Denetmenlerden biri bizim yukarıdaki mesajlarımızı tartışma köşesine taşıyabilir mi acaba? Mesaj sayısını arttırarak boşuna ümitlendiriyoruz insanları.
Anlamamakta ısrar ediyorsunuz galiba: kitabın İspanyolca orijinal dilindeki ismi de Space Invaders. Kitapta önemli bir yer tutuyor oyun.
Yazar istiyor yani böyle olmasını. Sen gidip onu Türkçeye Uzay İşgalcileri diye çevirirsen gülerler sana. Uzay operası değil bu.
Ben pes ettim hocam sen de boşver. Kapakta Uzay İşgalcileri yazsın altına da parantez içinde Sipeys inveydırs yazsınlar da edebiyat neymiş görelim.
Başlığa ne umutlarla girmiştim, beklenen kitaplardan birisi çıktı kesin demiştim.
Profil fotoğrafı değişmiş. Bir an tanıyamadım
Gel çök yanıma. Ben ayda 1 güzel haber alırsam öpüp başıma koyuyorum. Bu ay ki kota doldu Alfa sağ olsun. ağustos ayına artık.
Uzun zamandır aynı profil resmi vardı, Eva sevgimi açığa çıkarayım dedim.
@ali1234512 Bu hüzün hepimizin.
KÜTAHYA-ESKİŞEHİR - Kurtuluş Savaşı’nın Unutulan Muharebeleri
1921 yılı Millî Mücadele dönemimiz içinde çok önemli bir yer tutar. Türk Milleti, 1921 yılında varoluş ve yok oluş arasındaki ince çizgi üzerinde adeta gidip gelmiştir. İç isyanlar, Birinci ve İkinci İnönü Muharebeleri, Aslıhanlar ve Dumlupınar Muharebeleri, Kütahya-Eskişehir Muharebeleri ve Sakarya Meydan Muharebesi hep bu yıl içerisinde cereyan etmiştir. Tüm bu muharebeler içerisinde sonucu ve etkisi bakımından en yıkıcı olanı ise Kütahya-Eskişehir Muharebeleridir. Bu muharebeler sonucunda binlerce Mehmetçik şehit olmuş, yaralanmış ve esir düşmüştür.
Elinizdeki çalışma, Kütahya-Eskişehir Muharebeleri sonucunda yenilen ve Sakarya Nehri doğusuna çekilmek zorunda kalan bir ordunun Yunan çemberinden nasıl çıktığının ve mutlak bir yok oluştan nasıl kurtulduğunun öyküsünü anlatıyor. Milli tarihimiz açısından uzun yıllar görmezden gelinen Kütahya-Eskişehir Muharebeleri, Süleyman Duman’ın muharebe sahasını bizzat araştırması, Türk ve Yunan askeri ve sivil kaynaklarını taraması neticesinde büyük bir titizlikle yeniden kaleme alınıyor.
Kitapta anlatılan muharebelerin yaşandığı harp sahasındaki bütün dağ ve tepeler, mevziler, pusu noktaları, geçitler ve boğazların; yazar tarafından arazide dolaşılarak fotoğraflanması okuyucuların an be an muharebelerin hissiyatını yaşamasını sağlıyor. Yine bu maksatla o dönemde Mehmetçiğin savaştığı yerler ve uzun yürüyüşlerinin güzergâhları da rota olarak çiziliyor. Çarpışmaların yaşandığı yerlerin koordinatlarının da yer aldığı bu çalışmada okuyucular muharebeleri harita üzerinden görebiliyor ve hatta araziye gittiklerinde navigasyon cihazlarına verilen koordinatları girerek ulaşacakları hedeflerde siperleri ve şehit mezarlarını görebiliyor.
Kütahya-Eskişehir: Kurtuluş Savaşı’nın Unutulan Muharebeleri , bir milletin yeniden şahlanma yolunda cephe hattındaki mücadelesini tüm heyecanıyla anlatan bir başucu eseri…
Kitabı satın almak isteyen olursa, 1-2 haftaya kadar BKM ve (büyük ihtimalle) Amazon da yüzde 45 indirimi görür. Kronik genelde BKM ve Amazon da sık sık yüzde 45 oluyor:
Bunu yapabiliyorlar mı ki ? Hep yayınevlerinin neden kitapları hem orjinal dilinden hem de Türkçe olarak piyasaya sürmediğini merak etmişimdir. Alıcı istediği şekilde alıp okur hem de yurtdışı basımından daha ucuz olacağı için daha fazla satış olur. Yayınevi de kazanır. Ama yasak olduğunu falan düşünüyordum bu şekilde bir hiç baskıya denk gelmediğim için .
Çok iyi bilmiyorum ama orjinal dil için ayrıca telif ödemeleri gerekir diye düşünüyorum. Çünkü Türkçe için yayın hakkını alıyorlar. Çevirmen masrafı olmaz ama baskı ve satış adedi Türkçenin belki 1/10’u hatta daha azı olacağından telifi çıkarmak için fiyat 2-3 katı olur bu şekilde.
Thomas Bulfinch öleli 70 yılı geçtiği için telif hakkı yok. Telif hakkı olmayan klasikleri İngilizce basan yerli yayınevleri var ama muhtemelen @Erdal_01 Beyin de değindiği gibi kâr edecek kadar satmayacağını düşündükleri için birçok kitabı İngilizce basma zahmetine girmiyorlardır.
İş Kültür yine bir ilke imza atarak bu mükemmel çalışmayı da bastı. Keşke bu da Türkiye’nin Ağaçları ve Çalıları gibi ciltli olsaydı.
Eğer aldıysanız içerik paylaşabilir misiniz? İçindekiler kısmına gerek yokta, resim ve haritaları kitaba nasıl yerleştirdiklerini merak ettim.
Sunuş, kuş türleri, kuşlar, listeleri Türkçe ve Latince dizin, bölgelere göre kuş türleri vs. oldukça zengin.
Teşekkürler. Ağzımın suyu aktı, ilk fırsatta alacağım.