Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Kitabı seveceğimi biliyorum fakat bekleyeceğim. Belki bir gün… Aslı çevirirken aradan dereden, kıyıdan köşeden dayanamayıp bakmıştım.:shushing_face::grimacing:

1 Beğeni
15 Beğeni

George Orwell için ben de Can Yayınlarına sordum. Bakalım cevap verirlerse bilgilendiririm.

Toplu baskı, ciltli baskı … mı sordunuz. Ben birkaç yayınevinden ama özellikle tüm eserlerini Alfa’dan alıyorum. Alfa çevirilerinde hem Hasan Fehmi Nemli çevirileri var hem Sibel Alaş çevirileri var.

2 Beğeni

Ben Hayvan Çiftliği ve 1984’ü Can Yayınlarından okumuştum önceden diğer kitapları da okumayı düşünüyorum Alfa çevirisi daha mı iyi diğer yayınlara göre? Ciltli baskıyı daha çok seviyorum kitaplığımda çok uzun süre duracakları için ciltli baskı da önceliğim Alfa’ya kayıyor gibiyim ne tavsiye edersiniz?

Hangi çevirilerin iyi olduğu konularını ben bilmiyorum. Forumda Orwell kitaplarından çeviri karşılaştırmasını bir başlıkta yapan arkadaşlar olmuştu.

Alternatif çevirileri olan kitaplarda ben her zaman tanıdığım, bildiğim, tercihlerine güvendiğim çevirmenleri takip ediyorum ama öneri olarak bu çeviri değil de şu çeviriyi okuyun diyemiyorum.

İlk duyurular yapılırken Hasan Fehmi Nemli ve Sibel Alaş çevirileri nedeniyle Alfa baskıları almaya karar vermiştim.

2 Beğeni

Yok. Bazı eserleri Sel Yayınlarında vs olanlar vardı. Onları basacaklar mı diye sordum. Can ciltlileri basmaya başladı ama Savaş Günlükleri, Kitaplar Ve Sigaralar vs basmamıştı.

1 Beğeni

Hayat-ı Hakikiye Tefrikaları.

Diğerlerini bilmem ama Küçük Efendi’yi kesin okurum. :slight_smile:

Yakın dönem siyasi tarihimizin en karışık ve mücadeleli safhasının büyük olaylarının başında gelen İzmir Suikastı ve sonrasındaki dava süreci, İttihat ve Terakki Cemiyetiyle yeni rejimin hesaplaşma sahnesi olarak tarihe kaydedilmiştir. Bu sahnenin en önemli aktörlerinden biri de şüphesiz “Küçük Efendi” namıyla Cemiyet içinde Talat Paşa’dan sonra en etkili isimlerden biri olan Kara Kemal’dir. Yarın gazetesinin 1 Şubat 1930 tarihli 50. sayısı ile 5 Nisan 1930 tarihli 111. sayısı arasında elli iki tefrika hâlinde yayınlanan “Kara Kemal’in Son Günleri”, suikast haberinin gazete sütunlarına geçtiği 18 Haziran 1926’dan Küçük Efendi’nin polis takibi sonucunda Cerrahpaşa’da öldürüldüğü 27 Temmuz 1926’dan hemen öncesine kadar geçen kısa aralıkta yaşadıklarının kaydıdır. Bu kaydı, Tahsin Yıldırım’ın geniş notları ve tefrikada yarım kalan son güne dair Ekrem Baydar’ın tanıklığıyla tamamlayarak neşrediyoruz.

Okuma parçası:

Kara Kemal’in Son Günleri

Eyüplü Halid’in Maceraları

Şeytan Adası’nda Bir Türk -Polis Cemil Efendi’nin Hatıratı

Alfa kitap Sherlock Holmes baskıları satışa açmış.

https://www.alfakitap.com/Yazar/sir-arthur-conan-doyle/109809

8 Beğeni

Bir önceki mesajda Küçük Efendi ile ilgili bir kitap paylaşınca aklıma geldi.

2-3 gün önce fark ettiğim ve ilk siparişimde almayı ve okumayı düşündüğüm ilginç konusu olan bir kurgu kitabı daha keşfetmiştim. :slight_smile:

Yakın tarihimizle ilgili, İTC üzerine alternatif bir kurgu. Yazarı tanımıyorum, nasıl yazdığını bilmiyorum ama kitabın konusu güzel geldi bana.

Elinizdeki eser, Türkiye’nin yakın târihine dâir yaratılan alternatif evren üzerinden ortaya konan bir simülasyondur. Bir tür distopya diyebileceğimiz bu eser, 20. yüzyılın başlarında, Balkan Fâciâsı’nın hemen ardından yaşanan iktidâr çekişmeleri üzerinden neler olabileceğini irdelemekte ve buna göre ortaya bir kurgu koymaktadır.
Burada karakterlerin bir kısmı gerçek, bir kısmı ise kurgudur. Târihî olarak gerçekten yaşamış karakterlerin, romandaki yaşamı da kurgudur. Dolayısıyla roman, İttihâd ve Terakkî Cemiyeti ve yapısı üzerine biraz daha düşündürmeyi amaçlamaktadır.

