Acaba nedir nedir?
Pardayanlar olur umarım.
Tamamı zamanın gravürleriyle yapılmış bu çizgi roman, Komünarların destanını anlatır ve tarihimizin iplerini yeniden örer.
@MeanMachine Pardayanlar Alfa’dan Kasım ayı gibi gelecek denildi.
Orhan Duru’nun beşinci öykü kitabı Şişe…
Şişe, klasik öykünün kalıplarını bozarak başka bir anlatı dili geliştiren 1950 Kuşağı’nın ele avuca sığmaz yazarı Orhan Duru’nun ayrıksı kitaplarından biri. Orhan Duru sözü kırk parçaya bölerek düşün gerçeğini, saçmanın anlamını, umutsuzluğun neşesini yaratıyor.
İlk baskısı 1989’da Ada Yayınları tarafından yapılan Şişe için şöyle denmişti: “Tüm deliler buraya toplanıyor ve birbirini buluyor galiba…” diye bir cümle düşen Orhan Duru’nun, yıllar boyu yazıp “şişelediği” yedi öykü yer alıyor bu kitapta. “Fantastik, humoristik ve sismik…” yedi öykü. Sözcüklerin simyasından anlayanların kahkahalar atarak, tarih meraklılarının ise gözlüklerini takarak okuyacakları son yılların azgın enflasyonundan etkilenmemiş ender, saf ve eşsiz öyküler bunlar.“Güncelin dışına çıkınca işin içine duygular karışıyor, romantikleşiyorsunuz. Soyutluyorsunuz kendinizi giderek. Niye yapayım bunu? Güncel bir gerçekçiyim ben.”
“Robert Graves… Belisarios’un yazmanı Prokopios’un kaleme aldığı iki tarihçeden faydalanır; biri generalin üstün başarılarını konu edinen Savaşlar Tarihi, diğeri ise kindar dedikodularla dolu Bizans’ın Gizli Tarihi’dir.”
Savaşlar Tarihi’nin İngilizce’sini araştırırken yakın zamanda 1. cildinin Türkçe’ye çevrildiğini, Post Yayın’dan çıktığını farkettim.
Güzel Sanatların Bir Dalı Olarak Cinayet
19 . yüzyıl İngiliz yazınının en ayrıksı yazarı Thomas de Quincey’nin İngiliz toplumunu kasıp kavuran “usta işi” cinayetlerden yola çıkarak kaleme aldığı üç parçadan oluşan Güzel Sanatların Bir Dalı Olarak Cinayet, yazın tarihinin kuşkusuz en ilginç metinlerindendir. Bu yazıları müstesna kılan özelliklerden biri, Quincey’nin olaylara tüm tarafların gözünden bakabilmesidir. Sürekli kimlik değiştiren yazar, kimi kez katilin, kimi kez kurbanın, kimi kez cinayetten kıl payı kurtulanın, kimi kez de bir dedektif edasıyla cinayeti soruşturanın yerine geçiyor. Ancak onun asıl kimliği, deyim yerindeyse, “cinayet eleştirmenliği”dir ve bu kimliği belirleyen de estetik değerlerdir.
Daha önce kaleme almış olduğu Bir İngiliz Afyon Tiryakisinin İtirafları adlı eseriyle uyuşturucu bağımlılığına farklı bir yaklaşım sunan Thomas de Quincey, cinayetin estetik değerlerle okunduğu ve güzel sanatların bir dalı olarak alımlandığı, haz ile korkunun el ele yürüdüğü, övgü ile lanetin yarıştığı Güzel Sanatların Bir Dalı Olarak Cinayet’te de okura yine bambaşka bir perspektiften bakma olasılığı sunuyor.
https://twitter.com/DrFunkySpoon/status/1437411830016708611?s=20
Yeni Wilbur Smith basmayacağız diyen Altın Kitaplar bandrol almış.
Sanırım Hector Cross serisinin 3. kitabı Predator bu.
Müthiş haber Teşekkür ederim.
Şimdiden fiyatları katlayıp satmaya başlayanlar vardı, güzel olmuş .
Malesef kendileri de fiyatı katlamış 🥲
%50 kovalayacağız belli oldu o halde 🥲.
Kitapyurdu’na bakın alacaksanız 1 adet var stokta eski fiyat.
Hocam depoda kalan son ürün insan güvenemiyor da şimdi deforme vs olmuş olabilir diye 🥲
Kitapyurdu deposu raf, sepet vs sistemiyle çok sıkıntılı değil ama yine de güvenilmiyor son kitaba tabi. İade için çok uğraştırmazlar ama.
Bu arada YKY yeni baskı yapmamış ya da bilgileri güncellememiş. Orada çıkan stokta iade ya da depoda kalan olabilir.
Doğru diyorsunuz bende yeni farkettim yeni baskı değilmiş .Ne kaybedeceğim diyerek kitapyurdundaki ürüne abanıyorum şuan
Abanamıyorum malesef ürün satılmış .🥲
- baskı mı bu? 2. baskı ne kadar çabuk bitmiş. Doğrusu çok bekleyen vardı ben dahil ama bu tarz bir kitabın hemen tükenmesine şaşırdım yine de.
@Erdal_01 Hocamın söylediklerinden sonra 1 dost başka yerden bulamadığı için aldı son 1 taneyi maalesef. ( Ben… )