Çevirmen hakkında bilgim yok umarım iyi bir çeviridir.
@Alladierre Martı’nın alt markası olabilir mi? Adresleri aynı galiba.
Çevirmen hakkında bilgim yok umarım iyi bir çeviridir.
@Alladierre Martı’nın alt markası olabilir mi? Adresleri aynı galiba.
Ben bu yazar ya da gazete yazılarını pek önemsemiyorum. Nedeni ise; belki reklam amaçlı para alıyorlardır vs gibi nedenlerden dolayı güvenilir gelmiyor bana. Yani belki hiç okumadan yazıp geçiyor bile olabilirler, kim bilecek
Bu yayınevinin bilim kurgu kitaplarını alıp okuyan ve değerlendiren var mı arkadaşlar? Ben görememişimdir olduysa da beni bir yönlendirseniz sevinirim. Çeviri, editörlük, baskı kalitesi, basılan kitapların kurguları vs. nedir, nasıldır?
Rosny-Aine’den Xipehuz-Şekiller’i aldım fakat okumadım. Okuyunca yorum yapacağım. Açıkçası ben de merak ediyorum yayınevinin çeviri ve editörlükteki performansını.
Açıkçası ben yazarları da pek duymadım. Bu yüzden de bilemiyorum bir türlü iyiler mi yoksa kötüler mi? Okuduğunda unutmaz beni de etiketlersen sevinirim.
41 değerlendirme çok az göründü gözüme emin olamadım. Tanıtımda yazan şeye göre kendi ülkesindekiler bari okuyup oy verseydi. O kadar mı okunmamış? Hayret…
Vay vefasızlar. Rosny amca 1928’de ve 1933’de Nobel edebiyat ödülüne aday gösterilmiş bu arada.
Ekşideki yorumlara baktım da kaliteli bir yayınevine benziyor.
https://www.eganba.com/selvi-boylum-al-yazmalim-kutulu-ozel-baski-kitabi-cengiz-aytmatov
@alper dediğin gibiymiş, websitelerine girip bakınca adresleri aynı. Martı Yayınları’nın demek çok yanlış olmaz sanki.
Sınırlı sayıda değil sanırım?
İş Kültür yeniler. 3-5 birşeyler daha var ama onlar karton kapakların sert kapak olanları…
Mill otobiyografi şu kitap galiba. Autobiography (John Stuart Mill) Fiyatı, Yorumları, Satın Al - kitapyurdu.com
Sınırlı sayıda olduğuna dair hiç bilgi yok, o yüzden öyle olmadığını varsayabiliriz sanırım.
Etiket fiyatı bana yüksek geldi; tamam kutu güzel, anladığım kadarıyla kağıt da kaliteli ama öyle lüks farklı bir şey yok gibi tanıtıma bakılınca. Sayfa sayısının da 160 olduğu düşünülürse 130-150TL civarı bana mevcut ekonomiyi de göz önüne alarak daha yakın gelmişti. Hayvan Çiftliği özel baskısı (telifliyken çıkmıştı) bile 150 TL olması lazım. Sadece tahtası bile kaç lira eder
Wladyslaw Szpilman - Piyanist - Koridor
Orhan Pamuk - Üç İstanbul Romanı - YKY Delta
https://www.eganba.com/uc-istanbul-romani-somizli-kitabi-orhan-pamuk
https://www.eganba.com/piyanist-bez-ciltli-kitabi-wladyslaw-szpilman
Piyanist İthaki’ye alternatif olması açısından güzel. Fiyatta da anlaşırsak oldu bu iş.
Edit: Bu kitap o kitap değilmiş. Aşağıdaki kitap imiş.
Aynı kitap değil. Bu kitap Piyanist filmine ilham olan Wladyslaw Szpilman kitabı. Koridor’un bastığı kitabı daha önce Everest basmış.
Avrupa’nın yerleşik ve “yüksek” değerleriyle yetişmiş olan Doktor Frederick von Kammacher, efsane denizcilik şirketi White Star’a ait bir gemi olan Roland’la, her türlü “aşırılığın ve bayağılığın” hüküm sürdüğü, “niteliksiz göçmenler ülkesi” Amerika’ya doğru yola çıkar.
Bir yandan Roland, sahip olduğu yüksek teknoloji ve yüksek konfor standartları ile göz boyarken, diğer yandan ilkel koşullarda yaşamak zorunda kalan gemi personelinden bir ocakçının ölümü ile sınıf farklılıkları, yerleşik sosyal hastalıklar ve cinsiyet ayrımcılıkları su yüzüne çıkmaya başlar.
Böylesi gerilimli bir seyahatte, başka bir geminin enkazına çarpan Roland batar.
Bu gemiden sağ kurtulan şanslı azınlıktan olan Kammacher, Amerika’nın yalnızca servet sahipliğine ve paraya dayalı sisteminde, kendisi gibi Roland’dan kurtulmuş ve reşit olmayan bir dans yıldızını korumak zorunda kalır. Gerilimin dozu arttıkça Roland kendisini yüksek entelektüel seviyedeki düşünce tartışmalarında, nihayet bir hayal âleminde, kayıp kıta Atlantis’te görmeye başlar.
Nobel Edebiyat Ödülü, Goethe Edebiyat Ödülü ve Almanya Onur Nişanı gibi pek çok ödüle sahip Hauptmann’ın zengin düşünsel dünyasını doyumsuz bir edebi kurguyla biçimlendirdiği önemli eserlerinden ATLANTIS, Onur Aydın’ın özenli çevirisi ile LIBRARIUM MAXIMUS seçkimizde yerini alıyo