Siyaset yok arkadaşlar. Forum kurallarına aykırı. Karşılıklı laf sokma da aynı şekilde. Yazılan mesajlar silinecektir. Konu bütünlüğünden çıkmayınız.
Not: Herkes istediği kitabı paylaşabilir. Herkes istediği kitabı da okuyabilir arkadaşlar. Kişilerin, yazarların şahsi fikirlerini, tutumlarını, yaklaşım biçimlerini okumakta sorun yoktur. Einstein okuyan bilim adamı olmuyor. Mantığı bu şekilde kuruyoruz. Zamanında Atsız eserleri ile de alakalı negatif yaklaşımlar olmuştu. Bizler burada kişi ayırt etmiyoruz.
LOL. Özgüveninize hayranım. Sanırım telifin ne olduğuna dair fikriniz yok. Canınız sağ olsun.
Neden Doğrudan Yayıncılık?
KDY ile yayınevlerinin yoğunluğundan ve ücretli kitap basan firmaların ölçüsüz maddi taleplerinden kurtulacaksınız. Kitabınız çok kısa sürede satışta olacak. Üstelik kitap satışınızdan %50 telif kazanabileceksiniz.
“…Dolayısıyla şu aynı zamanda bizim kritik sorumuzdur: Batı’nın sömürgeci zalimliklerini yöntemli bir biçimde ortaya koyarken “Doğululuğu” teolojik köken gibi mi üstleneceğiz yoksa seküler bir başlangıç noktası mı saptayacağız?”
“Türkiye’de Said imajları Said gerçekliğini çoktan geride bırakmış ve kendi alanında bağımsız bir krallık kurmuştur. Manipülatif geleneksel otoriteler eliyle konunun kültür savaşının içine çekilmesi vaziyeti daha da kötüleştirmiştir. Uzun sözün kısası, Said’i yorumlamak hiçbir zaman saf yorum/kuram meselesi olmamıştır. Said’le yeniden başlamanın da Şark’tan ve Said’den çok ‘bizim -kendi- dünyamızla ilgisi vardır.’ Burası yeniden başlamak için uygun bir kalkış noktası.
Said’le yeniden başlamak amacıyla; şarkiyatçılığa ek olarak, sürgün, entelektüel, müzik ve coğrafyadan eleştirel dünyevilik, söylem, hegemonya ve ideoloji sorunlarına, Madun Çalışmaları ve postkolonyalizm gibi ekollerle ilişkisine, Said düşüncesinin imkânlarını farklı veçheleriyle hatırlatmaya çalışıyoruz. Kitabın bu konuda taze bir bakışa ihtiyaç olduğunu düşünen hemdert okurlara ulaşıp Said hakkında yeni tartışmalar açmasını dileriz.”
Kitaba yazı ve söyleşileriyle katkıda bulunan isimler:
Mete Akbaba, Güneş Ayas, Tuncay Birkan, Yücel Bulut, Esra Can, Tuğba Ekinci, Yusuf Ekinci, Umut Kaya, Rumeysa Köktaş, Fırat Mollaer, Özge Özkoç, R. Radhakrishnan, Pınar Yurdadön
Ben tarih kitabını beğendim ve Psikolojiyi sipariş edecektim ama %50 indirimli 60 liradan bu seriyi alacağımı sanmıyorum artık. Ancak kod vs. 40 lira civarı olursa alırım.
Neden farklı olsun? Her ikisinde de sözleşme imzalıyorsunuz. Karşılığında sözleşmede yazan oranda telif ücreti alıyorsunuz? KDY, imkânlarından ötürü daha makul bir ödeme yapıyor. Tek fark bu?
Bakalım bu süreçte İş Kültür nasıl bir fiyat politikası izleyecek. Evet fiyatlar artacak malese hepimiz bunun farkındayız. Ancak bunu fahiş yapmak kabul edilebilir bir durum değil. Herkes için hayırlısı olsun.
Ooo daha yeni Delta bitirmişken, T. Fikret geliyor. Normalde Kasım’a kadar kitap almayacağımı belirtmiştim. Ama Fikret ve Delta için çok küçük bir istisna yapabilirim. Ama tabi hemen değil indirim kovalamam lazım.
Ben yayınevi/çevirmen ücretlerini kast etmiştim. Kusura bakmayın çok ağır bir eleştiri oldu burada kimseye haksızlık etmek istemiyorum anlık bir sinirle yazdım yorumu haksız olabilirim.