Düşündüğünüzün aksine maalesef Drizzt serisinin satış adedi diğer serilerin yanında oldukça düşük olduğu yayınevi tarafından ve içeride bulunan birçok kişi tarafından defalarca dile getirildi. Belki çok geçerli bir veri olmaz ama Kitapyurdu sitesinde satış adetlerini görebilirsiniz. Kara Prizma 435 adet satmışken Anayurt 224 adet satmış mesela. Belki çok yüzeysel bir veri ama az çok fikir veriyor. Çoğu kişi uzun soluklu serilerden uzak duruyor. Üstelik Drizzt çevirisi hâlâ güncellenmedi. Oldukça berbat bir çeviri ve editörlüğü var. Bu işten keyif alan arkadaşlar inceleme yapabilir.
Anayurt benim bildiğin 3-4 baskı gördü İthaki’den. Kara prizmayı uzun dönem 8 -10 TL’den satıldı Kitapyurdun’da. Keşke İdefix DR gibi siteler satış adeti açıklasa, o zaman daha doğru yorum yapabiliriz.
Yanlış hatırlamıyormuşum 4. baskısı gelmiş aralıkta.
Cihan Bey’den okuyacağız ama Niran Hanım’ın çevirisini de çok merak ediyorum. Keşke okuma fırsatımız olsa. Malazan konusuyla ilgili bir açıklaması yok galiba. Kim bilir neler oldu o süreçte?
Bu yıl Pegasus, Karen Armstrong’un ne çok eserini çevirdi böyle
Güzel haber ama fiyatlarını az daha ucuza çekseler çok iyi olur. Şu an Alfa beklerim yine ama Sherlock gibi olacaksa sonu hiç beklemeyim
Ben de Alfa’yı bekleyeceğim. Tek cilt olarak basacaklar mı diye sordum. Cevap geldiğinde paylaşacağım.
Sherlock Holmes kitaplarını Alfa dan ciltlileri alacağım. Profesör Challenger’in Maceraları kitapları da tek cilt basılırısa iyi olur.
Alfa ciltli Sherlocklar çok yüksek fiyattan çıktı. 3-5 daha koyulsa Everest baskısı alınabiliyordu. Kitaplar kalın olduğu için ciltsiz olanlara da ben güvenemedim. Sonuç olarak Alfa baskıyı o kadar bekledim ama Cem Yayınlarından aldım
Neuromancer çevirisi başlamış.
Hangi yayınevinde? (20)
İthaki. (20karakter)
Peki Armstrong’un kitapları referans olabilecek kadar iyi mi? Hiç okumadım kendisini.
Başlamadan şunu belirteyim ben Tarih Yüksek Lisans öğrencisiyim. Anlatılan konular konusunda genel bilgiye sahibim. Ben Armstrong’un çıkan bütün eserlerini okudum. Açıkçası kitaplarını çok karışık ve yoğun buluyorum. Örneğin dinler tarihi hakkında belgesel izlediğinizi düşünün. Bir çok bilgi veriliyor ama siz anlatılanların sadece birazını anlıyorsunuz. İşte Armstrong’un eserleri de aynen böyle, bir çok kişi, olay ve olgu anlatılıyor ama çoğu konu yüzeysel ve konular arası çok fazla geçiş yapılıyor. Bu da kitaptan alabileceğiniz verimi düşürüyor. Dinler tarihi için yeni başlayacaklara Armstrong’u önermem, sıkılıp bırakmanız ve yeterince verim alamamanız muhtemeldir.
Ben yazardan Tanrı’nın Tarihi ve Mitlerin Kısa Tarihi kitaplarını okudum. Tanrının Tarihi aslında Din Tarihi kitabı değil, adı üstünde Semavi dinlerde Tanrı olarak tapınılan figürün değişimini anlatıyor.
Örneğin Yahudilerin bundan 2000 yıl önce tapındıkları Tanrı figürü ile şimdiki Tanrı figürünün aynı olmadığını ve Yahudi toplumunun değişimi ile Tanrı figürünün de nasıl değiştiğinden, Semavi Dinlerin Tanrılarının toplumların ihtiyaçları doğrultusunda birbirindne nasıl esinlendiğinden vs. bahsediyor. Benim beğendiğim bir kitap oldu fakat anlatım öyle basit değil. Önce bir Dinler Tarihine giriş kitabı okuyup sonra Armstrong’un kitaplarını okumak gerekli.
Alanım tarih olduğu için ön bilgilere az çok hakimim (alt dal eskiçağ) @smltrkmn
Teşekkür ederim cevaplayan arkadaşlara. Her iki cevap da bir ön hazırlık gerektiğini vurgulamış. Ne olur ne olmaz diye denileni yapacağım. O halde bir sonraki alışveriş listeme ekleye bilirim yazarı.