Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Tabii ki dolar kuru fikir vermelidir, buna hiç itirazım yok ancak dolar kuru tek dayanak noktamız olamaz. Cetebus Paribus denen bir durum yok ortada. Yani diğer tüm şartlar eşit sadece tek değişken dolar kuru değildir. Alım gücü gibi bir korkutucu gerçek var ortada.
Önceki mesajınızda güzel bir şey yazmıştınız. Bunun sebebi Ötüken değil, beceriksiz hayallere dayalı ekonomi politikasıdır. Ben de aynı görüşteyim . Ancak aynı o beceriksiz yönetim gibi “Hollanda’da benzin 1.9 Euro, ülkemizde 0.90 Euro, nankör gafiller” dememek lazım.
Nasılsa bütün suç ekonomi yönetiminin ben direk dolar kuruyla çarpar geçerim diyen Ötüken’de yanlış yapmaktadır. Şurada yine Ötüken aynı davranıyor. Bence yanlış bir yaklaşımdalar. Ayrıca Ötüken’in ortakları ve sahipleri bu ekonomi yönetimini en çok destekleyen kişilerdendir. Aslında bu beceriksiz yönetimin en büyük destekcilerinden, bence az da olsa hatanın sahiplerindendir.
Not: Uzun uzun yazdım, düşüncenize karşı değilim, veya kendim farklı görüşü savunmuyorum. Sadece aklıma geldi yazmak istedim.

2 Beğeni