Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

@Oni’nin de ilgisini çeker sanırım. Korkuyu duyunca arkama bakmadan kaçıyorum ben. :slight_smile:

4 Beğeni

14 adet gönderi şu konuya taşındı: Korku Edebiyatı Önerileri

Devlet-i ‘Aliyye V

Devlet-i ‘Aliyye’nin birinci cildi Osmanlı Devleti’nin bir beylikten Balkanlar ve Ortadoğu’ya hükmeden güçlü bir imparatorluğa dönüşümünü konu alır. İkinci cilt, padişah ve devlet otoritesinin zayıfladığı 17. yüzyılın ilk yarısındaki iktidar mücadelelerini inceler. Üçüncü cilt, merkezi devlet otoritesinin yeniden kurulduğu “Köprülüler” dönemini, Orta Avrupa’da Habsburglarla süren uzun iktidar mücadelesini, malî ve siyasî bunalıma karşı çözüm arayışlarını ayrıntılarıyla ele alır. Dördüncü cilt ise, Osmanlı Devleti’nin geçirdiği askerî ve malî dönüşümü mercek altına alır, Tanzimat ve Meşrutiyet dönemine kadar uzanan süreçte gelişen olayları takip eder. Ayrıca Birinci Dünya ve Kurtuluş Savaşları sonunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan geniş bir kesit sunar.

Osmanlı Devleti’nin kuruluş devrinin, hukukî ve idarî teşkilâtının, ekonomik, sosyal ve toplumsal altyapısının detaylı olarak işlendiği Devlet-i ‘Aliyye külliyatının beşinci cildi, Osmanlı-Avrupa ilişkileri, Annales Okulu ve bu okulun Osmanlı tarih araştırmalarına etkisiyle sonlanıyor. Halil İnalcık’ın bu son cilt için bir araya getirdiği İngilizce ve Türkçe makalelerinin yer aldığı eserde, ayrıca serinin tamamını ihtiva eden detaylı bibliyografya da sunulmaktadır.

10 Beğeni

Çok teşekkür ederim, hemen listeye ekliyorum. Hem Korku hem de bilim-kurgu türlerine hitap eden eser bulmak çok. Elfride Jelinek’in Piyanisti de ilgimi çekti, yanılmıyorsam Michael Haneke tarafından sinemaya uyarlanmış filmini seyretmiştim, gerçekten rahatsız edici idi…

3 Beğeni

Araya kaynamış bazı kitaplar

7 Beğeni

Sherlock Holmes 2. cilt de var ama baskı sayısı “2” olarak gözüküyordu.

19 Beğeni

Ohh, listede alacağım bir kitap yok çok şükür. Bir an çok korktum.

14 Beğeni

Sherlocklar kutulu çıkmayacak mıydı? Ayrı ayrı bandrol mü alıyorlar?

1 Beğeni

Ölmeden okuyabilir miyim? Meçhul ama "Antik Roma " alınır. :slight_smile:

8 Beğeni

Alper hocam senden hızlı okuyan bir tek Matrix’ten Neo var. :slight_smile:

11 Beğeni

Ben de bu başlığa her baktığımda böyleyim aynı. Elimdekiler azalana kadar kitap almak istemiyorum ama her seferinde çok beklediğim ya da ilgimi çeken kitaplar çıkıyor. :sweat_smile:

2 Beğeni

Alfa Umberto Eco’nun kitaplarının fiyatını uçurmuş. Görsellere bakarsak Antik Roma’da 1000 sayfa üstü gibi duruyor. Bu da 180TL fiyat etiketiyle çıkar. %50 indirim kod mod bişiler beklicez :smirk:

4 Beğeni

Merhaba,

Balonla Beş Hafta ve Seksen Günde Dünya Gezisi iki farklı kitap, farklı yerlerde geçiyorlar ve tam metinlerin hacimli olduğunu söyleyebiliriz. Balonla Beş Hafta, Jules Verne’nin yayımlanan ilk kitabı (1863 yılında). Seksen Günde Dünya Gezisi/Devri Alem ise 1873’de yayımlanmıştır. İş Bankası’dan çıkan baskısında balon yok dediğiniz gibi, ama doğru bir noktaya parmak basmışsınız. İki kitap karışabiliyor, ancak bu karışıklığı bir yayınevi yaptıysa tabii oldukça vahim :slight_smile:

5 Beğeni

İpek hanım merhaba. Sizi görmüşken sorayım istedim .

Arsen Lüpen için bir okuma sırası var mı? Yakın gelecekte hazırlığı yapılan Arsen Lüpen kitabı var mı?

6 Beğeni

Merhaba Alper Bey,

İlk olarak "Kibar Hırsız"ı okumanız gerekiyor. Yıllara göre sıralayınca “Arsen Lüpen’in itirafları” aslında altıncı kitap oluyor . Bu yaz sanıyorum ki “Arsen Lüpen Herlock Sholmes’e karşı” ve “Oyuk İğnenin Esrarı” da basılır (yıl sırasına göre ikinci ve üçüncü kitaplar), birinin çevirisini tamamladım, diğerinde de ilerliyorum; tabii yayınevinin programına da bağlı.

Bu arada belirtmeliyim ki kitaplar arası bir takım göndermeler olsa da dilerseniz bağımsız olarak da okuyabilirsiniz (Lüpen’i tanımamız açısından Kibar Hırsız hariç diyeyim, onu ilk okumalı), çünkü ilk Lüpen öyküleri gazetede fasikül fasikül yayımlanıyor, kitaplaştırılmaları sonradan oluyor. Yine de belki arada bir sürprizbozanla karşılaşmamak için sırayla okumak en iyisi :slight_smile: Biz kitapların başına yıl koymayı unutmuşuz sanırım, gelecek baskılarda düzeltilmesini rica edeceğim, böylece yıl sırasına göre okuyabilirsiniz. İlginize teşekkürler,

16 Beğeni

Geçen günlerde bir anda gelen Antik Yunan okuma isteğimi bastırmak üzere Eco’nun kitabını alayım dedim. Fiyatının 117 TL (%35 indirimle) olduğunu görünce “aslında çok da okuyasım yokmuş, iyi akşamlar” diyerek ekranı kapattım. Sahaftan baskısı olmayan bir kitap mı alıyoruz anlamadım. Bu durumda Antik Roma açılışı en az bi 100 TL ile yapar gibi.

2 Beğeni

Bazı yayınevleri 2. kitabı çıkaracak diye beklerken, Ren durur mu yapıştırmış cevabı :hugs: :hugs:

11 Beğeni

Özellikle merak ediyordum bunları. Şimdi kitap sepetine baktım yüzde 50 indirimle satışa sunmuşlar.

1 Beğeni

Alanlar beğenirse %70 olunca alırız. :joy:

6 Beğeni

Çok yüksek bir beklentim yok benim. REN diğerleri gibi yaptıysa büyük punto, kolay okuma, akıcılık ve az hata yeterli olabilir.

2 Beğeni