Kitap adıyla yazan kişinin ilişkisine mi, kapağa takım elbiseli fotoğrafının konmasına mı yoksa Nobel Akademik Yayıncılık’ın böyle bir kitap basımına onay vermesine mi(asıl önemli olan) yanayım? Nobel satıldı da acaba benim mi haberim olmadı.
S ve onun kadim dostu J.
Gece Kitaplığı Thomas Bulfinch’in Bulfinch Mitolojisi kitabını orijinal dilinde basmış.
https://www.kitapyurdu.com/kitap/bulfinchs-mythology/586348.html&publisher_id=6573
Henüz çıkmış değil ancak 2021 bitmeden çıkacağı bilgisi paylaşılmış İthaki tarafından. Aslında sadece bu kitap değil, 2021 Locus ödüllü kitapların basılacağını duyurmuş İthaki.
Hocam 2020 hugo veya nebula ödüllü kitaplar da basılıyordu, basılmadı var mı bir bilginiz Gideon the Ninth falan.
Ne yazık ki bilgim yok.
Mexican Gotik’e el atacaklarını sanmıyordum, Ring Shout ise tam olarak bonus olmuş.
Georges Perec görmek güzel. Teşekkürler.
Listeyi görünce aklım gitti ancak Georges Perec dışında pek ilgimi çekmedi. Demek Sel Perec’i de kaybetmiş. Biliyorduysam da hatırlamıyordum. İşin tuhafı peki bu adamcağızın diğer yayınevlerindeki telifleri ne oldu acaba. Her şey çok karışık.
Fatih Sultan Mehmed ve Zamanı (Ciltli)
“Babinger, bugüne kadar asla aşılamamış bir Fatih çalışması yayımladı. Çıkar çıkmaz büyük gürültüler koparan Fatih Sultan Mehmed ve Zamanı … elli yıldır herkesin aleyhinde bulunduğu, aleyhinde bilim adamlarınca bunca makalenin yazıldığı efsanevi kitap, asıl yayımlanması gereken dilde, Türkçede.”
–Halil İnalcık
Bu klasik biyografi, 1453’teki ünlü Konstantinopolis kuşatmasından Osmanlı İmparatorluğu’nu güvenli bir sınıra ulaştıran sayısız sefere kadar, İmparator II Mehmed’in hayatındaki olayları anlatmaktadır.“Büyüleyici. Türklerin onu padişahların en büyüğü ve askeri hünerde, devlet idaresinde, sanat ve bilim hamiliğinde dünya tarihinde benzeri olmayan bir şahsiyet olarak görmeleri şaşırtıcı değildir.”
–Robert Kirsch, The Los Angeles Times Book Review“Babinger’in kitabı hâlâ, bir sultan üzerine Doğu ve Batı kaynaklarına dayanılarak yazılmış ve aynı zamanda kurumsal örgütlenmeler ile kültürel faaliyetleri irdeleyen tek geniş kapsamlı kitap olmayı sürdürmektedir.”
–William C. Hickman
https://kidega.com/kitap/felsefe-tarihi-3-380485/
XI ile XIII. yüzyıllar arasında Batıda siyasi ve toplumsal hayatta, sanat, ekonomi ve teknoloji alanlarında köklü dönüşümler göze çarpar. Felsefe de bu dönemdeki maddi ve entelektüel uyanışın bir parçasıdır.
XIII. yüzyıl ise tercüme ve yorum (translatio) hareketinin etkisini gösterdiği dönemdir. Bu hareket, Batının bir yandan Araplar ve eski Yunan karşısındaki felsefi gecikmesini telafi etme çabası, diğer yandan “skolastik” döneme bakışını değiştiren tartışmaların kaynağıdır. Tezlerin ve karşı tezlerin sunulması neticesinde bir sonuca ulaştırılan bu tartışmaların mekânı ise “üniversite”lerdir.
Ancak XIII. yüzyılın sonlarında, bir açıklama modeli olarak kabul gören Aristoteles felsefesine güven sarsılır. Özellikle teoloji ile felsefe arasındaki zorunlu bağ kopar. XIV. yüzyıla yaklaşırken, kültür hakikatlerin çoğulluğuna açılır. Avrupa bir yandan da Yüzyıl Savaşlarının ve vebanın gölgesindedir. XV. yüzyılda ise yeni bir duyarlılık şekillenir: hümanizm. Artık insanın her şeyin ölçüsü sayılacağı zamanlara gelinmiştir.
İş Bankası’nın 1998 - 2002 arası bastığı bir sürü kitabı yıllardır hiç basmadı. Bende bunların bir kısmı mevcut. Arada bir ne diye bunları basmıyorsunuz diye sitem ederdim. Basılacağını görünce günüm şenlendi. Darısı diğer kitapların başına.
- Basım 1999
Eski baskıda fiyat yazıyor mu?
2.000.000 TL yani 2 lira 1999 basım.
Tekrar baktım kitaplara ve rastgele seçtim.
1999 basım Devlet- Platon 2.400.000 TL - 284 sayfa
2002 basım Tabula Rasa- Özdemir İnce 7.000.000 TL - 149 sayfa
2003 basım Yeter ki Kararmasın - Onar Kutlar - 7.000.000 TL - 106 sayfa
2002 krizinin nasıl etkilediği malum. 2003 üstü kitapları vaktim olunca atarım isterseniz.
Onat Kutlar’ın kitabı çok pahalıymış bence. Kitabın etiket fiyatı şu an YKY’de 14 TL gözüküyor. O yılları hatırlamadığım için kitap fiyatlarını da bilmiyorum gerçi.
2003 yılı ortalama dolar kuru 1.500.000 TL. 2003 Dolar Kuru
106 sayfa kitap 4.66 dolar yani.
Günümüze çevirirsek 41 lira yapıyor.