Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Ben de katılıyorum buna. Pegasus’un eski cilt kalitesi yok bence. Eskiden deri gibi bir cilde basıyordu kitapları şimdi mukavvamsı değişik bir cilde basıyor. Bence Yabancı baskıları fiyat performans olarak çok daha iyi. Ama karton kapaklarında ise hala diğer yayınevlerine nazaran kaliteli olduğunu düşünüyorum

1 Beğeni

49,99

İndirimler değişir. Sürekli %50 olacak değil ya.

Gençler için üçüncü şempanze diyerek yazmış Diamond reyiz, aslında aynı kitleye hitap etmeye çalıştığı bir eser galiba ama ne kadar hitap edebilir bilemiyorum hocam :joy: .

Üçüncü Şempanzenin gençler için olmayanını almıştım zamanında, okumaya sıra gelmedi maalesef. Ama Onun satış fiyatı daha ucuz kalmış. Onu alıp büyüyünce okursun yavrum yatırımı yapmak daha mantıklı galiba :joy: .

1 Beğeni

Bakıyorum %40-45 indirim var, artı sepet indirimi falan ekleyip 4-5 kitap alıyorum, 120-130 TL tutuyor. Kargo geldiğinde kendimi kazıklanmış hissediyorum. Bir de daha 2 yıl önce 2-3 TL’ye aldığımız meyvelerin en ucuzunun 10-12 TL olduğunu görünce bu duyguya kapılıyorum. Müthiş bir hiper enflasyon vaktinin ya içinde ya eşiğindeyiz, alım gücümüz yerlerde ve hala hiç bir şey yokmuş gibi davranıyoruz. En basit test kitapları 100 TL olmuş. Biz 25-30 sene önce birkaç simit parasına ikinci el test kitabı alıp çalışırdık üniversite sınavına, şimdi o imkan da yok. Bu fiyat artışlarıyla, kalite düşüşü ve kim ne tutturursa fiyat politikasıyla herhalde bir süre sonra kitap falan basılmayacak, zira artık okur okumaktan çok ucuza satın almaya çaba harcıyor, türlü taklalar atıyor herkes kitap okuyabilmek için. Bu böyle gitmez…

14 Beğeni

Bu baskı iki yıl önce çıktı. Delta dizisinden ikinci kitap da bu yıl basılacak.

Forum dizünin kitaplarını kağıt ve ebat nedeniyle pek sevmiyor ama benim Türkçe basılan en beğendiğim dizilerden birisi.

Dizinin forumda başlığı var.

1 Beğeni

Doğru yahu ben adına dikkat etmemişim. Sileyim yorumu yanlış olmuş. Teşekkürler düzeltme için. Ben yeni bandrol alınan kitap sanmıştım.

2 Beğeni


11 Beğeni

Ah inanamıyorum vallahi çok mutlu oldum. Balandier bu kitabı 1980’ de yazmıştı. Orijinal ismi “Le pouvoir sur scènes” İlk defa Türkçe’ye kazandırılıyor. Helal olsun İş Kültür. Ayrıca Öznur Karakaş’a çok ama çok teşekkürler. Kendisi Jameson’un “Antikler ve Post-modernler” YKY den çıkma kitabının da çevirmenidir. Ayrıca, çok ama çok iyi bir çevirmenidir. En son doktora yapıyordu ve konferans çevirmenliği de yapmaktaydı. Bir başlıkta yazmıştım Bedenin Tarihi kitabını okumak için ön okuma önermiştim. Bu kitabı ilk sıralara yazmak istemiştim o zaman Türkçesi yoktu :slight_smile: Ben ağlaya ağlaya anlamaya çalışarak zamanında Fransızca olarak okumuştum. Şimdi bir kez daha -belki kaç kez- tekrar okuyacağım, gece gece çok mutlu oldum.
Teşekkürler

Not: ballandıra ballandıra anlattığım için sanırım yazarın ismi yanlışlıkla çift “L” olmuş, Ballandier değil Balandier, affola :joy:

7 Beğeni

Gerçekten sosyal bilimlere gönül vermiş, okuyan araştıran herkese bu kitabı öneriyorum. Diyeceklerim bu kadar :slight_smile:

2 Beğeni

Kitabı bilmiyorum ama sevinciniz çok içten gerçekten sizin adınıza sevindim :slight_smile: . Keyifli okumalar dilerim size.

3 Beğeni

Haha valla çok sevindim çok değerli bir çalışma. Dün de Nietzsche’nin doktora tezi ilk kez Türkçe’ye çevrildi basıldı. Harika haberler bunlar.

