Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Ya şu an Türkiye’nin en büyük problemi, kimsenin kesin bir şey söyleyememesi. Malazan gibi bir serinin hakkı tabii ki ciltli. Ama Ocak ayında yayımlamayı planladığımız ilk kitabın çıkmasına yakın dolar 20 TL olursa nasıl basabiliriz? Bassak bile bu kitabı kim alır? Artık yıllık planlardan günlük planlara geçtik. Gördüğünüz gibi günümüz, günümüze uymuyor.

Açıkçası ben de karton kapak aşığıyım. Kimse alınmasın ama diğer tüm edisyon kapaklarını da inceledim ama en güzeli bizimkisi gibi geliyor bana :grinning_face_with_smiling_eyes:

22 Beğeni

Maymun Pençesi kitabının kapağını çok beğendim.

@Bunn-Y karton kapak için oyumu kullanıyorum. :+1:

1 Beğeni

İlk kitabı okuyup seriyi bıraktım. Baş karakter aşırı gıcık olmasaydı genç yetişkin olsa da devam ederdim ama ilk kitabı bile zor bitirdim. 2021 okumamda en nefret ettiğim karakter oldu. Forumda okumasını yapmıştık ve bazı arkadaşlar hikayenin tarihle bağlantısını çok güzel anlatmıştı.

1 Beğeni

Ben ciltli olanın kapağını daha fazla beğendim bu durum beni üzüyor maddi açıdan :mask:.

Bunlar elbet konuşuluyordur diye düşünüyorum ama meraktan sormak istedim. Mesela bu şekilde basılan kitapların bazıları için belirli sayıda ilk basıma özel olarak ciltli baskılar düşünülse olmaz mı? Nasıl işliyor o işler? Ek gelir anlamında da asıl alıcıyı mutlu etmek adına da böyle bir uygulama düşünülebilir mi, mümkünatı nedir acaba? Zahmete mi değmez acaba, bilemedim. Yani demek istediğim Umberto Eco’lar bile satıyor, satıyordu o fiyatlara. Millet alıp kapağını açmıyor.

Seriyi alır mıyım emin değilim ama ciltli baskının kapağı daha güzel.

2 Beğeni

Abi o konuda da suçu bir miktar okura atmak istiyorum izninle. İnsanlar baskısı yıllarca tükenmeyen özel baskı kitapları, baskısı tükendikten sonra sormaya başlıyorlar. Bizim okurumuzda bir koleksiyonerlik tutkusu var. Eğer piyasada kitap varsa almıyor ama sahaflara düşüp pahalanınca fellik fellik aramaya başlıyor. Böyle bir satın alma politikasına göre de iş yapılmıyor haliyle. :blush:

17 Beğeni

Ben ilk kitabı beğenerek okudum, evet biraz YA fakat cıvık değil. Ana karakter çocuk olduğu için bazı noktaları da gözardı edebiliyor insan. İkinci kitap ana karakterin ergenlik krizleri sağolsun çok daha sinir bozucuydu, yine de bir şekilde okuttu. Üçüncü kitap için çok hevesli değilim ama okuyacağım.

2 Beğeni

Teşekkür ederim. Üçüncü kitabı da okuduktan sonra bir inceleme yazarsanız sevinirim. @Pyrewrath sorun değil hocam.

2 Beğeni

Malazan’ı ciltli isteyen arkadaşlara sesleniyorum. Malazan çıktığında almayın. Çünkü İthaki belli bir süre içinde ciltlisini de çıkartıyor. :rofl:
Şu yayınevinin planlama stiline hayranım ya. Hep mi çelişirler arkadaş. :slight_smile:

1 Beğeni

Elbette, yalnız bir kaç ay sonraya ancak. :+1:

2 Beğeni

Siz almayın, bekleyin olur mu? :blush:

2 Beğeni

Ben hiç almayacağım. :slight_smile:

2 Beğeni

Ben de karton kapaklı olanı beğendim. Ciltlinin fiyatı üzdü ama şartlar bizi öyle hale getirdi ki, insanın ağzı açılmıyor. Ben bu seriyi de bize kazandırdığınız için mutluyum.

Bu arada bir sorum olacak. Cadı Kiki’nin bandrolü alınmıştı ama hâlâ çıkmadı. Bir sorun yoktur umarım. :eyes:

3 Beğeni

Bandrol alınan her şey çıkar. Sadece yayın takvimine göre bir hafta, iki hafta geç çıkar. Orasına editörlerim karar verir. :grinning_face_with_smiling_eyes:

3 Beğeni

Merhaba, @Bunn-Y Hermann Broch’un kitapları tekrar basılacak mı? :eyes: Özellikle “Vergilius’un Ölümü” için soruyorum :slightly_smiling_face:.

1 Beğeni

Hiç ciltli merakım olmadığım için bana değişen hiçbir şey yok. Genel olarak bu ciltli merakını da çok anlamamışımdır zaten. E-kitap okuyucum olsa ve yayınevleri ekitabı biraz makul fiyata satsalar(satanlar fiziki kitapla aynı satıyorlar) elim fiziki kitaba bir daha gitmeyebilir.

3 Beğeni

Yılbaşından sonra telifi düşüyor, onları basmasa başkaları basacaktır.

2 Beğeni

Maymun Pençesi kitabının kapağına bayıldım. Okumayı çok istiyordum. :heart_eyes:

4 Beğeni

Ben bizim kapağın çin esinlemesi gibi yapılmış olması hoşuma gitti. Bundan sonra ciltli zor iş. Sonuçta içerik aynı oldukça bütçeme bakmak daha önceliğim bir işsiz olarak :sweat_smile::rofl:

2 Beğeni