İthaki bazı serilerde araya çok zaman koyuyor.
Can Yayınları Tekrar Baskı/Değişen kapaklar
İthaki “Marquis de Sade - Sodom’un 120 Günü” kitabını basmayı düşünüyormuş.
Forumda bir bilgi bulamadığım için buraya yazıyorum. Dex N. K. Jemisin’in Kırık Diyar serisinin 3. Kitabını basacak mı? ( beşinci mevsim ve sütun kapısının devamı).
Toplumsal konulara duyarlılığı ile tanınan edebiyatçı ve fikir adamı Zülfü Livaneli, bu kez Ege balıkçılarının ve hayal kurmaktan bile mahrum bırakılan göçmenlerin kaderine eğiliyor.
Usta edebiyatçı Livaneli, Balıkçı ve Oğlu ile son yılların en can yakıcı ve büyük dramı “göçmenliği” balıkçı Mustafa, Mesude ve Samir bebek üzerinden anlatıyor. O güne dek sıcak evlerinde televizyondan izledikleri haberlerden aşina oldukları ölü insan bedenleri ve yarı ölü bir bebek evliliklerinin tam ortasına düşerek bir bomba etkisi yaratıyor; aile ilişkilerini bambaşka bir çehreye büründürüyor.
Balıkçı ve Oğlu, Ege’nin tarihinden bugününe, balık çiftliklerine ve rant hırsıyla dağlara, kıyılara saldıran şirketlerin yarattığı ekolojik yıkıma dair çok şey söylüyor. Bunun ötesinde göçmenlerin bir bilinmeze doğru göze aldıkları yolculuğu, hayatta kalma çabalarını ya da ölümü; kısacası “deryaya yakın, dünyadan uzak” yaşamlarını odağına alıyor. Livaneli’nin belki de en şiirsel romanı olan Balıkçı ve Oğlu; aile, aşk, ebeveynlik, evlat, kadın dayanışması, dostluk, göç, doğa üzerine çağdaş bir epope.
Zülfü Livaneli’nin, uzun bir aradan sonra yazdığı ve heyecanla beklenen yeni romanı Balıkçı ve Oğlu, ustalıkla seçilen tasvirlerle okurun zihninde capcanlı bir anlatı oluşturuyor.
Bilmediğimden soruyorun, Livaneli kitapları sürekli farklı yayınevlerinden basılıyor, Aynı şekilde Ahmet ümit de. Bunun sebebi nedir? Everest Doğan Kitap YKY şimdi de İnkılap’ta gördüm, seri olarak toplamayı düşünüyordum ama biraz erteledim bu yüzden.
İkisinin de yayıncısı 1 - 1,5 sene önce değişti. Yeni yayınevleriyle sözleşme yaptılar.
Livaneli’nin Doğan eski yayıncısı İnkılap yeni yayıncısı. Ahmet Ümt’in Everest eski yayıncısı YKY yeni yayıncısı.
Yayınevinin 2-3 ay önce yayınladığı bir video da basacaklarını söylemişlerdi ancak tarih vermediler diye hatırlıyorum.
Teşekkür ediyorum bilgilendirme için, toplamak için acele etmeyeyim madem.
YKY Ahmet Ümit’in tüm kitaplarını yeni kapaklarla bastı. Everest baskılar hala bulunabiliyor. Haziran ayında yeni kitabı çıkacak.
Livaneli’nin özellikle iki kitabını yeni yayınevinden almak daha mantıklı olur.
Son Ada
Konstantiniyye Oteli
Livaneli bu iki kitabında bildiğim kadarıyla düzenlemeler, geliştirmeler vs yaptı. Benim kitaplığımda Doğan baskıları var ama İnkılap baskılarını da almayı düşünüyorum.
Çok da normal, yazarın kitapları satmaya başlayınca transfer teklifleri geliyordur. Biraz da edebiyat ve yazarlar kazansın
Gece yarısı kütüphanesi 3 haziranda, ruhkoparan(nevermoor 3) 5 haziranda çıkıyormuş.
Sonradan postu değiştirdiler gece yarısı 1, ruhkoparan 2 haziranmış.
Matt Haig - Zamanı Durdurmanın Yolları’nı yeni bitirdim çok hoşuma gitti. Okuma sırasında gerilere koyup geç okuduğum için üzüldüm.
Ben okumadım ama geceyarısı kütüphanesi goodreadste en iyi roman seçilince merak etmiştim.
Kurgu olarak çok hoşuma gitti kitap, dili de akıcıydı. Bunu okuduktan sonra yeni çıkan kitabı merakla beklemeye başladım. Normalde tavsiye vermeyi sevmem ama okunması gereken kitaplardan.