Sen hayırdır böyle mantıklı mantıklı konuşuyon @alper ne diyon bu arkadaş çok düşünmeye başlamış
Farseer serisinin karton kapaklı ve ciltli setleri arasındaki düşük fiyat farkına da çok şaşırmıştım ve takdir etmiştim ben doğrusu. Keşke bütün yayınevleri bu şekilde adil fiyatlar uygulasa. Sonuçta biz de bu ülkede yaşıyoruz ve en az yayınevleri kadar biz de yaşanan ekonomik sıkıntının tam ortasındayız.
Kendimce kapitalist sistem eleştirisi yapıyorum.
Şu sıra Vedat Türkali’nin Bir Gün Tek Başına’yı okuyorum. Biraz onun da etkisi olabilir.
Bu arada kancaya adam asmayı bir kenara bırakıp aramızda olmanız çok güzel efendim.
En son Alper’i asınca rahatladım. O sistemi hiç deme sabahtan beri abartmıyorum 4 saattir Alper’le yazışıyoruz. Aramıyor da yazıyor, beynimi yedi yok kapitalizm yok romantizm
@alper ne diyorsa benim yerime altına imzamı at.
İnsanlık onuru dolara endeksli kağıt ücreti politikasını yenecek.
Ne dediğini anlamıyorum diyorum yine de anlatıyor. Ben de gidip şimdi ciltliyi alacam sisteme teslim olacam
Düğün pastasına benzettim ben
Alfa’nın bütçesi İthaki’de olsa onlar da benzer bir fiyat politikası izlerlerdi. Yayınevlerinin gelirleri, sermayeleri, falanı filanı birbirlerinden farklı oluyor bildiğiniz gibi. Banka kökenli yayıncıları saymazsak Alfa grubuyla kimse yarışamaz fiyat konusunda.
Malazandan bağımsız farkın az olmasının bir sebebi de Alfa’nın karton kapak olması gerekenden pahalı bence.
Alfa aslında pahalı bir yayınevi ama çok fazla kimsenin almadığı kitaplar bastıkları için göze batmıyor.
Malazan ciltli kapağı hiç beğenmedim. Bu minimal tarzdan oldum olası hoşlanmıyorum. Umarım başka fantastik eserlerde bu tarzı kullanmaz İthaki. Ben karton kapak sipariş vereceğim.
Bu arada @isos81’in eklediği kapaklar oldukça güzelmiş.
Aynen öyle. Ciltsiz pahalı olunca sanki ciltli ucuzmuş algısı oluşuyor Ciltsizleri 80-90 bandında olmalıydı.
Dün D&R mağazasından Gilles Deleuze- Bergsonculuk kitabını aldım. Daha önce Otonom Yayınları’ndan çıkmıştı 43 liraya satılıyordu, Alfa ise 25 liraya satıyor bu kitabı.
Mesela Don Quijote ciltlisi 125, kartonu 75. Aradaki fark normal, bütün kitaplar için geçerli değil ciltli-ciltsiz fiyat farkı mevzusu.
Çok pahalı yahu. Aradaki farkla 2 kitap daha alınır. Ben iptalim
Mesela bkk minimalist kapaklarını seviyorum ben( Yeni Güneş Kitabı hariç, o kapaklar çok kötü bir kere daha söylemiş bulunayım). Fırtınaışığının ilk baskılarındaki minimalist kapaklar da çok iyi bence. Ama Malazan 1 ciltli kapağını maalesef ben de beğenmedim, fiyatı da tuzlu olunca karton kapak tercihini yaptım.
Karton’un kapak görseli İthaki’nin son birkaç yılda gördüğüm en iyi kapaklarından, açıkçası hayran kaldım.Şu güzelim kapak görselini ciltli baskıya da aynen uygulasalar ne olurdu ki…
Bence bakış açısı yanlış. Ben İthaki’nin kartonu ucuz tutarak veya kâr oranını az tutarak daha çok kişiye ulaşmasına sebep olurken ciltli fiyatlarda da bu açığı kapatmaya çalıştığını düşünüyorum. Zaten ciltli mantığı da biraz böyledir. Yani eğer Alfa mantığı gideceksek ciltli 150, karton da 130 olurdu ve böylece karton 65 liraya gelecekti. 50 liraya denk getirerek bir nebze de olsa okuyucu düşünülmüş gibi geldi. Üstelik Alfa çoğunlukla yüzde 35 satan bir yayınevi ben ilk kez geçen yıl yüzde 50 gördüm vallahi Alfa’da.
Karton 100 TL etiket. Bana çok ucuz tutulmuş gibi gelmedi. Zaten ucuz tutmasa demek 150 filan olacakmış karton baskı.
Ekonomi allak bullak biliyorum ama yine de dediğim gibi 100 TL etiket ucuz tutulmuş gibi gelmedi bana.
Yeni kitapların hepsi neredeyse bu fiyatlarda. 712 sayfa az değil. Piyasa ciddi çok kötü. Bu konuya yine enine boyuna açıklamak istemiyorum kendi adıma çok yoruluyorum. Hepimiz farklı düşünmekte özgürüz. Ben gözlemlerime göre böyle düşünüyorum. Elbette sen de öyle düşünmekte özgürsün.
Önümüzdeki aylarda bu karton-ciltli pergeli daha da açılacaktır.