Ben saldım artık. Zaten her halükarda eksik kalacak seri için dert etmeye gerek yok. Mali külfeti de cabası.
Ben eksiği çok takmam. Karton kapak olanları durur elimde gerekirse eksik olanların. Yine de elimden geldiğince eksiksiz toplarım.
Ya abi sorma, vallahi bak Bedenin Tarihi için ne uğraştım bir yıl tekrar baskı yapması için. Bir yandan Saadet Hanım’a yaz. Bir yandan ayda bir Mustafa Bey’i ara. Arada mail at. Bir buçuk yıl sonra çıka çıka kağıt kalitesi çok kötü şekilde basıldı. YKY baskısı yine en iyisi olarak kaldı. Bir arkadaşım aldı ve ikinci cildin bazı sayfalarındaki yazılar eğri. Dikkatli bakınca belli oluyor.
Keza Hergé’nin Ten Ten’ini mahvettiler. 25 yıl önce YKY baskısı Alfa’nın baskısından iyi maalesef. Yine Quick & Flupke fasiküller aynı ebat değil numaralar soldan sağa bakıldığında aynı hizada değil.
Şimdi Asterix’in haklarını satın aldılar. Everest GYY’ni Saadet Hanım’ın çevirmesini istiyorlar. Baskı kalitesi olsun ebatları/ yazı fontu olsun umarım Remzi’yi aratmaz. Keza Remzi de çok kötü bastı. Bazılarında numara var bazılarında yok.
Zeki Müren gibi “çıldiriciğim efendim” demek istiyorum.
Henüz çıldırmamış olmana şaşıyorum.
Şöyle derim genelde bu ülkedeki yaşam için: " yaşanan onca şeye rağmen; akıl sağlığımızı korumaya çalışmak en büyük deliliktir."
Bugün haberleri izledim 40 gün sonra ilk kez ve öyle haberler vardı ki en son şöyle dedim:
“Herkes kısa sürede öyle bir delirmiş ki biz normal olmuşuz.”
Valla daha bugün Güven Park’ın orada tekme tokat sopalı minibüs sırası kavgası gördüm. Bir minibüs bir dakika önce çıkmış olay bu. Gerçekten herkes cinnet halinde.
O zaman süren konuşmaya istinaden şunu, şuraya bırakalım;
“Belki de hepimiz arada sırada biraz deliriyoruzdur…Evet. Bu doğruydu. Hepimiz arada sırada deliriyoruz.”
Sapık - Robert Bloch
Ben arada sırada normalleşiyorum, sizi bilemem.
Daha önceden yapılmıuş bir çevirisi varsa bile ben bulamadım.
Bilim : 11
“Galaksilerin bilimsel olarak incelenmesine ancak 1920’lerde başlandı. Teleskopla bakınca görülen dağılmış ışık lekelerinin birçoğunun, bizim gökadamız (galaksimiz) Samanyolu’ndan çok uzaklarda, çok çok çok sayıda yıldızın bir araya geldiği adalar olduğu ilk o zaman anlaşıldı.”
Bugün evrenle ilgili giderek artan bilgilerimizin büyük bir kısmını galaksiler üzerine yapılan araştırmalara borçluyuz. 20. yüzyılın başından itibaren yaşanan kuramsal ve teknolojik gelişmeler sayesinde galaksilere, dolayısıyla evrene bakış açımızda köklü değişiklikler yaşamaya devam ediyoruz. Uzayın derinliklerine bakmayı sürdürdükçe bu maceramız da devam edecek.
Yazıları New Scientist ve Nature gibi dergilerde yayımlanmış, Bilim Tarihi ve Schrödinger’in Kedisinin Peşinde kitaplarının yazarı John Gribbin bizleri evrende bir seyahate çıkararak bu maceraya davet ediyor. Samanyolu gibi sarmal galaksilerden galaksiler arası devasa çarpışmaların kalıntılarına, aktif galaksilerden uzay-zamanın uç noktalarında güçlükle saptayabildiklerimize kadar uzanan bu yolculukta galaksileri daha yakından tanıyacak, Büyük Patlama’yla başlayan hikâyemiz nasıl ilerledi ve uzak bir gelecekte bizi nasıl bir son bekliyor gibi soruların cevaplarını bulacaksınız.
https://www.eganba.com/galaksiler-kisa-bir-giris-kitabi-john-gribbin
Su içen herkesin delirdiği bir masal var. Deliler su içmeyen krala deli diyorlardı. Kral da deli olmamak için suyu içiyordu.
Söylediğiniz kitaplardan Modern Klasikler Serisindeki ler Türkiye iş Bankası yayınları sitesinde gözükmüyor maalesef. Ne zaman sitelerinde yayınlanır ki??
Gerçekten öyle modern klasik serisi bir yana Hasan Ali Yücel klasikleri nde de durum aynı nereye kadar gidecek bu seriler. Baskisi olmayan bir çok eser var onların basımı için uğraşılsa daha iyi olur diye düşünüyorum naçizane…
Bilemiyorum maalesef.
İş Bankası Kültür Yayınları yeni kitapları genelde hep salı günleri satışa sunuyor. En az 3 gün öncesinden kitabı siteye koyuyorlar. Kuvvetle muhtemel bu ayın 21’inde satışa çıkar. Tamamen şahsi fikrimdir.
14 Eylül’de satışa çıkacak.
Çok iyiymiş serinin her kitabını alan değilde seçici davranaraktan almayı tercih ediyorum…
Zaman çarkı yeni kapakların devamı gelmeyecek diye korkuyordum iki kitap birden çok güzel oldu
Epsilon’a Matteo Strukul’un diziye de uyarlanmış Medici serisinin devamını sordum. (4 kitaptan sadece ilki çıkmıştı geçen senenin başında.) Ben pek umutlu değildim ama gelen cevap olumlu oldu. Eğer bilen, okumak isteyen varsa diye buradan da paylaşayım dedim.
Yazarın bu sene çıkmış kitabının da kapağı bu şekilde. Sadece İtalyanca baskısı olduğu için pek yorum yapamayacağım ama görünüşe göre Dante’nin hayatını anlatıyor. Bu da ilgimi çekmek için yeterli oldu.
Akbabaların Ağıdı kitabının devam kitabı çıkmış yeni fark ettim.
https://www.eganba.com/kuzgunlarin-kumpasi-kitabi-lila-bowen