Yirminci yüzyılın ideolojileri büyük hayal kırıklıklarına yol açtı. Bugün aşırı hızlanmış teknolojik gelişmelerin hayatımıza etkisi karşısında sersemlemiş durumdayız. İnsanlık için geleceği aydınlatan bir fener elimizde yok. Toplumsal eşitsizliklerin artışı, şiddet ve ideolojik gerilemelerle dolu bu sonu gelmez şimdiki zamana Marc Augé, “gezegensel bir toplum olarak insanlığın tarihöncesi” adını veriyor.
Bu kısa aydınlatıcı denemede Marc Augé, hem günümüz dünyasına hem de gelmekte olan dünyaya ilişkin kendi antropoloji bakışını özetliyor. Genel kabullere karşın, hayret ve korkuyla izlediğimiz siyasal krizler, ya da nüfus ve şiddet hareketleri ortaçağa dönüş habercisi değil. Aksine, bu küçük sıçramalar yeni bir gezegensel toplumun doğmakta olduğunun alametleri.
Fransız antropolog Marc Augé (1935), École des Hautes Études en Sciences Sociales’te 1985’ten 1995’e kadar araştırma yöneticisi olarak görev yaptı. Gündelik yaşam mekânları üzerine incelemeleriyle tanınır.
Yer acin daha önce metis bilimkurgudan cikmisti hatta soylent green filmide cekildi insallah bk klasiklerinden cikar
Kapağın rengini çok beğendim
Distopya seviyorsanız beğeneceğiniz bir kitap, en az 1984 ya da Fahrenheit 451 kadar yürek burkuyor.
Evet seviyorum. Özellikle politik yönü olan distopyalara bayılıyorum
İthaki’nin Harry Harrison basması çok iyi oldu. Darısı Harlan Ellison (veya belki William Gibson’ın) başına.
Sonunda Yedi Krallık Şövalyesi geliyor.
Üç Silahşörleeeeerrr
Yine mi aynı ikili? Ateş ve Kan çevirileri hakkında hiç iyi şeyler söylenmemişti. Keşke Sibel Alaş olsaydı çevirmen.
Anlaşılan bunu da İngilizce okuyacağız.
Alfa Yayınları’nın bastığı Sherlock Holmes kitaplarında Sherlock Holmes Bütün Hikayeleri 2 kitabı;
Ciltli: 750 Sayfa
Ciltsiz: 992 Sayfa
Arasındaki fark ne acaba?
Ebat farkı var gibi duruyor videolardan. Diğer kitaplarında da böyle karton ve ciltli ebatları farklı.
Doğrusu ben Ateş ve Kan’ı henüz okumadığım için bir şey diyemeyeceğim. Ama benzer yorumları ben de okumuştum. Umarım bu kez iyi iş çıkarmışlardır.
Sitelerde kitabın boyutları ikisinin de aynı gözüküyor. Bütün Hikayeler 1 de ciltlinin ve ciltsizin sayfa sayıları aynı. Sadece Bütün Hikayeler 2 de farklı.
Muhtemelen daha küçük puntoludur
Sayfa sayıları doğru girilmiş mi bilmiyorum şimdi videoları tekrar izledim ebatları hemen hemen aynı gibi.
Yine de örneğin Alfa klasiklerde beyaz karton kapaklar ve kırmızı ciltli kapaklar sitelerde 12*20 olarak gözüküyor ama iki baskıyı yan yana getirdiğimiz de kırmızı ciltliler beyaz karton kapaklardan 1-2 cm daha geniş ve yüksek oluyor. fakat öyle aralarında onlarca sayfa farkı da olmuyor.
Sonradan Ekleme:
Şöyle kabaca bir hesap yaptım…
Alfa ciltli baskılar liste fiyatları : Tek kitap 125 TL - 3 kitap 375 TL
Everest açıklamalı özel baskı: Tek Kitap 150 TL - 3 kitap 450 TL ( her an zam gelebilir)
Ben olsam içeriğiyle, cildiyle, kağıdıyla, baskısıyla daha iyi olan Everest baskıları alırdım.