Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.

1 Beğeni

MÜ-KEM-MEL HABER :partying_face: :partying_face:

Ne yapsalardı bazı TV kanallarının hep yayınlanan filmelerine “TV’de İlk Kez” yazmaları gibi ilk iki kitaba da öyle olmadığı halde “Türkçe’de ilk kez” mi yazsalardı? Eğer 3,4 ve 5. kitaplarda böyle bir ibare olmasaydı diyorsanız görüşünüze saygı duyarım tabi. Bu arada yazı hoş durmuş bence, böyle ünlü bir eseri Türkiye’de ilk kez layığıyla basan yayınevinin de hakkı o ibareyi eklemek.

7 Beğeni

dikkatli okursanız,3. den sonraki kitaplarda da olmasaydı demek istedim.Sorun zaten ilk kez bastıklarını belirtmelerinde de değil,burada tamamen ön kapak tasarımını eleştirdim.Arka kapakta daha küçük fontlarda yazılsa daha mantıklı olurdu -BENCE- çünkü bunun uzun yıllar saklanacak çok değerli bir set olduğunu düşünüyorum.

6 Beğeni

Bizim insanlarımız aldıkları her şeyin içeriğinden önce kabına bakıp aldığı için (buna kitap dahil tabiki ve o insanlara da zaman zaman ben dahilim.) Alfa’ya kızamıyorum. :slight_smile: Ben kapaktaki yazılara takılmasamda takılanlara da saygı duyarım. :slight_smile:

Çok karışık bir cümle oldu. :woozy_face:

4 Beğeni

Önceki gönderide dediğim gibi Türkiye’de ilk kez basılan bir eserin kapağında ilk olduğunun belirtilerek reklam yapılması gayet normal ve yine önceki yanıtımda dediğim gibi kapakta olmasını beğenmemek sizin tercihiniz, tercihinize saygı duyduğumu da kaçıncı kez yazayım bilemedim.

1 Beğeni

Fol bilim ilk kitap

Bu kitapta, evrim teorisi merak uyandırıcı altı büyük soru etrafında tartışılmaktadır. Kısır bir döngü içerisine çekilen evrim tartışmaları bu döngüden çıkarılarak bilimsel yönleriyle incelenmektedir.

Ben maymun muyum? Evrim neden bir kuram olarak ele alınır? DNA nedir ve evrim sürecine etkileri nelerdir? Bütün bilim insanları evrim kuramını kabul eder mi? Yaşam nasıl başladı?

Tüm bu sorularla evrim kuramına dair yaptığı açıklamaları genişleten Francisco J. Ayala, kitabın son bölümünde ise hem evrime hem Tanrı’ya aynı anda inanmanın mümkün olup olmadığını ele alıyor.

https://www.eganba.com/ben-maymun-muyum-kitabi-francisco-j-ayala-fol-kitap

Üniversite özgürlüğü üzerine ve hatta üniversite özerkliği üzerine

https://www.eganba.com/fakultelerin-catismasi-kitabi-immanuel-kant

https://www.eganba.com/anlama-yetisi-uzerine-yeni-denemeler-kitabi-gottfried-wilhelm-leibniz

7 Beğeni

Benim içeriğini bilip beğenip sonradan kapağına bakıp almaktan vazgeçtiğim kitap olmamıştır.Bu seti de kapak tasarımını beğenmedim diye almayacak değilim :slight_smile: Ama o yazı bana gereksiz geldi.

1 Beğeni

Tam ithaki modern’e bir ara vereyim diyorum. İlgimi çeken bir yazarın kitabını basıyorlar. :slight_smile: Umarım Lauren Groff öyküleri de Yazgı ve Gazap romanı kadar güzeldir.

3 Beğeni

@Bunn-Y acaba Kuzgunun Gölgesi yeniden basılacak mı? İlk kitap bulunmadığı için seriye başlayamıyoruz.
Bir de Ejderha Mızrağı yeni kitaplar için tahmini bir tarih var mı acaba?

1 Beğeni

Yazgı ve Gazap’ı okumadım ama okumayı planlıyorum. Bu kitabı da ekledim listeme. :slight_smile:

1 Beğeni

Alexandre Dumas telifli bir yazar değil. Ancak İş Bankasına devamını basıp basmayacaklarına dair sormak lazım. Unutmazsam yarın sorar, cevabı buraya yazarım. Ben İş Bankası aldığım için Alfalara yönelmedim ama basmak gibi bir planları yoksa alırım.

Türkçe’de ilk kez yazısının ön kapakta olmasını ben de sevmedim. Ön kapakta Netflix falan yazıyorlar ya ondan bir farkı yok bence.

6 Beğeni

Alfa’nın Tolstoy külliyatını almaya geçen ay itibariyle başladım ve aklımda bir soru belirdi.Alfa Tolstoy’da yaptığı gibi Dostoyevski için bir külliyat yapabilir mı? :thinking:

@alper Güzel olmaz mıydı? :sweat_smile:

2 Beğeni

Alfa - Sabri Gürses - Uğur Büke (Çehov - Tolstoy ekibi) için böyle bir dedikodu var.

2021 yılı Dostoyevski’nin 200. yaşı ve bu sene başlarlar diye düşünüyordum ama bir gelişme olmadı. Belki Sabri Gürses ve Uğur Büke’nin diğer yayınevlerinde olan çevirilerinin telif sürelerinin dolmasını bekliyor olabilir.

3 Beğeni

2010’dan beri İş Bankası Kültür Yayınları’na Üç Silahşör’ün devam kitapları özellikle de Demir Maskeli Adam soruluyor. Basacaklarına dair ümidimi kestim ben.

1 Beğeni

Umarım yaparlar, gerçekten harika olur. :slight_smile:

1 Beğeni

Ben sormuştum bunu Mustafa Bey’e, sırada Puşkin gelecek, sonra bir kaç tane daha gelecek ve Dostoyevski en son yayımlayacağımız külliyat olacak demişti.

7 Beğeni

Pegasus - Donato Carrisi yeni kitap (Polisiye).

2 Beğeni

Aynı şekilde düşünüyorum,yakın zamanda basmayacaklarsa Alfanınki hazır tamamlanmış güzel bir set oldu onu alacağım.

1 Beğeni

İlk 2 kitapta isteselerde yazamazlardı çünkü aynı çeviri daha önce Oğlak Yayınları tarafından basılmıştı. 3. kitap ve sonrası gerçekten Türkçe’de ilk kez olunca onlara ekleme gereği duymuşlar demek ki.

Jaguar Kitap yeni kitap duyuruları;

image
image

2 Beğeni