Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Daha normalini göremedik üç kitap tek cildi mi merak ediyorsun? :slight_smile:

1 Beğeni

Bir ara Enginlik serisi vardı hani, yeniden filan basılacak dı hani. Ne oldu ona?

Ellerinde bu kadar seri varken yeni serilere girmeseler keşke.

https://www.eganba.com/senlin-yukseliyor-kitabi-josiah-bancroft

Thomas Senlin bütün kariyeri boyunca bu yolculuk için para biriktirmiş, bu yolculuğu planlamıştı. Hakkında pek çok şey okuduğu harikaları görmek istiyor ve bu sinirleri için bir imtihan olacaksa da soğukkanlılığının ve zekâsının üstün geleceğini umuyordu. Babil Kulesi’nin çok az bir kısmına da olsa tırmanmak onun en büyük hevesiydi ve bunun için çok heyecanlıydı… Burası medeniyetin deniz feneriydi. Eski deyişte “Dünya Kule’yi sarsamaz, Kule Dünya’yı sarsar” deniyordu.

Sahte kapı görevlileri gri önlük giymiş, dilenen bir keşişe zorbalık yapıyorlardı. Huzursuz keşiş “Kule’nin kurtarılması gerek! Kökünden hastalık saçıyor. Çürük biziz! İnsanoğlunun marazı bulutlara ve yıldızlara sıçramadan yıkılmalı!” diyerek muhafızları ikna etmeye çalışıyordu. Sesinde tiz bir delilik duyuluyordu. Senlin, Kule’nin tanrısallığına inanan mistikler olduğunu okumuştu ama literatürde bu mezhebin sona erdiği söyleniyordu.

“Böyle bir vahşete nasıl göz yumabiliriz? Kule’nin bir ahlak abidesi olduğunu zannediyordum ama bana gösterdiklerine bak! İşkence, sahte adalet ve halka açık cinayet. Parlayan, kanlı elli canavar adamlar. Vicdan yoksunu zırdeliler ve aktörler. Burası insanlığın su yolu falan değil; insanlığın bataklığı."

Monokl ne zamandır merak ettiğim serilerden biri olan The Books of Babel’in ilk kitabını yayımlamış. Kitap geçen ay çıkmasına rağmen hiçbir yerde rastlamadım. Şimdi görünce ufak çaplı bir şok ve büyük bir mutluluk yaşadım. Goodreads’te hakkında çok iyi yorumlar var. Özellikle Mark Lawrence kitabı öve öve bitirememiş. Yalnız kitabın kapağı berbat. Orijinal kapağı çok daha iyi. İşte orijinal kapak.

51T0mvRfz6L

15 Beğeni

Ağlıyorum. Bu ne rezil bir kapaktır… Böyle seriler basıp nasıl gümbür gümbür tanıtım yapmıyorlar yemin ederim kafam basmıyor, basmayacak da. Tutup silkelemek istiyorum yayınevlerini böyle şeyler görünce. Yapmayın gözünüzü seveyim ya.

2 Beğeni

Şoklardayım bu nasıl kapak?:sweat_smile: Kaç zamandır merak ediyordum bu kitabı. İki kapağı da atmasaydınız anlamazdım vallahi çevirilen kitabın bu olduğuna kapağına bakıp 🥲

2 Beğeni

Sormayın, yeni şeyler basmaları güzel ama keşke serilerin devamı da gelse🥲

2 Beğeni

@Hayalperest0 Yahu cidden benim de aklım almıyor. İş bilmezliğin böylesi. Kitabın çıktığına mi sevineyim yoksa böyle güzel bir kitaba layık gördükleri kapağa ve zerre kadar bile tanıtım yapmamalarına mı üzüleyim bilemedim. Ki kendilerine de yazdım. Bu kapakla iyi bir satış yapmaları zor. Umarım yanılırım ve devam kitaplarını da dilimizde okuma şansına erişiriz.

2 Beğeni

Gerçekten çok büyük hayal kırıklığı oldu benim için. İnşallah ama bence de satış durumları zor gibi duruyor. Umarım yayınevi istikralı bir şekilde çıkarır ama zor gibi bakalım.

