Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Müthiş bir yazar kesinlikle. Daha çok okunmayı hak ediyor. Umarım daha çok kitabı çevrilir. Özellikle öykülerini merak ediyorum.

1 Beğeni

Bu Amin Maalouf 'un yeni kitabının birinci baskısında sorun mu var yoksa birtek bende mi böyle oldu? Kitabı okuyayım dedim her tarafından eğilip bükülüyor. Sayfa kağıtları da kartonu da. Tipe bak.

Edit : evet baskı rezalet. Yetiştirilmeye çalışılmış gibi. Yky de ilk defa bu kadar kalitesiz baskı görüyorum. Bazı sayfaları bulanık falan. Baya özensiz çakma bir baskı gibi olmuş.

1 Beğeni

İç Savaş’ı çizgi roman sandım, dedim n’oluyoruz.

3 Beğeni

Bozkurtlar-Nihal Atsız

23 Beğeni

Çıkış tarihi belli oldu mu?

Bir bilgim yok maalesef. Lakin yakındır diye düşünüyorum.

Güzel haber. Borne’un ikinci kitabı bu. Ilki güzeldi ama ikinci hakkında pek iyi seyler okumadım. Okuruz yine de.
Alfa şu Vandermeer derlemelerini bir bassa keşke.

3 Beğeni

Biraz inceledim ama sorun var mı yok mu anlayamadım. Bulanık sayfa var mı diye baktım ama göremedim. Okurken daha net anlaşılır herhalde. Aynı/benzer bir durum olursa yazarım sana.

1 Beğeni

Dün bir kitabımı peteğin üzerine koymuşum yarım saat içinde bu hale geldi. Kitap bir senedir bendeydi ve daha önce okumuştum düzgündü önceden. Acaba ısıya mı maruz kaldı sizinki de? Şimdiki halleri çok benziyor çünkü.

Hikaye güzel gibi. 45-50 gibi bir indirim denk gelirse muhtemelen kitabı okurum.

“Herkes bir Amerikan savaşında savaşır.”

2074 yılında ABD’de fosil yakıtları yasaklayan bir yasa kabul edilince, Güney eyaletleri İkinci Amerikan İçsavaşı’nı başlatır. Louisiana’nın iklim değişikliğiyle zarar görmüş sahil kesiminde yaşayan Sarat, savaş çıktığında henüz altı yaşındadır. Küçük kız, babası bir intihar saldırısında ölünce annesi ve kardeşleriyle bir kampa yerleşmek zorunda kalır. Bir gün burada Albert Gaines’le tanışır. Bu gizemli adamın rehberliğinde, Sarat’ın kalbinde isyan ve intikam ateşi yanmaya başlayacaktır.

Eleştirmenlerin övgülerini toplayan Amerikan Savaşı, dünyanın geri kalanına hükmetmeyi alışkanlık haline getirmiş bir ülkeye, parçalanmış bir gelecek gömleği biçiyor.

8 Beğeni

Kitap benim de ilgimi çekti. Demirbaşlar hariç bugün distopya okuyayım diyince yüzde 95’i ergen çöplerinden oluşan bir denizle karşılaşıyoruz. Böyle yetişkin işi distopyaların artması dileğiyle.

2 Beğeni

Ben de ondan şüpheleniyorum çünkü klima açıktı tepemde sıcak. Gerçi her zaman açık, hiçbir kitaba böyle bir şey olmadı ofisimde.

1 Beğeni

Doğan Kitap için mi %45 - 50. Güldürmeyin beni. :hugs: :hugs: :hugs:

Ancak konu benimde ilgimi çekti.

Çok kitap aldım ben Doğan’dan 3 TL - 5 TL’ye.

1 Beğeni

PKD iyi günler diler. :slight_smile:

Aksın Gözyaşlarım Dedi Polis

“Yazdığım her şeyde gerçek nedir sorusunu soruyorum.
Çünkü çok karmaşık elektronik mekanizmaların ürettiği sözde gerçekliklerin bombardımanı altında kalıyoruz hiç durmadan.
Onların amaçlarına güvenmiyorum, sahip oldukları güce güvenmiyorum.”