Ekran fotoğrafını tek olarak almamın sebebi kitabı biraz daha öne çıkarmaktı. Tercüman olmuşsunuz duygularıma.

1 Beğeni


Kitabı da paylaşayım.

7 Beğeni

Taşınma işlerinden sonra hemen alacağım. Thegonis’i savunan ilk insan Nietzsche :slight_smile:

1 Beğeni

Sert kapak baskıda çıkacak.

Türk edebiyatının sevilen şairi Orhan Veli’nin seçme şiirlerini Neval Ergün’ün illüstrasyonları ile görselleştiren Orhan Veli- Resimli şiirler, şairin hayranlarının kitaplığında özel bir yer alacaktır.

Diriliş Adamları - Bir Dedektif John Rebus Polisiyesi: 13

Bilinç Gökten Düşmedi

“Beynimiz hazır, bir şekilde gökten düşmedi.
Beynimiz yaklaşık bir milyon yıl önce kendi varlığının bilincine varmaya başladığında en azından bir milyar yaşındaydı. Öznenin yaşantısında ilk kez dünyanın bir tür izdüşümü, bir tür kopyası ya da imgesi ortaya çıktığında, bu imgenin neye benzeyeceği konusundaki kararlar evrimce çoktan alınmıştı… Her halükârda bunlar biyolojik kararlardı.”
–Hoimar von Ditfurth

“Hoimar von Ditfurth, bilimsel bilgilerin içinden ilerleyerek dünyanın bütünsel bir resmini çıkartıyor karşımıza.
Burada bize aktarılan şey ‘bilimin ne dediği’ değil. Bilimden yararlanarak ve bilimsel bilgiden en küçük bir ödün vermeyerek dünyayı kavrayışımıza ilişkin bir öykü, hatta bir roman yazıyor Ditfurth. Bu nedenle onun kitaplarına ‘popüler bilim’ sıfatının ne kadar uyduğunu sormadan edemiyorum. Ya da acaba ‘asıl popüler bilim budur’ mu demek gerekiyor?”
–Turgay Kurultay

8 Beğeni

https://www.eganba.com/gunesin-oglu-kitabi-jack-london-can-yayinlari

https://www.eganba.com/ev-sahibesi-kitabi-fyodor-mihaylovic-dostoyevski-can-yayinlari

https://www.eganba.com/albert-nobbs-kitabi-george-moore

On dokuzuncu yüzyıl Brezilya’sının derinliklerinde Canudos adlı bir yer vardır; dünyanın bütün lanetlilerinin; hayat kadınları, dilenciler, haydutlar ve her tür paryanın evidir burası. Tarih ve medeniyetin tamamen yok edildiği bu bölge paradan, vergiden, evlilik kurumundan, nüfus sayımından muaftır. Bu yanıyla devrimci ruhun en saf hali için bir kazan, gerçek anlamda özgürlükçü bir cennetin potansiyelini taşıyan ve Brezilya hükümetinin ne olursa olsun yok etmeye ant içtiği bir eyalettir.

Belki de en iddialı ve trajik olan bu romanında Mario Vargas Llosa, Canudos’u gerçeklerden yola çıkarak yorumluyor. Toplum ile iktidar arasındaki sonu gelmez ve dehşet verici savaşın her iki tarafına da ışık düşürüyor. Böylece Latin Amerika’nın devrimci geçmişini; tutku, şiddet ve fanatizmle birlikte gelen yıkımı anlatan unutulmaz bir roman çıkıyor ortaya.

“Büyük ölçekte bir modern trajedi… Dökülen kan gibi karanlık.”
Salman Rushdie

“Büyüleyici olmayan tek bir sayfası yok… Vargas Llosa bilhassa savaşın yarattığı kargaşayı ve kavrayış yetersizliğiyle şaşkına dönen tarafları gözler önüne serebilmiş.”
The Sunday Telegraph

https://www.eganba.com/dunya-sonu-savasi-kitabi-mario-vargas-llosa

10 Beğeni
4 Beğeni


Bu kitabı ne zaman basacaksınız diye yayınevine mesaj atacakken bunu gördüm sayfalarında .Çıktığı zaman herkesin alması gereken bir kitap bence .

11 Beğeni

Seri uzun süredir basılmıyordu. Ben de uzun zamandır Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1001 Resim’i bekliyordum. Malum süreçlerden dolayı sanırım artık 250 TL gibi bir etiketi olur.

2 Beğeni