Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Metallica yılanı mı o? :face_with_monocle:

images (17)

22 Beğeni

Benim gibi önemseyenler için Alfa’ya bir artı daha eklemek isterim. Alfa baskılarında orijinal illüstrasyonlar yer alıyor. İş Kültür’ün bana göre en büyük eksiklerinden biri bu, hiçbir kitapta illüstrasyon eklemiyorlar. Örneğin Jules Verne kitapları illüstrasyonlu olsa ne güzel olurdu.

5 Beğeni

Şans eseri Alfa’nın sitesinde dolaşırken fark ettim. Çoğu kişinin beklediği Edebiyat Kitabı’nın 11 Haziran 2021 tarihinde basımı gözüküyor ve satışa çıkmış. Bandrol kontrolü yaptığımda görememiştim. Buraya linkini de koyayım. Sizce yanlışlık var mıdır?

alfayayınları-edebiyat kitabı

3 Beğeni

Yoktur, yakında her yerde satışa açılmaya başlanır.

Yanılmıyorsam ABD’li bir askeri grubun bayrağındaki yılan simgesidir bu. Ama çok fark etmiyor, dediğiniz gibi direkt Metallica’nın albüm kapağından arak.

@anon60269775 evet bu.

2 Beğeni

Hocam sanırım şu bayraktan bahsediyorsunuz.
Gadsdenflag.svg
Gadsden Bayrağı diye geçiyor.

7 Beğeni

4 Beğeni

24 Beğeni

Laputa’nın kapak tasarımları çok güzel. Keşke fantastik bilim kurguda telifli kitapta bassalar.

5 Beğeni

Ayrıksı Kitap’ın Ellis kitaplarını basması harika ama keşke öncelikle serinin daha önce basılmayan kitaplarını bassalardı…

1 Beğeni

Allahım… sonunda bir Pynchon geliyor :pray:

10 Beğeni

Ben ilk kez duyuyorum, türü nedir kitabın?

Bu yazarın 49 Numaralı Parçanın Nidası kitabı vardı. Ben de sanıyorum ki Inherent Vice filmi bu kitaptan çevrilmiş. Başka bir kitap mıymış o?

@STAR Inherent Vice aynı adlı kitaptan uyarlama. PTA favori yönetmenlerimden olsa da iyi bir uyarlama olduğunu düşünmüyorum.
@narpal Pynchon, post-modernist Amerikan edebiyatının en büyük iki üç isminden biri. Hikayeleri tarihi-kurgu izlenimi verse de son derece ağır dili, kompleks anlatımı ve grotesk mizahi stiliyle adeta kendi türünü oluşturuyor. Inherent Vice yazara giriş için güzel bir nokta bence. Kendisinden sonra gelen: David Foster Wallace, Neal Stephenson, Neal Eggers’e, Steve Erickson’ı (Steven değil) da önemli ölçüde etkilemiş ayrıca. Türkçe’ye kitaplarının dokusu korunarak aktarılmayacağını düşünüyorum ancak ‘‘Gravity’s Rainbow’un neden bilim-kurgu’’ olmadığını rıhtımla tartışmayı da iple çekiyorum :smiley: .

7 Beğeni

Gene Wolfe 'in 3 kitabını keşke klasiklere koymaktansa güzel kapaklarla ayrı birer seri yapsalardı. Sırf Bilimkurgu Klasikleri’ne ne koyarsak satar mantığı ile yaptıkları bir şey. Kitaplar şahane ama mantık yanlış.

5 Beğeni

Ben serilerin tamamlandıkça ciltlenip özel baskı olarak satılacağını düşünüyorum. Dune gibi öne çıkan seriler ciltlenecektir. Gene Wolfe da bence onların içinde. Kızıl Mars serisi de benim tahminlerim arasında.

2 Beğeni

Kızıl Mars serisi yazar öldükten 70 yıl sonra tamamlanır anca.

6 Beğeni

Arada filmi çıkarsa daha erken biter :))

5 Beğeni

Keşke İthaki bunun bilgisini önceden verse. Karton kapaklarla seriyi tamamladık derken İthaki son dakika golü atarak ciltli baskı yapıyor, biz tabii şok :sweat_smile:

1 Beğeni

Bunlar satış politikaları. İthaki önceden bilse belki önceden söylerdi ama kendileri de bilmiyor. Genelde bu işler böyle olur zaten. Özel baskılar zaten koleksiyonerler için hazırlanıyor aslında. Normalde bir ülkede belli sayıda koleksiyoner olur ama bizim ülkede kitaplık kurmaya çalışan herkes koleksiyonerlik yapıyor. Sorun biziz. :sweat_smile:

5 Beğeni