Ön sipariş ile 160 TL’ye satıyorlardı ,almadığına pişmanım .
Çıkalı bir süre oldu ancak paylaşılmadı sanırım. Yedi Yayınları yeni kitap Oscar ve Lucinda.
Kitabın 97 yapımı bir filmi de mevcut.
Peter Carey’nin Booker ödüllü romanı Avustralya’nın gençliğini, dinamik tutkularının tehlikeli alışkanlıklara dönüşmesinden öncesini, alışılmadık ve sarsıcı bir aşk hikâyesi üzerinden anlatıyor.
Genç bir İngiliz din adamı olan Oscar geçmişinden kendisini koparmış ve bu esnada bir kumar alışkanlığına tutulmuştur. Tek bir tutkusu olan taşra kızı Lucinda, özgüven ve endüstriyel bir ütopya inşası hayalleriyle Sidney’e taşınır. Bu aykırı çift Avustralya’ya giden bir gemide tanıştıklarında yalnızlıkları, tutkuları ve kumara olan zaafIarıyla birbirlerine bağlanacak ve bağlılıkları on dokuzuncu yüzyıl Avustralya’sında uygunsuz ve dokunaklı bir aşk hikâyesine dönüşecektir.
İlki 1988’de, bu romanla olmak üzere iki defa Booker Ödülü’ne layık görülen Peter Carey’nin, Viktoryen roman geleneğini modern kurmacayla birleştirdiği Oscar&Lucinda ilk kez dilimizde
Özellikle 1001 Kitap baskısı çok güzel. Seride 2 eksiğim var benimde. Zamanında almadığım için pişmanım bende.
Koleksiyon yapma hevesi dışında çok gerekli bir kitap değil. İçindeki film listesini her yerde bulabilirsiniz ve ayrıca film tanıtım yazıları da fazlasıyla standart.
Müthiş bir haber bu. Asıl beklediğim Warriors ve Songs of the Dying Earth derlemeleri. Açıkçası pek umudum yoktu. Dangerous Woman geldiğine göre diğerleri de gelebilir.
Bu bayağı merak ettiğim antolojilerden birisi, içinde Brandon Sanderson’dan falan da öykü var, hatta tüm fantastik yazarlardan. Çıksın bakalım okuyalım.
Çok ilginç bir kitap, severek okumuştum.
Alfa’nın fantastik eserler basmasına çok seviniyorum. Dilerim daha da fazla basarlar.
Bu kitabı ben de merak ediyorum. Redditte hakkında çok iyi yorumlar var. Alfa umarım Robin Hobb’un Elderlings serisini tamamlar ve başka fantastik serilere de el atar.
Fantastik olarak Realm Of The Elderlings’in diğer serileri de basılacaktı diye hatırlıyorum. Sıradaki çoğu kişinin favorisi olan Liveship Traders.
Sosyal medya kullanmıyorum, biri Liveship Traders ile ilgili son durumu sorabilir mi?
Yanlış hatırlamıyorsam önce Farseer’ı, sonra Hobb külliyatını basacağız demişti Küpüşoğlu.
Belediye böyle yaparsa diğer yayıncılara diyecek bir şey yok.
https://www.istanbulkitapcisi.com/kitap/fotograflarla-cankaya-ozel-baski-kitabi-falih-rifki-atay
İBB Yayınlarının bütün kitapları pahalı. Bakınca dokusu, içeriği, kalitesi iyi evet ama normal bir vatandaşın bütçesinin çok üstünde. Fiyat politikalarını gözden geçirmeleri lazım acilen. Bazen ilgimi çeken bir kitabına rastlıyorum ama fiyat üzüyor.
Ekleme: Limitlimiymiş bu acaba? Stok yok diyor
Planetary çizgi roman serisinin son cildi.
Matbaadan gelmemiştir. Yeni çıktı kitap.
Nutuk gibi eminim cilt, kağıt, resimler vs. çok güzel baskıdır ama benim psikolojik sınırımın üzerinde. Muhtemelen bu edisyonun daha uygun fiyatlı karton kapak baskısı gelebilir.
Resimleri boşver ben okuyayım denilirse cep boy Pozitif baskısı 15-16 TL civarı.
Bu baskıya benim de içim gitti. Ciltli versiyondan %50 ucuz bile olsa, ki olmaz ama oldu diyelim. 140TL’ye gelir ciltsizi İş Bankası gibi ciltlileri pahalı, ciltsizleri daha ucuz yapsalar keşke. Kültür A.Ş’nin ciltsizleri bile pek bütçe dostu değil.