“Tal’at Bey, Osmanlı’ya karşı ilân edilmemiş bir savaşın başladığına emindi. Gelen telgraf haberleriyle yabancı büyükelçilerin verdiği haberlerin derlenip, rapor hâline getirilmesini istedi ve İttihâd ve Terakkî Cemiyeti’nin İstanbul’daki genel merkez üyesi olsun olmasın, bütün etkili üyelerini toplantıya çağırdı. Birkaç sa’ât içinde çağrılanların hepsi bir araya gelmişti.
Rapor, her üye için birer adet çoğaltılmıştı. Tal’at Bey, hepsinden önce raporu okumalarını istedi. Saldırılar, Paris büyükelçilerimiz Mehmed Rıfat Paşa ile Sofya büyükelçimiz Ali Fethi Bey büyükelçiliklere girmek üzereyken yapılmış. Sofya’da VMRO, Paris’te de Taşnak mensûblarının bombalı saldırısı şeklinde gerçekleşmiş. At arabalarının ağzına kadar barut ve bomba doldurup patlatmışlar. Büyükelçiliklerin içinde bulunan herkes patlama ve yangının etkisiyle ölmüş. Ancak farklı bir durum var. O da rahmetli Mehmed Rıfat Paşa ile rahmetli Ali Fethi Bey’in öldürülme şekli. İkisi de uzaktan, bir keskin nişancı tarafından, ense köklerinden vurularak şehîd olmuşlar. Tal’at Bey, bunu söylediği ân, Halil Bey’in şaşkınlık ve öfke dolu sözü duyuldu. “Enverim gibi…”


Elinizdeki eser, Türkiye’nin yakın târihine dâir yaratılan alternatif evren üzerinden ortaya konan bir simülasyondur. Bir tür distopya diyebileceğimiz bu eser, 20. yüzyılın başlarında, Balkan Fâciâsı’nın hemen ardından yaşanan iktidâr çekişmeleri üzerinden neler olabileceğini irdelemekte ve buna göre ortaya bir kurgu koymaktadır.
Burada karakterlerin bir kısmı gerçek, bir kısmı ise kurgudur. Târihî olarak gerçekten yaşamış karakterlerin, romandaki yaşamı da kurgudur. Dolayısıyla roman, İttihâd ve Terakkî Cemiyeti ve yapısı üzerine biraz daha düşündürmeyi amaçlamaktadır.

2 Beğeni

Üzüldüm bu duruma. Evet sanırım 2020 başında konuşulmuştu hatta burada, neden gelmedi, bu sene gelecek tarzı bir muhabbet geçmişti. Can sıkıcı bir durum, ben de epeydir bekliyordum çünkü.

2 Beğeni

1962’den beri basılmayan Zola romanı geliyor.

6 Beğeni

Yordam "Les Rougon-Macquart. Histoire naturelle et sociale d’une famille sous le Second Empire " dizisinde olan 20 kitabı da yayınlayacak ama biraz karışık yayınlıyorlar gibi.

4 Beğeni

Bir hafta önce sormuştum. Zamanla tüm külliyatını yayınlamayı düşündüklerine dair dönüş yapmışlardı.

4 Beğeni

Yordam baskı kalitesiyle, okurla iletişimiyle, çevirileriyle, fiyat ve indirim politikasıyla son yılların en iyi yayınevi. Ancak şu klasikleri keşke ciltli versiyonlarıyla da bassalar. Okura seçenek sunmaları gerekiyor.

7 Beğeni

Bekleyenler için.

10 Beğeni

Normalde kitabın her şeyi tamamlandıktan sonra, en son adım olarak bandrol ve ISBN alınır ama ithaki’de işler ters işliyor :smiley: Önce ISBN ve bandrol alınıp altı ay sonr falan basıyorlar :smiley:

2 Beğeni

Şu an için programlarında yokmuş, zaman içerisinde yapılabilirmiş :frowning:

Jön Türk, İTC ile Osmanlı son dönemleri ve cumhuriyetin ilk on yılı içinde kalan aralığa diğer tarihlerden daha çok ilgim var. Paylaştığınız eseri bende incelemeye aldım. Teşekkürler paylaşım için.

1 Beğeni

İthaki bana profesyonel bir yayın evi gibi gelmiyor. Yani belirli bir baskı planları ve iş bölümü yok gibi. Sabah geliyorlar iş yerine diyalog şu şekilde:

(İthaki’de sıradan bir gün.)

-Bugün hangisini gönderelim matbaaya?
+Bakalım ya ayarlarız bir şeyler.
-Geçen gidenlerden gelen oldu mu peki?
+Hangi gidenler?

7 Beğeni

:slight_smile:

Bu şekilde konuşsalar bile işler pek öyle yürümez, kendi matbaanız bile olsa cilt, kağıt, mürekkep tedarik durumu, elinizde ne olduğu, tedarik edilemiyor oluşu vs. bile matbaada basılacak kitapların önceliğini değiştirir.

2 Beğeni