Ayı ve Bülbül kitabını İthaki basmıyor muydu, Ephesus’tan çıkmış.
Sonunda Üç Silahşörler gelmiş. Aşırı mutluyum, herkese benden çay
Aa Aslı Dağlı çevirmeyecek miydi bu kitabı? Hem yayınevi hem çevirmeni değişmiş galiba. Aslı Dağı çevirecek diye aklımda kalmış.
Aslı Dağlı 2019 Aralık ayında Goodreads’e yorum atmış hatta. Çeviriyi bitirip teslim ettim ve kitabı çok sevdim diye.
Evet ben de öyle hatırlıyorum, ondan kafam karıştı zaten. @agape sen bir şey biliyor musun bu konuda?
Olayı biliyorum. İthaki yazardan, Ephesus ise yayıncıdan telifi almak istedi. Sonunda Ephesus aldı telifi. Maalesef Aslı hanımın da çevirisi boşa gitti.
Hadi ya, kötü olmuş. İşin kötüsü yıllarca İthaki’den iyi bir çeviriyle çıkmasını beklemiştik, Ephesus nasıl bir iş çıkardı acaba?
Kötü olmuş. Ephesus hiç yokmuş gibi okur serüvenime devam etmeyi tercih ediyorum ben.
Aslı Dağlı çevirisi bekliyorduk kötü olmuş. Tek avantaj Ephesus olunca ciltli olmuş ve 416 sayfa etiket fiyatı 49 TL. İthaki olsa karton kapak ve daha pahalı olurdu.
Tek başına okunur mu bu kitap? yoksa serinin tamamlanmasını mı beklemek lazım?
Bütün romanlarının ciltli versiyonu daha satışa açılmamış herhalde, göremedim.
Çeviri nasıl onu bilmek lazım, hiç Ephesus kitabı okumadım ben hayatımda.
Seri kitap, standalone değil. Ben okumuştum, ilginç bir kitap (devam etmedim diğer kitaplara). Biraz masalsı.
Detaylı bakmadım ama alfakitap daha hiç birisine satışa açmadı.
Everest zaten Alfa yayın grubuna ait değil mi, birbirlerine rakip olmaları entresan olmuş.
Ben babilden baktım. Ön siparişe açılmış orada ama bütün romanlar ciltli olanı yok. Bir de kutulu versiyonu yok. Belki satışa açılınca koyarlar, bilemedim.
Başka kitaplarda da bu durum geçerli, hem rekabet iyidir, canlı tutar.
Sherlock Holmes açısından rekabet sayılmaz bence. Everest’in Sherlock baskıları notlu/incelemeli baskı, Alfa gördüğüm kadarıyla sadece asıl metinleri basmış.
@Anita açıklamış. Olaydan haberim vardı fakat söz verdiğim için bir şey söylemedim. Talihsiz bir durum. Kendi adıma çok üzülmüştüm. Uzun zamandır beklediğim bir seriydi fakat Ephesus’tan almayı düşünmüyorum. Seriyi pas geçeceğim. Telif el değiştirir ve Aslı Dağlı çevirisiyle gelirse alır okurum. Emek emek nasıl çevirdiğini gördüm çünkü. O denli bir çeviri ile karşılaşmayacağımı biliyorum. Tam baskıya gidince 2020 başı gibi yaşandı durum diye anımsamaktayım.
İçimden bir ses senin bu kitabı çok seveceğini söylüyor.
Kitabı seveceğimi biliyorum fakat bekleyeceğim. Belki bir gün… Aslı çevirirken aradan dereden, kıyıdan köşeden dayanamayıp bakmıştım.