1 Beğeni

Ayrıntı yenileri :smiley:

Cory Doctorow, Harika Güzel Yarınlar
Christa Winsloe, Manuella
Mihails Mentinis, Yemeğin Psikopolitikası
Hasan Bari Aydın, Tanrıya Mektuplar
Ferîdüddin Attâr, Mantıkuttayr
Anne Sexston, Yaşa Ya Da Öl

11 Beğeni

Ayrıntı Bilim Kurgu dizisinin yeni kitabı galiba…

Muhtemelen daha önce Türkçe çevirisi basılan şu kitap:

İlerlemenin sonuna varıldığında ne olur? Çağdaş bilimkurgunun önemli isimlerinden Cory Doctorow, tasarladığı Disney motifleri egemenliğindeki karamsar gelecekte, ergen “üst-insan” Jimmy ile düşlerinin kızı ölümlü Lacey’nin öykü-sü etrafında, ölümsüzlükten cinselliğe iktidar araçlarından sürü politikalarına günümüzün temel meselelerine de dokunuyor. İlerlemenin sınırları-nın nereye varabileceğine dair sıradışı bir akıl yürütme.

Anlatıyı, yazarın 2010 Dünya Bilimkurgu Fuarı’nda yaptığı ve açık-kaynak modellerinde sadece bilginin değil, sanatın da kullanım ve paylaşımını işlediği tarihsel konuşmasının metni ve yine yazarla yapılan röportaj izliyor.

9 Beğeni

Ben bu listenden “Yaşa Ya Da Öl” e baya sevindim diyebilirim. Pek bilim kurgu okuru olmadığımdan bahsettiğiniz diziden de kitaptan da haberim yoktu. Siz söyleyince öğrendim. Sanırım bahsettiğiniz diziden. Biraz bakındım da, dizideki kitaplarda esas hikayenin yanı sıra yazarla röportajın veya makalelerin olması açıkçası şaşırttı beni.

1 Beğeni

Özgün olmaması heyecanımı biraz söndürdü ama biraz :upside_down_face: Böyle bir seriyi seçmeleri, yani işte sadece esas hikayeyi basmakla yetinmemeleri bile güzel bence. Belki de benim yayınevlerinden beklentim çook düşük. Bilemedim. :joy:

1 Beğeni

Tabii, ek içerik harika olay, ama özgün olursa daha da bir keyifle okunuyor. İthaki mesela kendi bilim kurgu dizisine —her zaman özgün olmasa da—leziz önsözler koyuyor. Mesela Kallokain’de Hakan Bıçakçı’nın nefis bir yazısı vardı.

Ayrıntı bodoslama çeviriyor.

2 Beğeni

Şimdi Ayrıntı BK dizisindeki kitapları hiç bilmiyorum, görmedim bile :grinning:. Elimde 8-9 İthaki var. Siz söyleyince bir baktım ama sistematik olarak her kitaba sunuş eklenmemiş. Kimi kitapta 3 sayfa kiminde 10 sayfa sunuş varken kiminde yok. Yani bence yayınevi bu sunuş yazılarını kitap ile birlikte bir tema olarak okuyucuya sunmuyor. Belki Ayrıntı da böyledir, bilmiyorum. Kaynağının teması güzelmiş ama. :upside_down_face:

@Lucifer Bu arada Alfa kitap ile çalışıyormuş o sebepten erkenden inceleme fırsatı oldu sanırım. Ve kendisinin Youtube videosunda Üç Silahşörler 5. cildi aldığını görünce hata ile ilgili detaylı yorum yazmıştım, sorunu ileteceğini söyledikten sonra Alfa instagram sayfasındaki görseli paylaşmıştı.
-Forum ahalisi olarak değişim olayında epey etkili olduk sanırım, dile getirmeseydik muhtemelen az sayıda kitapda diye düşünülüp/gözardı edilip olay kapatılırdı. İnstagram yorumlarında çoğu kişi hatadan bihaber görünüyordu. :grinning_face_with_smiling_eyes:

7 Beğeni

https://www.eganba.com/alamut-fedailerin-kalesi-bez-ciltli-kitabi-vladimir-bartol

24 Beğeni

İş bu kitap muhakkak alınır .:+1:t2:

3 Beğeni

Tam bu cümleyi kuruyordum. İşte bunu alırım dedim. Koridor almıyorum normalde.

Harbiden alınır.

3 Beğeni

Çok güzel bir kitap, bu güzel baskı vesilesiyle bence okumayanlar alıp okusun derim :star_struck:.

1 Beğeni