PKD’yi neden okursunuz, elbette karakter gelişimini takip edebileceğiniz, akıcı ve sürükleyici, hiçbir mantık hatasının olmadığı, tutarlı romanlar okumak değildir yanıt. PKD okumak, varoluşun doğası hakkında kimsenin aklına gelmeyecek ilginçlikte bilmecelerle karşılaşmaktır. İşte size bir bilmece daha. Milyonların sevgilisi ünlü şarkıcı ve televizyon siması, bir sabah izbe bir otel odasında uyanır ve kendini hiç kimse tarafından tanınmadığı bir dünyada bulur. Ne menejeri, ne süperstar kız arkadaşı ne de sokaktaki insanlar … kimse onun adını bile duymamıştır. Kimlik kartları ve belgeleri olmayan bir hiç kimsedir artık ve bu da geleceğin polis devletinde epeyi büyük bir sorundur. Kimlik, kimlik arayışı, algı değiştiren uyuşturucular, sinsi devlet, zorunlu çalışma kampları,
Dick’in asli teması paranoya ve çeşitli tuhaf karakterler,
hepsi 1988’de geçen bu karanlık distopyada.

29 Beğeni

Biliyorum hepimiz bunu bekliyorduk. Yazarlar var ama Filozoflar neden yok diyorduk… :slight_smile: :slight_smile: Şaka şaka, yazarları almadım ama bunu alırım herhalde.

Filozoflar - Yaşamları ve Eserleri (Ciltli)

Önsöz Simon Blackburn

Katkıda Bulunanlar: Tony Allan- R.G. Grant-Diana Loxley- Kirsty Seymour-Ure – Marcus Weeks- Iain Zaczek

Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir.”
SOKRATES

Filozoflar, Konfüçyüs ve Platon’dan Karl Marx ve Noam Chomsky’ye kadar büyük filozofların resimli biyografilerini bir araya getiriyor.
Onların yaşamlarına dair büyüleyici hikâyeleri, aşklarını ve öncü fikirlerini keşfetmemiz için bizi davet ediyor.

SL9 - Stanislaw Lem - Soruşturma

https://kidega.com/kitap/sorusturma-sl9-395807/detay
https://kidega.com/kitap/aksin-gozyaslarim-dedi-polis-395804/detay
https://kidega.com/kitap/filozoflar-yasamlari-ve-eserleri-395811/detay
https://kidega.com/kitap/siyah-lale-395800/detay
https://kidega.com/kitap/cahillikler-kitabi-3-5-395796/detay

29 Beğeni

Alfa yakın zamanda yayın koordinatörü ve telif hakları sorumlusu değiştirdi. Sadece Hasan Ali Toptaş in durumu ile iki hafta uğraştılar. Yağan yüzlerce mail, sosyal medya paylaşımlarina dönüş yaptılar. Sadece bu bile yayın grubunu 2 hafta oteledi.

Yayın dünyasında olabilecek şeyler olduğunu düşünüyorum bu kadar haksızlık etmeyin. Yeni koordinatör ile iletişime geçmeye çalışacağım yakın zamanda.

8 Beğeni

Alfa’ya hangi konuda haksızlık etmişim, bunu anlamadım.

1 Beğeni

Kapak tasarımlarındaki farklılıklar gibi… Alfa bir dizinin tamamını aynı yapmak yerine olabildiğince yazar bazlı ada kendi içinde kapaklar düzenliyor. Ben de bu durumdan hoşnut değilim umarım koordinatör değişikliği sonrası yine böyle bir durum yaşanmaz.

PKD, LEM ve diğer planlarda bu değişiklikler nedeniyle aksama olacak mı soracağım.

2 Beğeni

İyi de bunlar haksızlık değil ki, somut bir durumun ifadesi. Bir kanaat yazmıyorum veya somut bir kanıtım olmadan farazi bir itham da bulunmuyorum.

Örneğin: Tolstoy bütün eserler Savaş Ve Barış veya Anna Karanina sırt numaralarını bilerek yazmadılar. Tüm seriyi almayacak ama bunları alacak çok sayıda okur var ve “cinlik” yapıp sırt numarası yazmadılar, velhasılıkelam “hiç ettiler” seriyi. Bu haksızlıksa bize haksızlık Alfa’ya değil.

:slight_smile:

Başka diyecek sözüm yok hakim bey. :slight_smile:

7 Beğeni