni kitabı çıkmış.
Afili Hafiye
Kusursuz cinayet işle sonsuz aşkı bul!
Alp Laçin O, Kayıp Şahıslar Bürosu’nda komiser.Gizli görevdeyken, cazibeli bir kadına rastlar. Küçük bir maymun, kadının fotoğrafını çeker. Eski ‘hacker’ Merih Kızıl’a göre, kadın dünyadaki 1 milyar 800 milyon kameranın hiçbirine yakalanmamıştır: “Komiserim, bu kadın dünyada var değil!” Namevcut Hatun’dan Alp’e aşk mektupları, hediyeler gelir. Derbeder dedektif, acayip belalardan kurtulup, meçhul sevgiliyi bulabilecek midir?..
Afili Hafiye, Yalın Alpay’ın “Menteş Sistemi” dediği orijinal anlatı düzeniyle kurgulanmış bir roman. Akıcı, süprizli, komik ve derin.
Evden kaçan şair Okan Yunus Okyanus, roman makinesi mucidi Yahya Hayhay, duvarlardan geçen dilber Yegane Yadigar, zihin okuyan aynasız Kâmi Koma, bedduacı Asuman, sıkı polis Perçin Çeper gibi ilginç karakterlerle dolu, görkemli bir macera.
Evet, bari bunları da bassalardı, bir şeye benzeseydi. Dediğin gibi 3. kitap anca 5 yıl sonra
John Scalzi Kitapları (İthaki Yayınları)
Kitapları ve serilerini bu konudan takip edebilirsiniz.
Ben fiyatlar da can yakmasa
Geç çıkarsınlar ama artık şu yıllardır beklenen kitaplardan bazılarını bassınlar. Serinin kalitesi git gide düşüyor.
Bence Türkçe yazılmış en iyi distopya kitabı Kurbağa Adası kitabının yazarı Selim Erdoğan’ın yeni kitabı çıkmış.
Meriç, bazen durgunlaşıp bazen hırçınlaşan bir tuhaf adam. İçine aldığı her şeyi boğmak istiyor o. Akıntısında, sürekli başka biri olmak istese de kim olduğunu bilmenin öfkesi… Dibinde, yerinde durmayan ağır mı ağır taşlar… Adını aldığı nehir hayatı, o ise ölümü taşıyor denizlere.
Selim Erdoğan, yeni romanı Derin Merhamet’te okuru kolay kolay unutulmayacak bir karakterle tanıştırırken, insan psikolojisinin karanlık dehlizlerine indirip yolunu kaybettiriyor. Edebiyatımızda örneğine pek rastlanmayan bir seri katil hikâyesi anlatan Derin Merhamet, uzun süre size eşlik edecek bir roman.
“ Koridordaki çantasını alıp evin karanlık odasına, karanlık cennetine girdi. Tavandaki spotların ikisi yan duvarı, ikisi raflı duvarı aydınlatıyordu. Eli, raflardaki tekli ayakkabılar, kırmızı bir kemer, camı çatlak bir cep telefonu, kızıl saçlı bir oyuncak bebek, pembe kayışlı ucuz bir kol saati, yeşil çerçeveli bir çocuk gözlüğü üzerinde dolaştı. Çantasından mavili beyazlı yıpranmış spor ayakkabısını çıkardı. Burnundan öperek diğer ayakkabıların arasına yerleştirdi. İki adım geriye çekilerek seyretti. Dünyanın en nadide koleksiyonu buydu işte. Her bir parça, pek çok insanın varlığından bile haberdar olmadığı bir haz düzeyinin üç boyutlu fotoğrafıydı. Her bir obje kendi kontrolünde sona eren hayatların ruhlarının hapsedildiği, bu yüzden pırıltılı, canlı muhteşem heykeller, taparcasına sevdiği sevgilileri, evrenin ona hediyeleriydi. Bu karanlık oda, ödüllendirmede cömert ve hızlı bir Tanrı’ya ibadet edilen tek kişilik bir dinin tapınağıydı. ”
Jaguar yenisi
Yabancı Kadın da Olvido’dan Jaguar’a transfer olmuş.
Simak hakkında bir duyum aldım matbaada sıra bekliyorlarmış ufak bir pürüz çıktı dediler.
Not : Kuzgunlar söyledi.
Merakla bekliyorum Simak’ın yeni kitabını. Kent adlı kitabındaki o naif dilini çok sevmiştim. Bir an önce çıksın da son alışverişimizi yapalım.
Pegasus’tan haber bekliyorum ben. Bandrolleri aldı, gönlümüzü şenlendirdi. Kitaplar nerde kardeşim?
Yahu arkadaş, John Scalzi dedik ama kitabın fiyatına ancak şimdi baktım. O ne fiyat öyle, şaka gibi. 344 sayfalık kitaba 190 tl etiket fiyatı mı olur?? İntikam mı alıyorsun İthaki bey??
Bugün açıklama yapmışlar sosyal medyada, AI kullanıyoruz, inovatifiz, okurumuzun tahmin edeceğini düşündük, falan diye.
Çevirmeler birliği, sendikası vs var mı bilmiyorum ama buna tepki koymazlarsa yapay zeka ile çeviri yaygınlaşır ve işlerinden olurlar…
Türkiye’de birlik olma, örgütlü tepki verme vs. olmayacağı için ne olacağını tahmin etmek zor değil.
Bu noktada tepki çevirmenlerden değil, biz okurlardan gelmeli. Yayınevi kâr etmek için böylesi bir yola başvurmuş belli. Okur, “hayır,” diyerek yayınevini zarara uğratırsa, kitaplarını almazsa geri basarlar.
Biz de tepki olmaz hocam, olsa da alışılır, bir süre sonra da unutur gideriz bir şey olmamış gibi