İş Kültür’den Jules Verne bekleyenler vardı. İş Kültür sizi duymuş.
Varan 1 demişler:
Varan 2 'de belli oldu.
İş Kültür’den Jules Verne bekleyenler vardı. İş Kültür sizi duymuş.
Varan 1 demişler:
Varan 2 'de belli oldu.
Alfa’nın basmadıkları gelse önce tam süper olurdu.
O zaman Üç Silahşor’un devamını da bassınlar. Bunu da duysalar süper olur
Bana kalırsa hiç beklemeyin. Alfa basıyor hem de 5’i 1 yerde. İş kültür bugün başlasa 6 seneye bitiremez.
En olmadı öyle yapacağım. Şimdi Alfa alırım İş Kültürün peşpeşe basacaği tutar diye çekiniyorum
Ahmet Yaşar Ocak alanında yetkin biri mi? Daha önce hiç kitabını okudunuz mu? Okuduysanız dili ağır mı, tavsiye eder misiniz?
Çok fazla soru sorduysam kusura bakmayın
Hocanın önemli bir akademisyen olduğunu biliyorum. Kitaplarını okumadığım için dil konusunda bir şey diyemiyorum.
Ben de burada duymuştum
Monte Cristo’yu Alfa’dan mı alalım dersiniz @alper bey? Tam İş Bankası’ndan almaya hazırlanıyordum ki… Tabi Alfa’nın üç cildi birden basması büyük avantaj.
Her zamanki gibi çeviri bilmiyorum, o konuda fikir beyan edemiyorum.
Alfa’nın artıları
Tek cilt, ivory kağıt ve resimler. Sıvama cilt - bez cilt konusunda benim tercihim bez cilt olurdu.
İş Kültür artıları:
Bildiğimiz iş kültür HAY cilt kalitesi, Bez cilt, kutulu iki kitap (kitap ağırlığı, tek elde tutamıyorum diyenler için. Ben genelde masada okuduğum için benim için sorun olmuyor)
Ben iki baskıyı da aldım ama (Çeviriden bağımsız konuşuyorum) İkisi arasında tercih yapacak olsaydım, bez cilt varken sıvama cilt pek sevmesem de tek cilt, ivory kağıt ve resimler nedeniyle Alfa tercih ederdim.
Jules Verne ile güzel bir haber aldım ama asıl beklediğim Alfa Sherlock’dan haber yok. En kısa zamanda burada paylaşmanızı diliyorum
Alfa’nın tekli baskılarının bir araya toplanmış hali olacak bu baskı.
Muhtemelen sıvama cilt ve ivory, şamua ya da ona yakın bir kağıt. Ebatı da Lovecarft, Monte Cristo gibi olur.
Sherlock alacaksanız Everest alın. Evet, pahalı ama bir gün gelecek açıklamalı baskı olsaydı diyeceksiniz. O zaman daha da pahalı olacak. İnsan olgunlaştıkça daha fazla detay arıyor. Açıklamalı kitaplar ikinci kez okuma zevki demek.
Tüm hikayeleri ve tüm romanları olacaksa ve fiyat aşırı yüksek olmassa sıkıntı yok. Lovecraft baskısı güzeldi ama tek sıkıntı bendeki arka kapaktaki yazıların silikleşmesi oldu.
@Agape aynen Everestler güzel ama pahalı. Alfanın fiyatına göre ya Everest baskıya ya da Cem Yayınlarına yoneleceğim. Bir alıp okuyamadım kitabı isyan edeceğim
Alfa Lovecraft ciltli baskılarını sevmedim açıkçası, bir Monte Cristo ve Üç Silahşörler kalitesinde değil. Puntolar da kıyasladıklarıma göre çok büyük kullanılmış. Sherlock’lar çıktığında durumuna göre Everest ya da Cem yayınlarına döneceğim.
Elinde Alfa’nın ciltli Monte Cristo ya da Üç Silahşörler’i olan diğer ciltli Lovecraft ve kırmızı ciltli dünya klasikleriyle kıyaslayıp farkını anlatabilir mi? Cilt, kağıt, sayfa dizgisi vs teknik detaylarına çok hakim değilim, ben de teknik tabirleri de öğrenmiş olayım.
Everestlerin pahalı olması notların telife tabi olması. Takdir edilesi bir emek var. Açıkçası basılması bile mucize. Aynı adamın açıklamalı birkaç kitabı daha var. Onlar da basılsın diye bekliyorum ama sanmıyorum basılsınlar.
Ciltler benzer aslında. Lovecraft ve Monte Cristo ciltlerinde dokusunda biraz farklık var teknik adları nedir bende çok bilmiyorum.
Kırmızıların ciltleri sert mukavva üzerine şömiz. Kağıt normal kitap kağıdı.
Üç silahşör normal kitap kağıdı.
Lovecraft ve Monte Cristo kağıt olarak daha iyi.
Benim çok sevdiğim baskılar değil bunlar ama karton kapak yerine bunları tercih ederim, okurken kolayca parçalanmıyor.
Alfa’nın esas kaliteli baskıları bez ciltli olan baskıları:
Örneğin
Wilhelm Meister’in Çıraklık Yılları
Yevgeni Onegin
İlahi Komedya.
Bu arada aklıma ara ara takılıyor. Malum Alfa’nın kapaklar konusunda bir devam sıkıntısı olabiliyor. Üç Silahşor yeni ciltlerde sil baştan bir şeyler yapmaz umarım.
Bedenin Tarihi için iki günde bir mail atılmış Alfa’ya. Planda başka kitaplar olmasına rağmen basmaya karar vermişler. İş Bankası da biyografi maillerine kayıtsız kalmadı. Hep söylüyorum arkadaşlar talep edelim. Gerçekten etkiliyor.