Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Zaman Çarkı tüm seri ciltli olarak olmasına rağmen galiba Kılıçtan Taç karton kapağını da alacağım. Lan ve Nynaeve’e bayılıyorum ve bu sahne de çok sevdiğim bir andı.

2 Beğeni

Darısı Drizzt’in başına.

3 Beğeni

Evet. Benim de dikkatimi çekti. Çıkan ve duyurulan her iki kitabın da film uyarlaması yapılmış.

3 - 4 yıl önce duyurulan ve hala basılmayan Chomsky kitaplarını da artık çıkarsalar keşke.

1 Beğeni

Filmleri çıkan kitaplar serisi sanırım bu.

1 Beğeni

Ciltli Çehov 7 bekleyenlere. Yarın muhtemelen Alfa Kitap sitesine de eklenir.

Kronik Kitap yenileri

16 Beğeni

17 Beğeni

Eylülde Dune’un yeni kitabı çıkmış.

1 Beğeni

Oğul Herbert de sağ sağ bitiremedi ya. Hadi hanedanlık üçlemesini yazdın. Yetmedi prequelleri yazdın. Yetmedi 1 buçuk sayfalık dune 7 taslağından 2 kitap çıkardın. O da yetmedi 1-3 kitap aralarını doldurdun. Daha da ne yazıyorsun. Sal artık değil mi? Yok salmıyor paşam. 15 kitap yazmış paşam, 16. yolda. Anlamıyorum ki kim okuyor bunları…

11 Beğeni

Aç kurt gibi her alana saldıran Alfa ekibine “sen gelme ulan batur dayı” diyor ve bankacı müteferrikalara selam ediyorum.

3 Beğeni

ulan ithaki, yine mi drizzt yok? Bu da mı gol değil be…

1 Beğeni

Erich Fromm, Victor Frankl, Karen Horney, Rollo May gibi yazarları okuması hoş olsa da yazdıklarıyla insanlığa yön verecek ebatta değiller, popüler psikoloji kategorisinde değerlendirilebilecek isimler. Halen Freud’un ülkemizde yayınlanmamış çalışmaları var dahası Kant’ın eleştiri kitapları -Aziz Yardımlı çevirilerini saymazsak- basılmadı. Freud’un gerçek ilham kaynağı Kant felsefesindedir.

Adamın en bilinen kitabı ‘‘Özgürlükten Kaçış’’. Bir psikanalistin insanın özgürlüğünden bahsetmesi kadar komik bir şey olabilir mi?

2 Beğeni

Aziz Yardımlı’nın çevirisini sadece kendisi anlıyordu.

Zerdust’e sorsak eminim o da oyle buyuracaktir.

Fromm yazacaktınız sanırım. İlham kaynağı ise Marx’tır düzeltelim.

Ama Fromm aynı zamanda sosyologtur ve Frankfurt Okulunun önde gelen isimlerindendir.Felsefeci yönü de vardır,antropolog, sosyolog ve felsefeci kimliklerini bünyesinde eritmiştir,dolayısıyla böyle bir şeyden bahsetmesine komik diyemeyiz.

Fromm’un kitaplarının toplumumuzda daha bilinir olması daha fazla basılması gerektiğine kemik kitlesinden biri olarak ben de katılıyorum.Popüler psikoloji olarak kategorize edebileceğimiz birisi değil.

6 Beğeni

Freud’un, Nietzsche’nin ve Schopenhauer’ın yazdıklarının telif süresi doldu ancak Erich Fromm’un telif süresi devam ediyor.

4 Beğeni

Günün güzel haberi. Kronik Kitap The Cambridge History of Inner Asia: The Chinggisid Age’i dilimize kazandıracakmış.

4 Beğeni

Çok yakında demişler umarım çok çok yakındadır.
Bir de kapağı bu değildir umarım. Çok çirkin. :roll_eyes:

12 Beğeni

8 Beğeni

İş Bankasını ne zaman görsem önce seviniyorum. Yeni Jules Verne falan mı geliyor diyerek, sonra kitaplara bakınca hayal kırıklığı yaşıyorum.

6 Beğeni

Seri hakkında o kadar iyi yorumlar duydum ki okumadığım halde son kitabın çıkmasına sevindim.

2 Beğeni