Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Yayınevlerinin “çevirisi devam ediyor”, “hazırlıyoruz”, “çalışıyoruz”, “redaksiyonu devam ediyor” vs. söylemlerini hiç inandırıcı bulmuyorum. Sadece Alfa değil genel olarak tüm yayınevlerinden bahsediyorum. Pegasus Ayn Rand Kitapları, İthaki Malazan, Enginlik Serisi, Epsilon A Knight of Seven Kingdoms. Örnekler uzatılabilir.

Sadece 1 yayınevi bunu yapsa argümanlarının doğruluğu kabul edilebilir ancak neredeyse her yayınevi aynı şeyi yapıyor. Aradan yıllar geçiyor ama verdikleri cevap değişmiyor. Onun için inandırıcı bulmuyorum. Neredeyse 2 yıldır 5-6 ay arayla İthaki’ye Enginlik Serisi’ni soruyorum cevap hep aynı: “birkaç aya çıkar”

Ayn Rand için önce kapak problemi var denildi, daha sonra farklı şeyler söylendi. Halbuki çalışmalar bitmiş ve 2019 kasım fuardında çıkarmak istediklerini söylemişlerdi 2019 yılında da :slight_smile:

Demem o ki, yayınevleri risk almak istemiyorlar, doğru zamanı bekliyorlar, bastıkları kitap sayısını azaltıyorlar vs. Bence de yaptıkları doğru kendi çıkarları açısından şu dönemde böyle yapmak gerekir ancak kurumsal iletişim stratejileri son derece yanlış…

Sonbahar geldiğinde yine Pardayanlar sorulduğunda “kitapları tezgaha aldık çalışmaya başladık 2022 başında basmayı planlıyoruz” şeklinde cevap verilirse şaşırır mısınız? Ben şaşırmam şahsen. Olay biraz alanı iletişim olamayan kişilerin idareimaslahat yapmasına döndü.

Tüm bunlar yerine “Tarih veremiyoruz, eser planlarımız içerisinde bulunuyor. Kesinleştiğinde duyuracağız.” şeklinde açıklama yapıp profesyonel yaklaşmak çok daha doğru bence. Diğer türlüsü olunca insanların gözünde ciddiyetlerini kaybediyorlar.

3 Beğeni