Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

İllaki devam kitaplarını beklettikleri seriler vardır ama Pegasus benim gördüğüm kadarıyla seri doğru düzgün satmamasına rağmen ısrarla devam kitaplarını basan Türkiye’deki tek yayınevi olabilir. James Rollins’in Sigma Force serisi ne kadar az sattıyla ilk iki kitabı yıllardır 10 TL’ye satıyolar ona rağmen bitmedi fakat geçenlerde 3. kitabı bastılar. James Dashner’ın 13. Gerçeklik serisinin ilk kitabı netten baktığım kadarıyla 2. baskıya bile gitmemiş ama yakın bir zamanda 4. kitabı yayınladılar. Aynı şey ithaki de olsaydı “satmadı basmıyoz işte, boş yapmayın, yeni serinin ilk kitabını çıkardık hadi basın gidin onu alın” minvalinde bir cevap alırdınız.

Pegasus’un cıvık young-adult ve evrene doğru osurmayın döner sizi bulur alt metinli, tamamen beyaz yakalı söğüşleme odaklı kişisel gelişim kitaplarında durum nedir bilmiyorum ama diğer kurgu dışı kitaplarının font ve mizanpaj konusunda bir sıkıntısı yok. En son Karen Armstrong’un Kudüs’ün Tarihi ve Kan Tarlaları kitaplarını almıştım, bayağı kaliteli basım yapılmış. Kapakta kullandıkları karton piyasa standartlarına göre daha kalın. Bir de kapakları içe doğru kıvrılacak şekilde basıyorlar, iki kat oluyor çok daha sağlam bir iş çıkıyor ortaya. Etiket fiyatları @Agape nin dediği gibi %50 indirimli satılacağı için şiştikçe şişiyor. Bahsetitğim Karen Armstrong kitaplarının etiket fiyatı 100 TL. Ben kitabı daha çıktığı hafta yanlış hatırlamıyorsam Pegasus’un kendi Trendyol ya da N11 mağazasından 45 TL’ye almıştım. Gidip kitapevlerinden veya zincir mağazalardan etiket fiyatına kitap alanlar feci kazıklanıyor.

19 Beğeni